Topmenu

Foto’s via de computer op Instagram zetten en inplannen

Instagram is op dit moment hét sociale medium voor het delen van je foto’s. Het lastige van Instagram is dat het lijkt alsof je alleen foto’s op Instagram kunt plaatsen via de app op je smartphone. Maar hoe kun je dan toch foto’s van je spiegelreflexcamera via de computer op Instagram zetten? In dit artikel beschrijf ik zeven methodes die ik gebruik voor mijn Instagram account; hoe je een foto via de computer op Instagram kunt zetten en hoe je foto’s kunt inplannen op Instagram met de app Later, Schedugram en Hootsuite.

Omdat het een lang artikel is, heb ik hieronder een kleine index voor je gemaakt van de beschreven methodes. Voor twee methodes heb je geen telefoon/smartphone/tablet nodig: bij methode 1 upload je een foto in de browser en bij methode 6 met behulp van het programma Schedugram. Aangezien Schedugram een betaald programma is, beveel ik juist methode één iedereen van harte aan. Maar ook optie 5, het uploaden en inplannen met Later, is een favoriet. Het grote voordeel hieraan is dat je vooruit kunt plannen en een indruk krijgt hoe je feed eruit komt te zien.

 1. Zonder telefoon foto’s uploaden in de browser
 2. Foto’s mailen naar je telefoon
 3. Foto’s overzetten naar je telefoon via Dropbox
 4. Foto’s overzetten naar je iPhone met AirDrop
 5. Foto’s uploaden en inplannen via Later
 6. Foto’s uploaden en inplannen via Schedugram
 7. Foto’s uploaden en inplannen via Hootsuite
 8. Foto’s uploaden en inplannen via Tailwind

1. Zonder telefoon

Deze methode is nieuw en in september 2017 toegevoegd aan dit artikel. Het grootste voordeel van de manier is dat je geen telefoon nodig hebt, maar een foto vanaf je computer gewoon via de browser kunt uploaden. Je hoeft er ook geen programma’s voor te downloaden of ergens voor de betalen. Klinkt goed he!?

Het idee is simpel: bezoek jij Instagram.com via een mobiele browser – dus op een smartphone of tablet – dan krijg je de optie om een foto te uploaden door op het knopje met het cameraatje te klikken. Met een gewone browser krijg je deze mogelijkheid niet. Daarom gaan we Instagram voor de gek houden en doen we alsof we de website bezoeken met een mobiel apparaat. In Chrome doe je dit met ‘hulpprogramma’s voor ontwikkelaars’, in Safari met de ‘adaptieve modus’. Klik op de link en lees de complete uitleg in het artikel hoe je zonder telefoon foto’s op Instagram zet met de browsers Chrome en Safari.

Met de adaptieve modus kies je bovenin een toestel om de mobiele browser na te bootsen. Onderin staat nu (eventueel na het verversen van de pagina) de knop om een foto vanaf je computer te uploaden.

Met de adaptieve modus in Safari kies je bovenin een toestel om de mobiele browser na te bootsen. Onderin staat nu (eventueel na het verversen van de pagina) de knop om een foto vanaf je computer te uploaden.

2. Met behulp van je mail foto’s op Instagram zetten

Een erg simpele methode om foto’s via de computer op Instagram te zetten is door enkele foto’s naar jezelf te mailen. Deze foto’s kun je vanuit de mailbox weer op je telefoon opslaan. Bij de iPhone tik je op de foto en houd je deze even ingedrukt, dan verschijnt de optie om de afbeelding op te slaan. De foto open je vervolgens weer in de Instagram app. Ik denk dat dit een methode is die iedereen kan gebruiken, maar het heeft zelf niet mijn voorkeur.

3. Met behulp van Dropbox foto’s op je telefoon zetten

Een methode die ik ook handig vind is door foto’s met behulp van Dropbox op mijn telefoon te zetten. Dropbox is echt onmisbaar voor mij en mijn fotografie. Met Dropbox kun je foto’s en andere bestanden gemakkelijk synchroniseren op verschillende apparaten. Niet alleen voor het opslaan van foto’s van je smartphone naar je computer, maar dus ook andersom.

Op mijn computer sla ik foto’s die ik op Instagram wil plaatsen in een aparte map op. Via de Dropbox app op mijn telefoon ga ik naar deze map en open ik de betreffende foto. Ik klik dan op het icoontje met het pijltje dat uit een vierkantje wijst. Hier kies ik voor ‘Afbeelding opslaan’ (icoontje van pijltje dat in het vierkantje wijst). De foto wordt nu bewaard bij ‘Foto’s’ van mijn iPhone. Vervolgens ga ik naar de app van Instagram en door te klikken op het plaatje naar de ‘Foto maak knop’ kan ik een foto uit de filmrol kiezen en deze uploaden.

