Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Flinke kans dat je hieronder het antwoord vindt. Om het je gemakkelijk te maken staat de vragen top 10 helemaal bovenaan. Daaronder heb ik nog een uitgebreid overzicht staan: netjes gesorteerd op onderwerp. Met een beetje scannen en scrollen krijg je hier in no-time antwoord op je vraag. Levert deze pagina je geen antwoord op? Probeer dan de zoekfunctie nog even.

Dit is Laura

Top 11 van de meest gestelde vragen

Weetje… ik ben geen camerawinkel. En wat het nieuwste model camera is en welke functies die allemaal heeft: het interessant me ook niet. Daarmee wil ik niet bot overkomen – in tegendeel – maar ik denk dus niet dat ik een vraag kan beantwoorden als ‘Moet ik model ABC of model XYZ’ kopen?

Zelf fotografeer ik vooral met Nikon (lees hier waarom), maar ook de andere merken hebben fantastische camera’s. Ik heb ook een Sony systeemcamera en Canon compactcamera.

Twijfel je dus tussen een aantal camera’s? Laat je goed informeren bij een fotowinkel, zij weten er het fijne van!

Waarin kan ik je wél helpen? Met het begrijpen van je camera, de verschillende functies en natuurlijk hoe het zit met objectieven. Waarom zijn er bijvoorbeeld zoveel verschillende objectieven? En hoe stem je jouw keuze af op dat wat je graag fotografeert? En hoe haal je het maximale uit je camera? Dat zijn een aantal vragen die ik uitgebreid bespreek in de online cursus.

Nee, dat kan helaas niet. Geen enkel onderdeel is los verkrijgbaar. Dat komt omdat je juist zoveel leert door de combinatie van het boek, de video’s, de opdrachten en de quiz. Deze online cursus is echt een pakket. Dat is ook de kracht ervan.

Helaas kan ik de aanmelding niet voor je wijzigen, maar gelukkig kan je dat wel gemakkelijk zelf. Als je toch niet kunt aansluiten bij het webinar waarvoor je je hebt aangemeld, meld je dan af. De link hiervoor staat altijd in de buurt van de rood/roze knop in het bevestingsmailtje. Na het afmelden krijg je geen herinneringsmailtjes meer over het webinar op deze datum/tijd. Natuurlijk kun je je wel hier inschrijven voor een nieuwe datum, mits die gepland staat uiteraard.

Als je de nieuwsbrief van Vink Academy al ontvangt, dan werkt het aanmeldformulier niet. Omdat je al aangebeld bent. Best logisch toch? :) Uiteraard snap ik dat jij die PDF ook graag wilt downloaden. Gebruik niet een ander emailadres bij het formulier (dat brengt mijn systeem in de war, maar ook – wie zit er nou op twee keer dezelfde mail te wachten?). In plaats daarvan volg je deze drie simpele stappen:

  1. Open een eerder gestuurde nieuwsbrief van Vink Academy.
  2. Scroll eventjes helemaal door naar de onderkant van de mail. Daar staat een linkje met ‘wat wil je leren’ of ‘Laura’s library’. Klik op die link.
  3. Vul de drie vragen op de pagina daar in. Controleer ook gelijk even je gegevens… staat je voornaam goed? Klik dan op opslaan. Op de volgende pagina vind je de downloadlink(s), jeej!

That’s it!

Wanneer je de nieuwsbrief van Vink Academy op een ander emailadres wilt ontvangen, bijvoorbeeld omdat je een nieuw emailadres hebt, kun je dit super duper gemakkelijk aanpassen. Nog sneller dan dat je hiervoor mij een mailtje hebt getypt zelfs. Hoe? Open hiervoor een eerder gestuurde nieuwsbrief. Scroll omlaag. Daar staat een link om je gegevens aan te passen. Klik op deze link en voer je nieuwe mailadres in. De wijziging gaat hierbij direct in.

In verband met de geldende spam regels kunnen wij zelf jouw emailadres niet zomaar aanpassen. Let op; we bevelen altijd aan om je mailadres te wijzigen in plaats van je opnieuw aan te melden met het nieuwe mailadres. Het kan dan namelijk zo zijn dat je mailtjes die je al eerder toegestuurd gekregen hebt nogmaals ontvangt.

Eigenlijk kan ik iedereen wel een 50mm lens aanraden. Maar verder… dat hangt er heel erg van af wat je wilt. En omdat ik geen camerawinkel ben, ben ik ook niet op de hoogte van de nieuwste modellen lenzen en alle verschillen.

