Ik heb een challenge voor mijzelf bedacht! Deze maand ga ik elke dag één foto op Instagram zetten. Waarom is dat een uitdaging? Omdat het al meer dan een jaar (misschien wel twee) mijn goede voornemen is om meer foto’s op Instagram te plaatsen. Maar op een of andere manier lukt me dat niet. Of eigenlijk: ik maak er gewoon de tijd niet voor vrij. Tijd voor actie!

In de terugblik van 2016 beloofde ik voor het jaar erop meer foto’s op Instagram (omdat ik vond dat ik te weinig gepost had), maar uiteindelijk waren het er in 2017 zelfs minder. Het is volgens mij niets nieuws dat goede voornemens niet altijd direct lukken. Dat betekent alleen niet dat je ze overboord moet gooien. Eerder gaf ik mijzelf al eens de 7 days of shooting uitdaging, zodat ik m’n camera er weer meer bij pakte. En nu deze challenge voor meer foto’s op Instagram. In maart elke dag één foto op Instagram zetten, simple as that!

Meedoen?

En nu dacht ik… misschien vind je het leuk om met me mee te doen? Omdat je ook een stok achter de deur zoekt om vaker foto’s op Instagram te zetten? Of zodat je eindelijk eens vakantiefoto’s gaat uitzoeken. Of omdat je misschien gewoon wilt groeien met het aantal Instagramvolgers, en vaker posten helpt daarbij.

De regels zijn dat er geen regels zijn. Het mag een archieffoto zijn of een foto die je net hebt gemaakt. Eentje met je smartphone of met je spiegelreflexcamera. Thuis of een reisfoto. Het maakt niet uit!

Wel zou ik het heel leuk vinden als je – net als ik – de hashtag #elkedageenfotoinmaart gebruikt. Zodat we elkaars foto’s makkelijk zien, weten dat we hetzelfde doel hebben en natuurlijk kunnen genieten van elkaars foto’s. Je kunt nu op Instagram bovendien heel makkelijk hashtags volgen, waarbij je ook de foto’s ziet als je de personen zelf niet volgt.

Mijn actieplan voor deze challenge

Nu wil ik natuurlijk dat ik deze uitdaging haal en op 1 april kan terugkijken op 31 foto’s in maart. Om te zorgen dat ik de challenge beter volhoud, heb ik het volgende actieplan:

  1. Ik plaats dit blogje en deel de video die ik er over opnam met jullie. Door jullie er over te vertellen, voer ik de druk op bij mijzelf. Jup, ik ben mijzelf gewoon een beetje aan het chanteren, haha! Want ik haat het als ik moet toevoegen dat iets me niet is gelukt ;)
  2. Ik vraag anderen om met mij mee te doen. Als jullie ook de hashtag #elkedageenfotoinmaart gebruiken, weet ik dat ik niet de enige ben die deze challenge aangaat. En die gedachte alleen al motiveert. :)
  3. In mijn agenda plak ik, naast mijn to-do lijstjes, een papiertje met het Don’t Break the Chain methode. Hierop staan 31 vakjes en iedere dag dat ik een foto online heb gezet, kleur ik een vakje in. Zo ontstaat er een ketting aan vakjes. Het idee van “Don’t Break The Chain” is dat je motivatie om vol te houden toeneemt als de ketting (van ingekleurde vakjes) langer wordt. Ik schreef er ook al over in het artikel over het volhouden van een fotoproject, maar hier vind je er nog meer info over. Download het papiertje gerust en print ‘m uit als je het zelf ook handig lijkt!

Challenge makkelijker maken

Om het mijzelf makkelijker te maken ga ik, zoals vaker, de app Later gebruiken om de foto’s van mijn computer naar Instagram te zetten. Het grote voordeel vind ik dat ik dan niet de onderschriften op mijn telefoon hoef te typen en dat alleen al bespaart me best wel wat tijd. Bovendien heeft Later een mooie feature waardoor je een goed overzicht krijgt van hoe je grid met foto’s eruit gaat zien. Maar ook wil ik deze maand eens Tailwind goed gaan testen. Daar schijn je sinds kort je telefoon ook niet meer nodig te hebben om de foto’s online te zetten. Je kunt dan dus écht inplannen. Handig omdat ik deze maand een paar dagen in het buitenland ben en dan zeker ben dat ik het niet vergeet.

Gebruik jij deze programma’s nog niet? Klik hier om je aan te melden voor Later (affiliatelink; je krijgt via deze link 10 gratis extra posts en ik ook!) en hier voor Tailwind (affiatelink; krijg een maand gratis!).

Ik heb er heel veel zin in! En ik hoop natuurlijk dat je me volgt op Instagram (@lauravink) of zelf meedoet. Als je dit berichtje later dan 1 maart ziet, dan mag je natuurlijk ook gewoon meedoen voor de rest van de maand! Oh en heb je naar aanleiding van de video hierboven een bepaalde bestemming waarvan je de foto’s ABSOLUUT wilt zien? Laat het me weten in de reacties!

Update 31 maart 2018

LAATSTE DAG VAN MAART – Yes, het is gelukt! Dit is de laatste uit mijn serie voor de challenge #elkedageenfotoinmaart ? En ja… iedere dag een foto op Instagram posten klinkt makkelijk er dan het is. ? Maar ik ben zo blij dat het gelukt is! ? ⠀ Aan iedereen die meegedaan heeft: SUPER bedankt. Ik hoop dat jullie het met net zoveel plezier hebben gedaan als ik. Voor mij waren jullie niet alleen een goede stok achter de deur (“Ik heb gezegd dat ik elke dag ging posten dus nu moet ik het ook doen”, maar het motiveerde vooral ENORM dat er zoveel van jullie met mij meededen. Dus aan jullie: wat goed dat jullie het (ook) volgehouden hebben! ? Er zijn nu meer dan 3100 foto’s geupload met de hashtag #elkedageenfotoinmaart, dat is toch geweldig? ? Ik heb niet alle foto’s kunnen bekijken, maar wel vaak gespiekt naar jullie foto’s. ⠀ ⠀ Enne… wie zich geroepen voelt; begin gerust met #elkedageenfotoinapril Ik sla eventjes over ? maar weet wel dat de komende maand sowieso weer meer foto’s online komen dan begin dit jaar. ? Het zit nu aardig in mijn systeem! ?

Een bericht gedeeld door LAURA – Vink Academy ? (@lauravink) op

Meer weten over Instagram? Bekijk de pagina met Instagram tips.