Open in Dropbox de map met foto's die je wilt plaatsen op Instagram

Open in Dropbox de map met foto’s die je wilt plaatsen op Instagram

Open de foto die je op Instagram wilt plaatsen. Klik op het vierkantje met het pijltje bovenin beeld.

Open de foto die je op Instagram wilt plaatsen. Klik op het vierkantje met het pijltje bovenin beeld.

Kies nu voor Afbeelding Opslaan om de foto op je smartphone te bewaren

Kies nu voor Afbeelding Opslaan om de foto op je smartphone te bewaren

Open de Instagram app en klik op het plaatje naast de blauwe knop om de foto te selecteren

Open de Instagram app en klik op het plaatje naast de blauwe knop om de foto te selecteren.

Dropbox is gratis te gebruiken en bij registratie krijg je standaard twee Gigabyte ruimte (=2000 Mb). Daar kun je dus heel veel foto’s in kwijt. Wanneer je je hier aanmeld voor Dropbox, krijg je bovendien nog eens 500Mb extra. (Ik krijg dan ook extra Mb’s, maar omdat ik een betaald account heb van Dropbox heb ik al opslagruimte genoeg, dus het voordeel is vooral voor jou).

Het voordeel van deze methode t.o.v. het mailen van foto’s naar jezelf is dat ik vast foto’s in het mapje ‘klaar heb staan’ om deze later pas te plaatsen op Instagram. Ik hoef de foto alleen maar op te slaan in het Dropbox mapje, maar doe er pas iets mee wanneer dat uitkomt. Zou ik de foto’s naar mijzelf mailen, dan moet ik ze of direct opslaan op mijn telefoon of in mijn mailbox houden. Dat vind ik minder overzichtelijk.

4. AirDrop

Werk je met Mac en heb je bijvoorbeeld een Macbook/iMac en een iPhone. Dan kun je de foto’s ook van je computer overzetten naar je telefoon met behulp van AirDrop. Via bluethooth wordt de foto naar het andere toestel verzonden. Handig als je op je computer geen internet hebt, maar op je telefoon wel. Lees hier het complete artikel hoe je foto’s overzet met Airdrop. Deze methode is zover ik weet niet beschikbaar voor Windows of Android.

 

5. Gebruik Later om een foto via de computer op Instagram te zetten (én inplannen)

De makkelijkste en fijnste methode om een foto via de computer op Instagram te zetten vind ik met het programma/app Later, dat werkt voor zowel Android als Apple. Misschien ken je deze app als Latergram, maar in het voorjaar van 2016 is het bedrijf van naam verandert en heet het Later.

Het voordeel van Later vind ik niet alleen dat ik heel gemakkelijk foto’s van mijn computer naar Instagram kan overzetten, maar ook dat ik op de computer de tekst bij de foto kan typen. Ik typ aanzienlijk sneller op mijn computer dan op mijn iPhone en dat bespaart me dus een hoop tijd als ik wat achtergrond informatie bij de foto wil plaatsen.

Hoe werkt Later voor Instagram?

Nadat je een account hebt aangemaakt bij Later kun je via het Dashboard je foto’s uploaden. (Wanneer je je via deze link aanmeld, krijg ik extra foto’s die ik per maand kan uploaden). Foto’s die eerder al op de computer gezet zijn staan sleep je hiervoor simpel vanuit bijvoorbeeld Windows of Finder naar het uploadvakje, of upload ze rechtstreeks vanuit je Dropbox map. Je typt er een beschrijving en eventuele hashtags. Klik dan op de knop create post. Als de foto nog niet het juiste formaat heeft, pas je in het scherm erna ook de crop aan, bijvoorbeeld naar vierkant. Klik dan op Save.

Het publiceren zelf van de foto naar Instagram gebeurt met de app Later op je smartphone. Met het openen van de app zie je de eerder gemaakte foto’s staan.

In de app Later zie je de foto's staan die je via je computer hebt geupload.

In de app Later zie je de foto’s staan die je via je computer hebt geupload.

Klik op de foto om ‘m te openen en dan op Post Now. Onderin beeld verschijnt er een knop met Open in Instagram.

Je krijgt waarschijnlijk de vraag of je op Instagram ingelogd bent met de juiste account. Heb je maar één account, dan mag je dit negeren. Klik dan op ‘Don’t show again‘. Werk je op meerdere Instagram accounts (bijvoorbeeld privé en zakelijk), dan is het belangrijk dat je dit even controleert. Als het niet de goede account is, open je eerst de Instagram op om daarin te wisselen.