Waarin kan ik je wél helpen? Met het begrijpen hoe lenzen werken en uitleggen waarom er bijvoorbeeld zoveel verschillende objectieven zijn. Wat zijn de verschillen en waar moet je op letten als je een nieuwe lens wilt kopen? Dit zijn een aantal vragen die ik uitgebreid bespreek in de online cursus.

Ik ontvang veel mails waarin specifieke vragen over camera’s, fotografie en nabewerking gesteld worden. Hoewel ik iedereen heel graag zou willen helpen, ontbreekt het mij helaas aan de tijd al deze individuele vragen te beantwoorden. Ik gebruik die tijd liever voor het schrijven van artikelen en nieuwsbrieven waarin ik heel veel mensen tegelijkertijd kan helpen.

Wil je meer weten over het instellen van je camera? Het maakt niet uit wat je fotografeert, in de online fotografie cursus leer je precies hoe je de camera moet instellen en waarom

Bij het PLUS-pakket van de online fotografie cursus Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen zit standaard 12 maanden toegang, bij het BASIS-pakket is dit 6 maanden. De video’s die bij het boek Reisfotografie horen, kun je 18 maanden lang bekijken.

Om te zien wanneer de cursus toegang verloopt, open je een willekeurige les. Aan de zijkant (in het menu) staat dan de link naar de pagina met de cursustoegang. Of gebruik deze rechtstreekse link (moet je wel ingelogd zijn).

Een artikel schrijven kost heel veel tijd. De EXIF-gegevens erbij zetten, nog meer. Het is een bewuste keuze om dit niet te doen. Ik word zelfs een klein beetje moe van hoe vaak ik de vraag krijg, het voelt een beetje ondankbaar. Maar goed.. zo bedoel je het vast niet. Bovendien.. als je de instellingen belangrijk vind, in mijn boek Reisfotografie staat het bij (bijna) elke foto – en dat zijn er enkele honderden!

Oei, dat is natuurlijk vervelend. Maar ja.. het zijn toch computers en soms gaat er iets mis :( Wil je het volgende eerst even voor me proberen? Door deze drie stappen is het inlogprobleem in 95% van de gevallen direct opgelost!

  • 1: Verwijder de browsergeschiedenis/cache. (Weet je niet hoe, klik dan hier voor een uitleg). Ga hierna naar mijn account en log opnieuw in.
    Inlogproblemen zijn na deze stap vrijwel altijd opgelost.
  • 2: Probeer in te loggen bij een andere browser (bijvoorbeeld Chrome of Firefox).
  • 3: Probeer (tijdelijk) in te loggen op een ander apparaat (bijvoorbeeld op de tablet of laptop).

Werkt dit allemaal niet? Stuur mij dan een berichtje. Vertel me daarbij zo specifiek mogelijk wat er misgaat, zodat ik het voor je kan uitzoeken.

Ik snap dat het soms fijn kan zijn om feedback te ontvangen op je foto’s, dat is vaak erg leerzaam. Hoewel ik iedereen heel graag zou willen helpen, ontbreekt het mij helaas aan de tijd om je hierin te helpen. Het beoordelen van een foto kost nou eenmaal veel tijd. Ik gebruik die tijd liever voor het schrijven van artikelen en nieuwsbrieven waarin ik heel veel mensen tegelijkertijd kan helpen.

Gratis eBooks & downloads

Hoe kan ik de gratis eBooks ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Vink Academy. Je krijgt dan een e-mail waarin wordt gevraagd je emailadres te bevestigen. Nadat je dit hebt gedaan, ontvang je uiterlijk zo’n 2 uur later de welkomstmail met daarin de link om de eBooks te downloaden. Je krijgt dan de download link van alle gratis eBooks, je hoeft je dus niet per eBook aan te melden. Wanneer je reeds aangemeld bent voor de nieuwsbrief, dan werkt het aanmeldformulier niet.

