Fotografiechallenge – Doe je ook mee?

Fotografiechallenge

Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografiechallenge. Ga op pad met je camera en doe mee. Door te oefenen en te experimenten, leer je iedere keer weer meer! De mooiste foto’s verdienen een plekje in de Hall of Fame.

Het thema van de fotografiechallenge van mei is Happy Together. Een thema waar je jouw creativiteit in kwijt kan!

Wil je jouw foto’s ook insturen?

Zo doe je mee met de fotografiechallenge

Hall of Fame

De fotografiechallenge van maart en april had het thema voorjaarsbloemen. Bijna 500 foto’s werden ingestuurd! De tulpen kwamen veeeel voorbij, maar ook de bosanemoon lijkt een favoriete bloem om te fotograferen. Het selecteren was een flinke, maar leuke en kleurrijke klus.

Hieronder zie welke twaalf foto’s een plek in de Hall of Fame verdiend hebben. Onder de foto staat de naam van de fotograaf. De foto’s staan in willekeurige volgorde. Klik op de foto om ‘m groter te bekijken.

Instagram-accounts

Veelgestelde vragen

Maakt het uit met welke camera ik de foto heb gemaakt?

Nee, zeker niet! Je mag de foto maken met een spiegelreflexcamera, een systeemcamera, compactcamera, actioncam en smartphone! Het gaat er niet om waarmee je de foto hebt gemaakt, maar hóe je de foto hebt gemaakt. Een foto gemaakt met een smartphone maakt net zoveel kans, mits de kwaliteit natuurlijk in orde is. Een foto die je maakt met weinig licht met een smartphone wordt vaak heel korrelig, dat kan een reden zijn om de foto niet te selecteren.

Het lukt niet om de foto te versturen?
Als het versturen van de foto niet lukt dan komt dit negen van de tien keer omdat de foto te groot is. De maximale bestandsgrootte om te uploaden is 2MB. Als je de foto verkleint naar 1200px aan de lange zijde, dan verminderd de bestandsgrootte. Deze is dan klein genoeg om te uploaden. Lees hoe je foto’s verkleint in Lightroom of in Photoshop

Ik heb per ongeluk een verkeerde foto ingestuurd voor de fotografie challenge. Wat nu?
Oeps, kan gebeuren. Het proces van de fotografie challenge is geheel geautomatiseerd, waardoor er tussendoor geen foto’s ‘uit’ gehaald kunnen worden. Wel kun je de foto gewoon opnieuw uploaden. Wanneer ik twee vrijwel identieke foto’s tegen kom van dezelfde fotograaf, en deze foto verdient een plekje in de Hall of Fame, dan zal de laatst geüploade foto gebruikt worden.

Hebben je mijn foto ontvangen?
Na het verzenden van de foto wordt je doorgestuurd naar een andere pagina én ontvang je een bevestigingsmailtje. Als je die niet hebt gezien, upload dan bij twijfel gerust nog een keer de foto. Omdat het proces geheel geautomatiseerd is, is het voor ons erg tijdrovend om uit te zoeken of jouw foto goed is binnengekomen. Mocht je de foto hierdoor twee keer sturen, dan is dat geen probleem.

Hé, de maand is nog niet voorbij. Waarom kan ik niets meer insturen?
Je hebt iedere maand nin ieder geval tot en met de 26ste om jouw foto(‘s) in te sturen. De resterende dagen van de maand gebruik ik om de selectie te maken voor de Hall of Fame. Zodat de eerste dag van de maand er gelijk weer een nieuwe challenge online kan komen.

Kan ik ook de andere inzendingen zien?
Alleen ik zie alle ingestuurde foto’s. Als deelnemers de foto’s op Instagram zetten met de hashtag #vafotochallenge, dan kun je die op Instagram opzoeken.

Kan ik ook een toelichting voor mijn ingestuurde foto geven?
Dit is in het systeem niet mogelijk. De foto moet zelf dus laten zien waarom hij goed bij het thema van de challenge past. Als jouw foto wordt uitgekozen voor de Hall of Fame, dan kun je uiteraard wel een reactie op de website of bij de betreffende foto op Facebook plaatsen.