Voordat Later de foto doorstuurt naar de Instagram app, wordt je gevraagd of je correct ingelogd bent.

Voordat Later de foto doorstuurt naar de Instagram app, wordt je gevraagd of je correct ingelogd bent.

Zodra je op Yes, I’m logged in correctly hebt geklikt opent de Instagram app. Let hier op dat als de uitsnede toch nog niet goed is, je dat hier aanpast. (Lees hier over niet-vierkante foto’s op Instagram).

Als de uitsnede goed is, druk je op volgende. Hier voeg je eventueel nog filters of bewerkingen toe.

Het onderschrift staat niet automatische al bij de foto, maar is wel vanuit Later naar het clipboard gekopieerd. Zodat je deze hier nu makkelijk plakt.

Het onderschrift staat niet automatische al bij de foto, maar is wel vanuit Later naar het clipboard gekopieerd. Zodat je deze hier nu makkelijk plakt.

In het scherm erna is het belangrijk om het onderschrift plakt. Deze kan door Later niet automatisch meegenomen worden naar Instagram, maar Later kopieert die wel voor je naar het clipboard. Tik daarom op de plaats van het onderschrift en kies dan Plak. Als allerlaatste klik je onderin op de knop Delen als [jouw gebruikersnaam].

Foto’s inplannen met Later

Een ander voordeel van Later is dat je foto’s kunt inplannen. Hiervoor gebruik je de kalender in het dashboard. Aan de zijkant van het dashboard zie je alle foto’s die je hebt geupload. Door een foto van het linkervak in de agenda te slepen, kun je de foto ‘inplannen’.

Sleep de foto's bij media (links) naar de kalender (rechts) om foto's in te plannen.

Sleep de foto’s bij media (links) naar de kalender (rechts) om foto’s in te plannen.

Handig: druk je op de knop "Preview" (rechts boven de kalender), dan krijg je een voorbeeld van de timeline te zien met de ingeplande foto's.

Handig: druk je op de knop “Preview” (rechts boven de kalender), dan krijg je een voorbeeld van de timeline te zien met de ingeplande foto’s.

Inplannen betekent in dit geval niet dat de foto ook daadwerkelijk automatisch geplaatst wordt. Dit staat Instagram niet toe. Met een handige manier wordt hier omheen gewerkt, namelijk door je een berichtje te sturen op het moment dat je een foto wilt plaatsen. Binnen een paar seconden open je de ingeplande foto in de Instagram app en is deze ook snel te uploaden. Handig toch?!

Om de inplan functie goed te laten werken, is het belangrijk dat je de app op je smartphone toestemming geeft je ‘notifications’ te sturen. Op het moment dat het tijd is voor een ingeplande foto krijg je van Later een berichtje. Vervolgens kun je met een enkele klik de betreffende foto openen in de originele Instagram app.

Wellicht lijkt de omschrijving hier wat langer, maar ik ben echt een fan van Later. Ik gebruik het ook heel veel voor de foto’s op mijn eigen Instagram account.

Later is gratis te gebruiken waarbij je maximaal 30 foto’s per maand via de app naar Instagram verstuurd. Dat is in feite dus genoeg om elke dag 1 foto in te plannen. Maar, wanneer je je hier aanmeld voor Later, krijg je 10 extra foto’s om gratis te uploaden (en ik ook, jee!).

6. Gebruik Schedugram om een foto via de computer op Instagram te zetten én in te plannen

Er is nog een methode die ik wil beschrijven, namelijk Schedugram. Het is niet mijn favoriete methode, maar ik heb ‘em wel een tijdje uitgeprobeerd.

Net als bij Later upload je bij Schedugram foto’s van je computer via de webbrowser en kun je ook de tekst hierbij typen. Het grote verschil ten opzichte van Later is dat je hierbij zelf geen telefoon of internetverbinding nodig hebt om de foto te plaatsen, maar dat je het echt voor de toekomst kunt inplannen. De service van Schedugram is om die reden ook niet gratis.

De reden dat ik Schedugram een tijd heb gebruikt, was omdat ik voor een langere periode op reis was. Ik had niet elk moment van de dag internet tot mijn beschikking, maar wilde wel regelmatig foto’s blijven plaatsen.Daarnaast gebeurde het vaak dat als ik internet had, dat dit een ongunstig tijdstip was om een foto te publiceren. Vanwege het grote tijdsverschil tussen bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland en Nederland was het in Nederland bijvoorbeeld midden in de nacht. Met behulp van Schedugram kon ik foto’s inplannen voor het moment dat ik wilde dat de foto online kwam.