Het lukt niet om de gratis eBooks te openen?
De download die je ontvangt is een ZIP-bestand, dat betekent dat je de download eerst moet uitpakken met een speciaal programma. In de meeste Windows en Mac computers is zo’n programma automatisch al geïnstalleerd. Nadat het ZIP bestand is uitgepakt, kun je de PDF’s openen in bijvoorbeeld Adobe Reader. Een zip-bestand openen lukt op een smartphone of tablet niet als je hiervoor geen speciale app hebt geïnstalleerd. Ga in dat geval naar de link Laura’s Library onderin de email en beantwoord de drie vragen. Na het opslaan kom je op de pagina waar je de PDF’s per stuk kunt downloaden, dus ook op een tablet of smartphone.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen?
Wanneer je je naam en emailadres hebt gevuld, maar je hebt geen mail ontvangen waarin gevraagd wordt om je emailadres te bevestigen, dan kunnen er drie dingen aan de hand zijn. De eerste is dat je per ongeluk het verkeerde emailadres hebt ingevuld. Probeer het daarom nogmaals en controleer je emailadres extra goed. Krijg je dan een foutmelding omdat je emailadres al toegevoegd is aan de nieuwsbrief? Dan is de bevestigingsmail waarschijnlijk bij je ongewenste post terecht gekomen. Controleer je spam folder en voeg (indien de mail daar staat) het emailadres toe aan de veilige lijst (markeren als ‘geen spam’). Krijg je geen foutmelding en zit er geen mail in je spamfolder? Dan is je emailadres waarschijnlijk al toegevoegd aan het nieuwsbrieven bestand, waardoor je je niet kan aanmelden.

Ik wil de eBooks opnieuw downloaden maar ik kan ze niet vinden / de download link is verlopen / ik ben al aangemeld voor de nieuwsbrief?Wanneer je de eBooks nogmaals wilt downloaden, maar je kunt deze mail niet meer vinden of de link is verlopen, dan hoef je jezelf niet af te melden. Om de download link opnieuw te ontvangen, klik je op een eerder gestuurde nieuwsbrief onderin op “Laura’s Library”. Beantwoord de drie vragen en je wordt doorgestuurd naar de downloadpagina.


Bestellen in de webshop

Kan ik betalen in termijnen?
Het is mogelijk om de online fotografie cursus “Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen” te betalen in maximaal 3 termijnen. De mogelijkheden lees je op deze pagina. Voor andere producten, zoals het boek Reisfotografie, is een betaling in termijnen niet mogelijk.

De kortingscode werkt niet?
Ai… dan kunnen er een paar dingen aan de hand zijn. Allereerst werken kortingscodes niet op afgeprijsde artikelen (tenzij je een cadeauboncode hebt ontvangen). Korting op korting is namelijk een beetje teveel van het goede, vind je ook niet?! Het kan ook zijn dat de kortingscode inmiddels is verlopen en daarom niet meer geldig is. Of de kortingscode werkt slechts voor één specifiek product en jij probeert de code voor een ander product gebruiken. Is dit allemaal niet het geval en zou de kortingscode het volgens jou gewoon moeten doen? Stuur mij dan een mailtje, ik zoek het graag verder voor je uit!

Wat is het ontbindingsrecht?
Het ontbindingsrecht houdt in dat je als klant 14 dagen bedenktijd hebt. Na het ontvangen van je bestelling, mag je de aankoop in die tijd kosteloos annuleren of retourneren. Voor digitale producten, zoals de online cursus of de bundel Reisfotografie, geldt hierop een uitzondering. Deze bestellingen kun je niet terugsturen, omdat je al toegang hebt gekregen tot de digitale inhoud van de cursus of de PDF op je computer hebt gedownload. Om er zeker van te zijn dat je op de hoogte bent dat je deze bestelling niet kan ontbinden, vraag ik je het hokje aan te vinken dat je afstand doet van het recht van ontbinding.

Krijg ik een (BTW)-factuur van mijn bestelling?
Uiteraard! Je ontvangt uiterlijk 1 week nadat je bestelling verzonden is een PDF-factuur waarop ook de BTW vermeld staat.

Moet ik een account aanmaken bij het bestellen?
Het aanmaken van een account is verplicht bij het bestellen van de online fotografie cursus of de bundel reisfotografie. Bij beiden staan bijvoorbeeld de video’s op een afgeschermd deel van de website en heb je een account nodig om hiervoor in te loggen. Het goede nieuws is wel: je mag zelf je gebruikersnaam en wachtwoord kiezen. Ik heb er zelf namelijk zo’n hekel aan als je een gebruikersnaam toegewezen krijgt (zoals Laura1287jkl) die natuurlijk onmogelijk te onthouden is!

