Copyright & Auteursrecht

Op alle teksten, illustraties en afbeeldingen van deze site ligt een auteursrecht. Dat betekent dat deze niet zomaar overgenomen mogen worden op een andere site of website. Op deze pagina beschrijf ik wat wel en niet toegestaan is.

Begin hier met lezen als je niet precies weet wat auteursrecht is.

  • Het is toegestaan om een deel van de tekst te kopiëren mits deze niet langer 5 zinnen en de tekst als “quote” wordt gebruikt, waarbij duidelijk een link naar het betreffende artikel op Vink Academy vermeld is. Je plaatst de tekst daarbij dus als ‘citaat’. De link is een deeplink en “do-follow”.
  • Wil je een van mijn foto’s gebruiken op jouw website of informatieve blog? Stuur me eventjes een mailtje en vertel om welke foto het gaat. Je mag de foto pas publiceren op je blog na mijn akkoord. Dit is altijd op voorwaarde dat hierbij een (deep)link wordt geplaatst naar het betreffende artikel en mijn naam erbij genoemd wordt. De foto mag niet bewerkt of uitgesneden worden, noch voor andere doeleinden gebruikt worden. Wil je liever geen toestemming vragen? Embedded dan één van mijn Instagramfoto’s.
  • Het is niet toegestaan om foto’s van andere fotografen te kopiëren en op andere webpagina’s of voor andere doeleinden te gebruiken. Foto’s die niet door mij zijn gemaakt, worden altijd geplaatst onder vermelding van de naam van de fotograaf. Neem zelf contact op met de fotograaf als je een foto ergens voor wilt gebruiken! Dit geldt dus ook voor de foto’s die zijn geplaatst in de Hall of Fame; het auteursrecht van deze foto’s ligt bij de maker van de foto! Ik kan je eventueel in contact brengen met de betreffende fotograaf, maar verstrek van hen in geen geval emailadressen of andere persoonsgegevens.
  • Het is toegestaan om een link te geven naar de pagina waar mensen zich kunnen aanmelden voor het eBook, maar het is niet toegestaan om het eBook zelf of de download-link te verspreiden. De download-link wisselt bovendien regelmatig, waardoor het delen hiervan bovendien geen nut heeft.
  • Het is in geen geval toegestaan om (delen van) de Algemene voorwaarden of (delen van) andere (informatie)pagina’s van Vink Academy te kopiëren of over te nemen.

Creative Commons uitgelegd voor fotografen