Aan de slag met Schedugram

Om te werken met Schedugram maak je eerst een account aan via de website. Hierna geef je jouw Instagram inloggegevens door. I know, dat voelt misschien een beetje tricky en onveilig, maar omdat Instagram het niet toestaat dat er foto’s geplaatst worden via third party apps, is dit de enige mogelijkheid. Wanneer je een wachtwoord gebruikt dat niet uniek is voor je Instagram account, dan adviseer ik deze eerst even te veranderen.

Wanneer je de inloggegevens doorgegeven hebt, wordt je account beoordeeld. Dit duurt maximaal 12 uur. Het kan zijn dat Schedugram niet in één keer toegang krijgt tot jouw account. Instagram controleert namelijke afwijkende en verdachte logins, en omdat het bedrijf vanuit Australie opereert, kan het zijn dat Instagram de login door Schedugram blokkeert. Wanneer je inlogt op je eigen Instagram account krijg je dan ook een waarschuwing te zien. Instagram vraagt je dan of de verdachte login van jou was, of niet. Ik kreeg deze waarschuwing ook en het had enkele pogingen nodig voordat ik via Schedugram een foto kon plaatsen op mijn account. Om het moment dat ik mij registreerde voor Schedugram was ik op Hawaii, ik weet niet zeker of het voor gebruikers in Nederland eenzelfde situatie oplevert. (Ik verwacht van wel)

Nadat ik de verdachte login had bevestigd met ‘That was me’ probeerde Schedugram nogmaals op mijn account in te loggen. Je hoeft hier niet opnieuw 12 uur op te wachten, meestal is dit binnen enkele minuten gedaan.

Foto’s uploaden en inplannen met Schedugram

Wanneer alles geregeld is kun je beginnen met het uploaden van je foto’s naar Schedugram. Dit kan één foto zijn, maar ook meerdere foto’s. Je hebt de mogelijkheid om een foto nog te croppen als je deze nog niet voor het uploaden vierkant hebt gemaakt. Vervolgens typ je de bijbehorende tekst en kies je het tijdstip wanneer je wilt dat de foto geplaatst wordt. Je kunt ook kiezen voor ‘Post Now’ om de foto direct naar Instagram te sturen. Wel kun je deze optie maar eens per kwartier gebruiken.

Upload de foto's via de webbrowser naar Schedugram om deze rechtstreeks op Instagram te kunnen plaatsen

Upload de foto’s via de webbrowser naar Schedugram om deze rechtstreeks op Instagram te kunnen plaatsen.

Na het uploaden kun je, indien gewenst, de uitsnede van de foto nog aanpassen.

Na het uploaden kun je, indien gewenst, de uitsnede van de foto nog aanpassen.

Vervolgens type je de tekst die je bij de foto wilt plaatsen. Er zit een limiet op de lengte van de tekst. Weliswaar is dit niet een limiet van Instagram zelf.

Vervolgens type je de tekst die je bij de foto wilt plaatsen. Er zit een limiet op de lengte van de tekst. Weliswaar is dit niet een limiet van Instagram zelf.

Bij de Activitylog zie je de informatie over ingeplande foto’s en geplaatste foto’s (of een eventuele foutmelding).

Bij de Activity Log zie je de status van ingeplande foto's en eerder geplaatste foto's.

Bij de Activity Log zie je de status van ingeplande foto’s en eerder geplaatste foto’s.

Foto’s inplannen op Instagram: Schedugram versus Latergramme

Voordelen van Schedugram

Wanneer ik Schedugram en Later vergelijk qua inplan mogelijkheid, dan is het grootste voordeel van Schedugram dat je zelf geen internet of telefoon nodig hebt voor het plaatsen van de foto’s. Het is dus echt inplannen waarna je er niet meer aan hoeft te denken, terwijl je bij Later zelf altijd een handeling moet doen. Op het moment van schrijven is dat de reden waarom ik regelmatig hiermee werk. Een andere reden om met Schedugram te werken; bijvoorbeeld als je (tijdelijk) geen smartphone hebt, maar wel Instagram wilt gebruiken.

Voordelen van Later

Toch heeft Later wel meer mijn voorkeur. Ik vind de gebruiksvriendelijkheid van Later beter. Het is simpeler, je kunt gemakkelijker met de app werken en een foto wijzigen door de foto in de agenda te slepen. Je kunt ook direct met de app aan de slag, bij Schedugram zit een registratieproces dat best een tijd duurt.