De cursus wordt door mijn werkgever betaald. Hoe regel ik dit in het bestelproces?
Wat fijn dat je werkgever de cursus wil betalen. Uiteraard is de mogelijkheid er dat de factuur naar je werkgever gaat. Bestel de cursus in de webshop en kies als betalingsmethode ‘Overschrijven’. Stuur me vervolgens een mailtje met de gegevens van je werkgever, plus eventuele andere zaken die op de factuur vermeld moeten worden (werknemersnummer, etcetera). Ik verstuur de factuur dan digitaal naar de juiste afdeling.

Fotografiechallenge

Het lukt niet om de foto te versturen?
Als het versturen van de foto niet lukt dan komt dit negen van de tien keer omdat de foto te groot is. De maximale bestandsgrootte om te uploaden is 2MB. Als je de foto verkleint naar 1500px aan de lange zijde, dan verminderd de bestandsgrootte. Deze is dan klein genoeg om te uploaden. Lees hoe je foto’s verkleint in Lightroom of in Photoshop

Ik heb per ongeluk een verkeerde foto ingestuurd voor de fotografie challenge. Wat nu?
Oeps, kan gebeuren. Het proces van de fotografie challenge is geheel geautomatiseerd, waardoor er tussendoor geen foto’s ‘uit’ gehaald kunnen worden. Wel kun je de foto gewoon opnieuw uploaden. Wanneer ik twee vrijwel identieke foto’s tegen kom van dezelfde fotograaf, en deze foto verdient een plekje in de Hall of Fame, dan zal de laatst geüploade foto gebruikt worden.

Hebben jullie mijn foto ontvangen?
Na het verzenden van de foto wordt je doorgestuurd naar een andere pagina. Als je die niet hebt gezien, upload dan bij twijfel gerust nog een keer de foto. Omdat het proces geheel geautomatiseerd is, is het voor ons erg tijdrovend om uit te zoeken of jouw foto goed is binnengekomen. Mocht je de foto hierdoor twee keer sturen, dan is dat geen probleem.

Hé, de maand is nog niet voorbij. Waarom kan ik niets meer insturen?
Je hebt iedere maand tot en met de 26ste om jouw foto(‘s) in te sturen. De resterende dagen van de maand gebruik ik om de selectie te maken voor de Hall of Fame. Zodat de eerste dag van de maand er gelijk weer een nieuwe challenge online kan komen.

Kan ik ook de andere inzendingen zien?
Nee, alleen ik zie de ingestuurde foto’s. Wel worden de deelnemers gevraagd hun ingestuurde foto ook te delen met de hashtag #vafotochallenge. Als je daarop zoekt op Twitter, Facebook en Instagram zie je dus welke foto’s er ingestuurd zijn.

Kan ik ook een toelichting voor mijn ingestuurde foto geven?
Dit is in het systeem niet mogelijk. De foto moet zelf dus laten zien waarom hij goed bij het thema van de challenge past. Als jouw foto wordt uitgekozen voor de Hall of Fame, dan kun je uiteraard wel een reactie op de website of bij de betreffende foto op Facebook plaatsen

Online fotografiecursus

Ik volg de online fotografie cursus, maar heb problemen met het inloggen. Hoe kan dit verholpen worden?
Een klein aantal cursisten van de online fotografie cursus ervaart af en toe problemen met het inloggen voor of het bekijken van de cursus. Dit is meestal een lokaal probleem welke gemakkelijk opgelost kan worden door de geschiedenis van de browser te verwijderen en/of een andere browser te gebruiken. Ga hierna naar het mijn account en log opnieuw in.

Kan ik ook alleen het boek van de cursus kopen?
Nee, dat is niet mogelijk. De kracht van deze online cursus, waardoor je écht veel leert, zit hem juist in de combinatie van het boek, de video’s, de opdrachten en de quiz. Om die reden wordt het enkel als pakket aangeboden en is het boek (of een ander onderdeel) niet los verkrijgbaar.

Is deze online fotografie cursus ook geschikt voor mijn camera?
De cursus is specifiek ontwikkeld voor camera’s met de mogelijkheid om lenzen te verwisselen. Je volgt de cursus dus goed met een spiegelreflexcamera of een systeemcamera. Aan beide camera’s zal aandacht besteed worden, waarbij wel gezegd moet worden dat in de video’s alleen gewerkt wordt met enkele spiegelreflexcamera’s. Omdat een systeemcamera zeer vergelijkbaar is met een spiegelreflexcamera, zal dit echter geen probleem zijn bij het volgen van de cursus. Het is niet aan te raden de cursus te volgen met een compactcamera of andere camera met vaste lens, omdat veel van de informatie en opdrachten hierbij niet van toepassing zijn. Mocht je dit geen probleem vinden, dan is de cursus natuurlijk nog steeds zeer leerzaam. Wel is het een pré dat je zelf sluitertijd, diafragma en ISO kunt instellen op jouw camera.

