Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografiechallenge. Ga op pad met je camera en doe mee. Door te oefenen en te experimenten, leer je iedere keer weer meer! De mooiste foto’s verdienen een plekje in de Hall of Fame

Het thema van de fotografiechallenge van deze maand is:

Meedoen in drie stappen!

  1. Maak foto’s die passen bij het thema of onderwerp van de challenge.
  2. Upload jouw beste foto’s via het formulier op de site. Je mag maximaal 3 foto’s insturen, die niet ouder mogen zijn dan 6 maanden. De drie foto’s kan je tegelijkertijd uploaden, maar ook los van elkaar. Klik voor het uploadformulier hierboven op de challenge van deze maand.
  3. Optioneel: deel jouw foto’s met de hashtag #vafotochallenge op Instagram. Zo zie je welke foto’s anderen al gepost hebben. Deze stap is absoluut niet noodzakelijk, maar het is wel leuk om een beetje te gluren-bij-de-buren. ;) En ook tof: je foto krijgt een extra feature op deze pagina.

Hall of Fame selectie
Na de 26ste van de maand gaat het uploadformulier offline. Ik selecteer vervolgens – meestal met de hulp van iemand anders – de twaalf beste foto’s. Deze foto’s krijgen een ereplek in de Hall of Fame. Dit doe ik met een artikel hier op de site en upload de foto’s in een album op de Facebookpagina van Vink Academy.

10 redenen waarom jouw foto’s (nog) niet in de Hall of Fame staan
In het artikel 10 redenen waarom jouw foto’s (nog) niet in de Hall of Fame staan, deel ik tips om te zorgen dat jouw foto wél geselecteerd wordt. Ook fijn om te weten: het auteursrecht van de foto blijft altijd bij jou als fotograaf. Lees hier de voorwaarden als je meedoet bij de fotografie challenge.

Laura maakt een foto - doe je ook mee met de challenge?

#VAFOTOCHALLENGE

Wil je zien welke foto’s anderen hebben ingestuurd? Check dan de hashtag #vafotochallenge op Instagram.

Afgelopen fotografie challenges:

Veelgestelde vragen over de fotografie challenge

Maakt het uit met welke camera ik de foto heb gemaakt?

Nee, zeker niet! Je mag de foto maken met een spiegelreflexcamera, een systeemcamera, compactcamera, actioncam en smartphone! Het gaat er niet om waarmee je de foto hebt gemaakt, maar hóe je de foto hebt gemaakt. Een foto gemaakt met een smartphone maakt net zoveel kans, mits de kwalteit natuurlijk in orde is. Een foto die je maakt met weinig licht met een smartphone wordt vaak heel korrelig, dat kan een reden zijn om de foto niet te selecteren.

Het lukt niet om de foto te versturen?

Als het versturen van de foto niet lukt dan komt dit negen van de tien keer omdat de foto te groot is. De maximale bestandsgrootte om te uploaden is 2MB. Als je de foto verkleint naar 1200px aan de lange zijde, dan verminderd de bestandsgrootte. Deze is dan klein genoeg om te uploaden. Lees hoe je foto’s verkleint in Lightroom of in Photoshop

Ik heb per ongeluk een verkeerde foto ingestuurd voor de fotografie challenge. Wat nu?

Oeps, kan gebeuren. Het proces van de fotografie challenge is geheel geautomatiseerd, waardoor er tussendoor geen foto’s ‘uit’ gehaald kunnen worden. Wel kun je de foto gewoon opnieuw uploaden. Wanneer ik twee vrijwel identieke foto’s tegen kom van dezelfde fotograaf, en deze foto verdient een plekje in de Hall of Fame, dan zal de laatst geüploade foto gebruikt worden.

Hebben jullie mijn foto ontvangen?

Na het verzenden van de foto wordt je doorgestuurd naar een andere pagina én ontvang je een bevestigingsmailtje. Als je die niet hebt gezien, upload dan bij twijfel gerust nog een keer de foto. Omdat het proces geheel geautomatiseerd is, is het voor ons erg tijdrovend om uit te zoeken of jouw foto goed is binnengekomen. Mocht je de foto hierdoor twee keer sturen, dan is dat geen probleem.

Hé, de maand is nog niet voorbij. Waarom kan ik niets meer insturen?

Je hebt iedere maand tot en met de 26ste om jouw foto(‘s) in te sturen. De resterende dagen van de maand gebruik ik om de selectie te maken voor de Hall of Fame. Zodat de eerste dag van de maand er gelijk weer een nieuwe challenge online kan komen.

Kan ik ook de andere inzendingen zien?

Alleen ik zie alle ingestuurde foto’s. Als deelnemers de foto’s op Instagram zetten met de hashtag #vafotochallenge, dan kun je die op Instagram opzoeken. En hierboven staat een selectie.

Kan ik ook een toelichting voor mijn ingestuurde foto geven?

Dit is in het systeem niet mogelijk. De foto moet zelf dus laten zien waarom hij goed bij het thema van de challenge past. Als jouw foto wordt uitgekozen voor de Hall of Fame, dan kun je uiteraard wel een reactie op de website of bij de betreffende foto op Facebook plaatsen.

Doe je ook mee met de fotografie challenge van deze maand?

 

Doe mee met de maandelijkse fotografie challenge

Meedoen met de challenge

Fotochallenge