Prijsvergelijking

Latere is gratis bij 30 foto’s per maand (of max 150 foto’s bij referenties), Schedugram kun je 1 week gratis uitproberen. De betaalde versie van Laterg s 250 foto’s per maand (lijkt me genoeg) voor $ 19, Schedugram is € 16 per maand. Beiden hebben hierbij de mogelijkheid om meerdere Instagram accounts toe te voegen.

Waar werk ik mee?

Na de reis ben ik gestopt met Schedugram en gebruik ik weer Later. Dit had te maken met de prijs/kwaliteit van Schedugram; ondanks dat het een betaalde functie is, werkt het niet helemaal foutloos. Ik heb meerdere keren gehad dat het niet was gelukt om een foto voor mij te plaatsen. Dit schijnt vaker te gebeuren, bijvoorbeeld als je veel tekst hebt. In dat geval moet je later alsnog de foto zelf plaatsen. Omdat ik niet meer op reis was en in Nederland gewoon 4G heb, was de noodzaak voor het inplannen zonder internet ook minder.

Wanneer je fan bent van de bewerkingsfilters in Instagram zelf en je wilt deze nog over een foto van je computer plaatsen, dan kun je dit trouwens wel met Later doen (je opent de foto immers in de app zelf), maar niet bij Schedugram. Wellicht ook belangrijk om in gedachten te houden bij je keuze.

7. Gebruik Hootsuite voor het uploaden en inplannen van je foto’s

Vanaf augustus 2015 is het ook mogelijk om foto’s te uploaden en in te plannen met behulp van Hootsuite. Hootsuite wordt een ‘social media management systeem’ genoemd. Het richt zich in tegenstelling tot Later en Schedugram niet op enkel Instagram. Met Hootsuite kun je ook berichten op bijvoorbeeld Facebook en Twitter inplannen. Zelf gebruik ik Hootsuite niet, maar voor personen die dit programma wel al gebruiken, kan ik me goed voorstellen dat het een groot voordeel is dat dit allemaal op één plek kan.

De werking van het plaatsen van foto’s via Hootsuite is vergelijkbaar met Latergram. Je kunt de foto’s via je computer uploaden en selecteert een tijdstip waarop je de foto zou willen plaatsen. Dit gebeurt niet automatisch, maar je krijgt op je telefoon een push berichtje op het betreffende tijdstip, waarna je foto via een paar klikken op Instagram zet.

Hootsuite staat er om bekend dat je met meerdere social media accounts kunt werken, ook wanneer deze van hetzelfde netwerk zijn. Je kunt dus ook twee of meer Instagram accounts koppelen aan jouw Hootsuite. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat je, op het moment dat Hootsuite je een berichtje op je telefoon stuurt, je wel voor de juiste account Instagram ingelogd moet zijn op je telefoon. Anders plaats je de foto bij de verkeerde account.

Een interessante functie die Hootsuite heeft ten opzichte van Later en Schedugram is dat je het tijdstip voor een foto op Instagramme kunt laten bepalen door Hootsuite. Dit noemen ze ‘Automatisch Inplannen’, waarbij het tijdstip zo wordt gekozen dat deze een ‘optimale impact’ heeft. Ik gok dat ze hiermee bedoelen dat ze een tijdstip kiezen waarop bijvoorbeeld veel Instagrammers online zijn, en je de grootste kans hebt om meer likes of reacties.

8. Gebruik Tailwind voor het uploaden en inplannen van je foto’s

Een nieuwe speler op de markt voor het inplannen van je Instagramfoto’s is Tailwind. Ik heb deze app zelf nog niet getest, maar wat ik er van begrepen heb is dat het vergelijkbaar werkt als Later. Je hebt dus nog steeds je mobiel nodig die jouw een seintje geeft dat het tijd is om op posten te klikken.

Tailwind is gratis te gebruiken, maar er zit wel een limiet op het aantal foto’s dat je maximaal kunt inplannen. Bij een bepaalde account (zo’n $ 10,- per maand) kun je maximaal 400 foto’s per maand inplannen en krijg je toegang tot verschillende handige statistieken.

Zoals gezegd; ik heb de app nog niet getest, want ik werk eigenlijk heel tevreden via Later. Of gebruik dit truucje om zonder telefoon foto’s te uploaden. Wel gebruik ik Tailwind voor het publiceren van foto’s op mijn Pinterest. Als je je aanmeldt via deze link op Tailwind, krijg je trouwens een maand gratis een PLUS-account (en krijg ik ook weer credits voor mijn account).

Nog meer methodes voor het plaatsen en inplannen van je Instagram foto’s?