Leer ik in deze cursus ook mijn (externe) flitser beter te gebruiken?
In deze cursus gaat het over je camera instellingen zonder gebruik te maken van een popup flitser, reportage flitser of studio flitser. Voor veel mensen zal dat ook niet van toepassing zijn, maar ook vereist dit nog meer uitleg over flitslicht zelf. Wel leg je met deze cursus een basis met de kennis die nodig is om goed te begrijpen hoe je moet flitsen.

Hoe krijg ik toegang tot het online gedeelte van de cursus?
Tijdens de bestelling maak je een account aan voor deze site. Daarna log je in via het dashboard (knop rechts bovenin). De rest wijst zich dan vanzelf.

Kan ik de online cursus ook op een tablet doen?
Ja, absoluut. Het online gedeelte van de cursus is zo ingericht dat je deze ook op tablets kunt bekijken en doen. De cursus is te bekijken op alle iOS (apple) apparaten en Android apparaten met Android 2.2. of later. Kort gezegd: als je YouTube videos’s of Vimeo video’s kunt bekijken op jouw tablet, dan lukt dit ook voor de video’s van de cursus. Je test dit gemakkelijk door de video bovenaan deze pagina te bekijken. Het bekijken van de video’s werkt het beste in de browsers Safari of Chrome. Het eBook is ook te lezen op het tablet, maar deze moet je wel even zelf overzetten van je computer naar je tablet. Vaak heb je ook een app nodig om de PDF te openen, maar gelukkig zijn hier veel verschillende apps voor.

Hoe kan ik het eBook lezen?
Het eBook is een digitale PDF. Op de computer lees je deze bijvoorbeeld met Adobe Reader. Je kunt het eBook natuurlijk ook op een iPad, tablet of smartphone zetten. Er zijn verschillende apps beschikbaar om PDF’s te openen.

Hoe bekijk ik de video’s?
De video’s bekijk je in het online gedeelte van de cursus. Log hiervoor in op het dashboard en ga naar de betreffende les. Je hebt geen speciaal programma nodig om de video’s af te spelen. De video’s worden het beste afgespeeld in de browsers Chrome, Firefox en Safari. Ook op een tablet zijn de video’s te bekijken. De video’s zijn te bekijken op alle iOS (apple) apparaten en Android apparaten met Android 2.2. of later. Kort gezegd: als je YouTube videos’s of Vimeo video’s kunt bekijken op jouw tablet, dan lukt dit ook voor de video’s van de cursus. Het bekijken van de video’s werkt het beste in de browsers Safari of Chrome.

Ik ben doof/slechthorend. Zijn de video’s ook ondertiteld?
Ja! De ondertiteling werkt bij het bekijken van de video’s op de computer en op de iPad. Om te testen of de ondertiteling ook bij jou werkt; de video helemaal bovenaan deze pagina heeft ook ondertiteling. Ga hiervoor met je muis over de video en klik op CC in de linkerbovenhoek. Op de iPad zoek je naar een icoontje met een spreekwolkje. Selecteer daar de ondertiteling “Nederlands”.

Kan ik het eBook zelf ook printen?
Het eBook is beveiligd tegen printen, anders is het immers geen elektronisch boek meer ;). Bij het PLUS-pakket zit een hardcover versie van het boek. Dat is natuurlijk ook veel mooier dan een zelf geprinte versie.

Hoe zit het met de 6 of 12 maanden toegang? Kan ik daarna niets meer terugzoeken?
Het online gedeelte van de cursus, waar de video’s, opdrachten en quizzen staan, is afhankelijk van het pakket dat je kiest 6 of 12 maanden toegankelijk. Wanneer die periode is verstreken, kun je niet meer inloggen. Je hoeft echter niet bang te zijn dat de periode te kort is, zelfs als je de cursus rustig oppakt, is deze periode ruim voldoende. Tijdens en na het afronden van de cursus kun je bovendien altijd nog dingen teruglezen in het eBook. Deze download je op je computer en bekijk je dus zo vaak en zo lang als je wilt.