Wanneer je Googled naar de mogelijkheden om een foto via de computer op Instagram te zetten, dan kom je wellicht ook Gramblr tegen. Ik heb het zelf niet getest, maar uit andere bronnen verneem ik dat Instagram deze mogelijkheid geblokkeerd heeft, dus hier zou ik niet aan beginnen.

P.s. Volg je mij al op Instagram?

Meer weten? Lees dan ook deze Instagram tips.

Boek Reisfotografie - Explore Discover Capture

Bijna 400 pagina’s vol tips!

Het boek Reisfotografie is het dikste Nederlandstalige boek over reisfotografie. 

Meer informatie

 

Hi, ik ben Laura Vink

Een enthousiaste fotograaf en ondernemende duizendpoot. Mijn visie is kort maar krachtig: iedereen kan mooiere foto’s leren maken, met wat voor camera je ook fotografeert. Het is mijn missie om jou te helpen om de fotograaf in jezelf te ontwikkelen.

Ik ben Laura Vink

Bewaar dit artikel op Pinterest:


 

 

eBook: Alles over Scherptediepte

Gratis eBook: Alles over Scherptediepte

Meld je net als 34 duizend anderen aan voor de nieuwsbrief van Vink Academy en krijg het eBook (62 pagina’s) helemaal gratis.

  

 

, , ,

47 reacties op Foto’s via de computer op Instagram zetten en inplannen

 1. Tiemen 27 maart 2019 at 21:37 #

  kan je bij tip een een printscreen plaatsen van wat je deed bij safari vind dit niet

 2. hans 22 augustus 2018 at 12:52 #

  Wat je ook kunt doen is iCloud op je pc installeren. Inloggen en je krijgt een mapje icloud foto’s onder je afbeeldingen. Daarin bevinden zich twee mappen, download en upload. Wanneer je je foto in upload zet zie je ze terug binnen de foto’s op je iPhone.

 3. karin kortman 13 augustus 2018 at 20:40 #

  Ik zocht al een tijd hoe ik foto,s op insta kon zetten via de computer, met behulp van jou artikel dan eindelijk gelukt! Heer erg bedankt!

 4. Johan 21 juni 2018 at 10:56 #

  Duidelijk artikel, dankjewel; is het ook mogelijk Via je laptop of desktop Instagram stories te maken?

 5. Maurice 18 juni 2018 at 10:20 #

  Proficiat beste Laura, op Instagram posten via ontwerp modus werkt prachtig. Een stuk prettiger werken dan met die kleine smart phone. Wel spijtig dat het niet lukt om meerdere foto’s tegelijk te posten maar misschien brengt een update daar binnenkort verandering in.

 6. Bennie 8 februari 2018 at 11:09 #

  Laura,

  ik gebruik nu de methode via Chrome , maar dat gaat vanaf dinsdag niet goed meer .
  als ik een foto upload vis Chrome dat steekt de foto aan alle kanten buiten het beeld , als ik dan op het rondje klik links onder de foto zodat de foto weer geheel zichtbaar is dan kan ik ineens niet meer op volgende klikken .
  enig idee hoe dit mogelijk is en eventueel op te lossen is ?

  mvg Ben

  • Laura 12 februari 2018 at 08:47 #

   Hmmm.. ik heb het zelf weer even getest maar bij mij werkt alles zoals het hoort. Het enige wat ik kan bedenken is dat het misschien helpt om bovenin Chrome even een ander formaat van het responsive beeldscherm te kiezen?

 7. thomas 1 februari 2018 at 15:03 #

  Foto’s op instagram zetten vanop je computer?

  De methodes die je geeft zijn via een app waardoor je nog steeds je smartphone nodig hebt.

  • Laura 1 februari 2018 at 17:38 #

   Het is natuurlijk een lang artikel, dus ik snap dat je er misschien overheen gelezen hebt. Of er de tijd niet voor hebt genomen ;) Maar als je goed methode 1 leest, dan zie je dat je géén smartphone nodig hebt hoor.

 8. Jozef Hens 30 november 2017 at 16:28 #

  Super handig je uitleg! Thanks.

 9. Linda van Butselaar 29 november 2017 at 09:39 #

  Hi Laura,

  Wat een super tips. Ik ben er zeer blij mee. Ik heb Later nu maar als ik twitter erbij wil dan ziet hij niet de juiste twitter account erbij. Ik heb er twee maar krijg dus steeds een te zien. Hoe kan ik dit oplossen?

  • Laura 30 november 2017 at 15:45 #

   Oeef geen idee Linda. Ik werk nooit met de Twitter/Insta koppeling…

 10. loarine 23 november 2017 at 09:17 #

  Wat een handige tips. Sinds een maand werk ik er mee en nu vind het ik het niet meer erg om het te gebruiken voor mijn bedrijf. Wel een vraag; ik wee dat je meerdere foto’s in een post kunt plaatsen als je het gelijk post. Maar kan dat ook in later ingepland worden ik krijg ze niet in 1 post. Kun je me helpen?

  • Laura 4 december 2017 at 16:37 #

   Je kunt alleen meerdere foto’s uploaden voor in één post als je een betaalde account van Later gebruikt.

 11. Nienke 16 november 2017 at 15:49 #

  Kun je bij later ook meerdere foto’s in 1 post zetten of altijd maar 1 foto per post?

 12. jean 6 september 2017 at 10:10 #

  geprobeerd eea via later te regelen volgens jouw aanwijzingen. blijk je toch de smartphone nodig te hebben, wat ik juist niet wil. create post verschijnt verder niet dus ik kan ook niets. helaas, een ochtend zitten prutsen en nog niet verder.

  • Laura 6 september 2017 at 12:24 #

   Hoi Jean, als je goed naar de screenshots had gekeken, dan had je natuurlijk kunnen zien dat je een smartphone nodig had voor de methode met Later. Jammer van dat ochtendje prutsen, maar het staat ook gewoon in de tekst. Gelukkig is er sinds kort nóg een methode om te uploaden en dan ZONDER smartphone. Binnenkort zal ik het artikel hierover update… nog even geduld dus ;)

 13. Hans Brongers 10 augustus 2017 at 14:39 #

  Hallo Laura,

  Complimenten voor dit en al jouw andere artikelen. Jouw gehele website mag er zijn overigens;)
  Later kende ik niet, maar is zeker de moeite van het proberen waard.

  Je schrijft dat Gramblr door Instagram (waarschijnlijk) wordt geweigerd. Welnu ik gebruik Grambl al jaren en mijn foto’s worden tot op heden keurig netjes geplaatst op Instagram.

 14. An Smedts 22 mei 2017 at 11:43 #

  Super interessant en duidelijk uitgelegd! Ik heb de Later app geïnstalleerd maar merk dat de kleuren van mijn foto’s totaal veranderen als ik ze op instagram wil plaatsen (en niet echt in positieve zin, ze worden erg grauw). Enig idee hoe dat komt en hoe ik dat kan veranderen?

 15. Stefanie 11 januari 2017 at 14:06 #

  Handige tips! kies jij gewoon random je beste foto’s uit die je verdeeld over de maand naar instagram upload?

 16. Bob Walberg 10 januari 2017 at 18:16 #

  Tja ik vind het plaatsen via een telefoon niet handig, daarbij is de uploadsnelheid via de telefoon (wifi) super traag dus dat gaat hem niet worden. Ik zoek dus een programma dat wel direct via mijn computer (Mac) kan uploaden. Flume zou dit doen maar die wil meteen eerst al dat je naar pro update zonder dat je het uit kan proberen dus dat wordt het ook niet.

  • Laura 10 januari 2017 at 18:35 #

   Heb je het hele artikel gelezen Bob? Want volgens mij staat er vrij duidelijk dat je met Schedugram zonder tussenkomst van telefoon de foto’s kunt plaatsen/inplannen. Die is alleen ook niet gratis. Flume ken ik niet, ik gok dat dit een nieuwe dienst is die verscheen na het schrijven van dit artikel.

 17. Rudy 25 oktober 2016 at 08:50 #

  Thanks Laura, ik ga het eerst proberen via Dropbox gr rudy

 18. Bregje 24 september 2016 at 18:25 #

  Gramblr werkte perfect, maar doet het helaas niet meer, zal inderdaad wel geblokkeerd zijn door instagram. Heb nu wel een problem want ik heb geen smartphone en zoek dus een manier om weer te kunnen uploaden. Iemand tips?

 19. Dagmar van Rossum 13 juli 2016 at 11:01 #

  Fijn artikel. Ik ga verder verdiepen in Hootsuite dat ik al langer gebruik! Nog een tip: Maak met je telefoon een foto van de foto op je beeldscherm ;-) (niet voor alle doelgroepen goed genoeg natuurlijk)

 20. Ronald Stiefelhagen 31 mei 2016 at 14:03 #

  Net met Instagram begonnen via Later. Het valt me op dat de foto’s met een (veel) lagere resolutie op Instagram geplaatst worden dan ik ze via Later heb geupload.

  • Laura 10 januari 2017 at 18:35 #

   Ik upload de foto’s naar Later met een formaat van 1080px. Later hoeft de foto’s dan niet te resizen en mijn ervaring is dat de kwaliteit dan beter is.