Ik hoef niet per se de video’s te zien of opdrachten in de online cursus te doen. Kan ik ook alleen het eBook of boek kopen?
Nee, dat is niet mogelijk. De kracht van deze online cursus, waardoor je écht veel leert, zit hem juist in de combinatie van het eBook, de video’s, de opdrachten en de quiz. Om die reden wordt het enkel als pakket aangeboden.

Kan ik betalen in termijnen?
Ja, het is mogelijk om zonder extra kosten te betalen in drie termijnen. De mogelijkheden lees je op deze pagina

Ik wil graag betalen met een VVV-card, kan dat?
Het is mogelijk om te betalen met een VVV-giftcard. Dit zijn de plastic-pasjes met een unieke code. Helaas kan ik geen papieren VVV-cadeaubonnen accepteren.

De cursus wordt door mijn werkgever betaald. Hoe kan ik dit regelen in het bestelproces?
Wat fijn dat je werkgever de cursus wil betalen. Uiteraard is de mogelijkheid er dat de factuur naar je werkgever gaat. Bestel de cursus in de webshop en kies als betalingsmethode ‘Overschrijven’. Stuur me vervolgens een mailtje met de gegevens van je werkgever, plus eventuele andere zaken die op de factuur vermeld moeten worden (werknemersnummer, etcetera). Ik verstuur de factuur dan digitaal naar de juiste afdeling.

Boek Reisfotografie

Waarom wordt het boek verzonden met de pakketpost? En niet gewoon als brievenbuspost?
Goede vraag! Het zou natuurlijk veel handiger zijn geweest als het boek door de postbode door je brievenbus geschoven werd. Er hoeft dan niemand thuis te zijn en je vindt het boek gewoon op je deurmat. De praktijk is dat het boek gewoonweg te dik is om door een brievenbus te passen. Ja, echt! Er hadden minstens honderd pagina’s geschrapt moeten worden of ik had moeten kiezen voor een softcover (paperback), maar dat wilde ik allebei niet. Daarom dat het met pakketpost (PostNL) wordt verstuurd!

Laura, wat onderscheidt jouw boek van de anderen boeken over reisfotografie
Oke, als schrijver denk ik natuurlijk dat mijn boek het beste/gaafste/mooiste is. Maar dat kan ik niet zeggen; omdat ik bevooroordeeld ben, maar ook omdat ik die andere boeken niet heb gelezen. Wat ik wél weet is dat mijn boek het dikste Nederlandstalige boek over reisfotografie is. En dat alle anderen geschreven zijn door.. mannen. Toeval? Bedenk zelf maar of/hoe dat een verschil maakt. De extra videolessen heb je bovendien ook alleen bij dit boek. :)

Kan ik een boekenbon inwisselen bij het bestellen van het boek?
Helaas, dat is niet mogelijk. Maar er is wel een betalingsmethode voor de VVV-giftcard in de webshop! Bij boekhandel nemen ze wel boekenbonnen aan natuurlijk.

Heb je ook iets aan het boek als je gewoon in eigen land blijft? En dus niet naar de andere kant van de wereld reist, net zoals jij?
Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld voor de mooiste foto’s. Ook Nederland en de buurlanden hebben ontzettend veel moois te bieden. Natuurlijk heb je niet zoveel aan de stukken tekst die gaan over het fotograferen van bergen, vulkanische activiteit of de Big Five. Maar je hebt niet veel fantasie nodig om de tekst over het fotograferen in een woestijn toe te passen op de Loonse en Drunense Duinen of als je in Nederland wilde dieren wilt spotten! Dus ook als je niet ver weg gaat, denk ik dat het boek zeker veel te bieden heeft!

Wat gaaf dat je dit boek hebt geschreven! Met welke uitgever werk je samen?
Ha, leuk dat je het vraagt! Ik geef het boek geheel in eigen beheer uit, er komt dus geen uitgever aan te pas. Dit is natuurlijk wel een aardig risico (“wat nou als niemand m’n boek koopt?”), maar tegelijkertijd gaf het me wel de vrijheid om er echt míjn boek van te maken en al mijn eigen ideeën door te voeren. Er zijn meerdere personen die tegen me zeiden dat een boek in eigen beheer uitgeven ‘lef hebben’ is, ik zie het eerder als eigenwijs ;).

Leer ik ook precies hoe ik mijn camera moet instellen?
Natuurlijk geef ik je in het boek tips en informatie over de camera-instellingen bij verschillende situaties. En zie je welke instellin