 21. Ingrid 30 maart 2016 at 16:43 #

  Wow, Laura, wat een geweldig artikel, en wat schrijf jij duidelijk! Complimenten en dankjewel!

 22. Alisha 2 januari 2016 at 19:22 #

  Super bedankt voor het delen van deze uitleg!! Precies wat ik zocht!

 23. Veerle 12 december 2015 at 12:04 #

  Bedankt voor je blog Laura! Ik ga Latergramme meteen uitproberen. Eens kijken wat mensen van mijn foto’s die ik tijdens m’n fotocursus maakte vinden:)
  Ik probeerde eerst Hootsuite, maar daar mogen je foto’s niet groter dan 5.5 mb zijn. Weet jij of dit bij Latergram ook zo is?

  Mooie foto’s staat er trouwens op je instagram! Ik ga je meteen volgen!

 24. Neeltje 10 december 2015 at 19:59 #

  Hi Laura! Hier ben ik echt blij mee. Wat een fijne artikel en goede uitleg. Ik gebruik instagram privé en zakelijk maar vindt dat wisselen van account ook zo’n gedoe.

  Door latergramme kan ik nu in ieder geval de posts van te voren maken (en inderdaad op de desktop typen). Tot nu toe gebruikte ik het bijna niet zakelijk en wil dat echt gaan doen. Ik verkoop feestkleding dus dat is natuurlijk een heel leuk onderwerp op instagram. Ik ga er mee aan de slag!

  Bedankt!

  • Laura 10 november 2015 at 17:00 #

   Alleen jammer dat dit artikel van maart is en we nu al meer dan een half jaar verder zijn. Dat noem ik niet echt ‘binnenkort’ ;)

   • Laura 15 april 2016 at 20:56 #

    Maar inmiddels is het wel zo ver :)

 25. Jeroen 10 november 2015 at 00:12 #

  Hallo,
  Ik heb ook een toevoeging over Latergram. Wat ik meende te hebben gelezen is dat je met Latergram twee accounts kunt beheren. Ik heb twee Instagram accounts en ik dacht dus vanuit Latergram te kunnen uploaden naar mijn account naar keuze. Maar wat blijkt, ik moet met Instagram telkens uit- en inloggen om van account te wisselen. Dus zit je alsnog met het probleem van telkens account omwisselen. Dus dan is het gebruik van Dropbox net zo handig. Tenzij je in Instagram twee accounts kunt beheren, dat zou ook handig zijn.

  • Laura 10 november 2015 at 17:01 #

   Het werken met meerdere accounts is inderdaad nog een nadeel. Zoals ik ook bij het stukje van Hootsuite had geschreven: je moet wel ingelogd zijn met de ‘juiste account’ waarvoor je wilt publiceren.

 26. Ineke 12 augustus 2015 at 16:17 #

  Dag Laura, wat een perfecte uitleg geef jij voor het plaatsen van foto’s vanaf de PC op Instagram. Dank voor de duidelijke uitleg: in één keer ging alles goed. En natuurlijk ga ik je volgen; via de vinkacademy en op Instagram. Groeten, Ineke

 27. Danielle 10 augustus 2015 at 11:21 #

  Wat een fijn artikel is dit! Zelf gebruikte ik tot nu toe regelmatig de e-mail functie of bij meerdere foto’s Google Drive, maar ik denk dat het nu toch eens tijd wordt om Latergramme en Houtsuite te gaan testen, en kijken welke mij het meest bevalt ;)

 28. Niels 6 augustus 2015 at 14:00 #

  Misschien toch eens aan beginnen, want typen via mobiel is soms gewoon te veel werk, bedankt voor de tips!

 29. Annelies te Selle 6 augustus 2015 at 13:34 #

  Hi Laura, handig artikel! Klein detail: in je eerste alinea spreek je nog over 4 methodes, maar dat zijn er inmiddels dus 5!
  Inmiddels heb ik ook een account bij Latergramme, maar ik heb wel een nadeel gevonden wat je wellicht nog zou willen meenemen in je tekst: Alle geo tags worden verwijderd, dus je kan bij het plaatsen op Instagram geen locatie meer toevoegen die buiten je directe regio valt…
  Hartelijke groeten, Annelies

 30. Saskia Kanters 30 mei 2015 at 15:05 #

  Kimber Kox handig artikel voor ons instagram account!

 31. Liesbeth Parlevliet 13 maart 2015 at 08:49 #

  Wat een fijn artikel! Ik mailde de foto's tot nu toe naar mezelf maar dat is echt allesbehalve handig. Latergramme it is! <3

Geef een reactie

X