Het einde van het jaar is een mooi moment om terug te kijken. Dit jaar doe ik dat met een overzicht van mijn 2015 in foto’s. Het is een combinatie geworden van iPhone kiekjes en beelden van mijn spiegelreflexcamera. Sommigen zag je misschien al op Instagram of Facebook, maar anderen zijn juist ‘nieuw’. Ik hoop dat onderstaande foto’s en de korte beschrijving tonen dat 2015 fantastisch was. Je zou kunnen zeggen dat het jaar -letterlijk- voorbij gevlogen is.

Januari

Januari is een maand die in het teken staat van de winter en sneeuw. De jaarwisseling vieren we in het Finse Lapland. Een droomvakantie die ik absoluut nog eens over wil doen.

Oud en nieuw vieren in Lapland

Lapland is zó mooi!

Lapland is zó mooi!

Niet veel later ga ik met mijn familie naar Oostenrijk voor een weekje wintersport bij mijn oom en tante die daar wonen.

Op de piste in Oostenrijk

Op de piste in Oostenrijk

En de één na laatste dag van januari wandel ik ook in Nederland door een sneeuwlandschap.

Sneeuwlandschap in Nederland

Februari

Op 17 februari is dé grote dag. Nee, we gaan niet trouwen, we vertrekken voor meer dan 100 dagen op reis. Iets waar ik al jaren van droom en wat nu eindelijk zover is. Super spannend en leuk tegelijkertijd. De weken ervoor ben ik druk bezig met alle voorbereidingen én werk ik keihard om tijdens de reis alles op Vink Academy zoveel mogelijk door te laten gaan.

Onze reisbestemmingen

Onze reisbestemmingen

De 'vertrekselfie' van mij en Rabin: 17 februari op Schiphol

De ‘vertrekselfie’ van mij en Rabin: 17 februari op Schiphol

Onze eerste bestemming is Hawaii. Je begrijpt, vreselijk natuurlijk. ;) Op Oahu leerden we golfsurfen (of nou.. we namen twee uur les). En op Kauai was het letterlijke hoogtepunt de helikoptervlucht over het prachtige eiland.

Surfen op Waikiki Beach, Oahu

Surfen op Waikiki Beach, Oahu

Na Pali kust van Kauai (bekend van de film Jurrasic Park!)

Na Pali kust van Kauai (bekend van de film Jurrasic Park!)

Maart

Op Maui kon ik meer walvissen fotograferen dat ik van te voren had durven dromen. En op Big Island stonden we op een actieve vulkaan en doken we met een (met uitsterven bedreigde) monniksrob!

Walvissen spotten op Maui

Walvissen spotten op Maui

Big Island

Vulkanische activiteit op Big Island

Die duiker, dat ben ik. En vlak voor mij zwemt een (zwangere) Hawaiiaanse monniksrob: het zeldzaamste zoogdier van de VS!

Die duiker, dat ben ik. En vlak voor mij zwemt een (zwangere) Hawaiiaanse monniksrob: het zeldzaamste zoogdier van de VS!

Na deze vier eilanden vliegen we door naar Nieuw-Zeeland. We stappen ’s avonds op 16 maart het vliegtuig in en omdat we de datumgrens overgaan, komen we 18 maart aan. De datum 17 maart heeft voor mij dit jaar dus niet bestaan. Nieuw-Zeeland was een aaneenschakeling van prachtige natuur en landschappen. Als ik daarvan één plaats zou moeten aanwijzen waar ik als eerst terug naar toe wil, dan is dat Mount Cook en de Tasman gletsjer.

Mount Cook, Nieuw-Zeeland

Mount Cook, Nieuw-Zeeland

Uitzicht op de bergen, een ultiem vakantiegevoel!

Uitzicht op de bergen, een ultiem vakantiegevoel!

Mount Cook bij zonsopkomst.

Mount Cook bij zonsopkomst.

Hike over de Tasman gletsjer. Zoooo gaaf!

Hike over de Tasman gletsjer. Zoooo gaaf!

Dik ingepakt op de gletsjer.

Dik ingepakt op de gletsjer.

April

Eind april laten we Nieuw-Zeeland achter ons en vliegen we naar de Cook eilanden, die daar drie uur vliegen vandaan zijn. We bezoeken de paradijsjes Rarotonga en Aitutaki. Ik geloof dat de foto’s voor zich spreken. :)

Roratonga

Rarotonga

Aitutaki lagoon

Aitutaki lagoon

De allerrrrmooiste zonsondergang ooit!

De allerrrrmooiste zonsondergang ooit!

Mei

Het laatste deel van onze reis was een roadtrip door het westen van Amerika. Ik was een klein beetje bang dat dit deel na al het moois dat we al gezien hadden dit zou tegenvallen. Maar niets was minder waar. De National Parks die we bezochten hebben me ontzettend verrast en waren onbeschrijflijk mooi. Met stip op één staat Bryce Canyon gevolgd door Antelope Canyon.

Bryce Canyon

Bryce Canyon

Antelope Canyon

Antelope Canyon

Yes! 18 duizend nieuwsbrieflezers voor Vink Academy

Yes! 18 duizend nieuwsbrieflezers voor Vink Academy terwijl we in de buurt van Antelope Canyon zijn. (Inmiddels staat de teller zelfs al op 23 duizend, wat gaat het haaaard!)

Juni

Na 105 dagen én een onvergetelijke reis (en heul veul foto’s) komen we begin juni weer veilig thuis.

De 'we-komen-weer-naar-huis-selfie' van mij en Rabin: 2 juni op San Francisco Airport

De ‘we-komen-weer-naar-huis-selfie’ van mij en Rabin: 2 juni op San Francisco Airport (zoek de verschillen!)

Nadat ik ben bijgekomen van de jetlag en familie en vrienden weer heb gezien, sta ik werkelijk weer te trappelen om aan de slag te gaan voor Vink Academy. Er worden plannen gemaakt, lijstjes bijgewerkt, en meer!

Behind-the-scenes: het magneetbord bevat de blogplanning :)

Behind-the-scenes: het magneetbord bevat de blogplanning :)

Juli

Het is zomer! Ik werk gewoon door, maar in het weekend doen Rabin en ik veel leuke dingen. Zo gaan we een weekendje kamperen in Eersel. Nog geen half uur rijden van thuis, maar het voelt alsof we er echt even tussenuit zijn.  Mijn camera had ik bewust thuisgelaten, maar kon het niet laten om met mijn iPhone de zonsondergang te fotograferen.

Zonsondergang Eerstel

Zonsondergang Eersel

Ook geef ik deze maand een aantal keer het webinar “Tips & Tricks voor het fotograferen op reis”. Hierin vertel ik onder andere over de avonturen van onze reis en geef ik natuurlijk veel fotografietips. Bij meerdere webinars loopt het deelnemersaantal op tot het maximum van 100, en dat is natuurlijk super!

Ik zit klaar om het webinar te geven!

Ik zit klaar om het webinar te geven!

Augustus

Augustus is een drukke maand, maar begint wel direct goed. Op 1 augustus is het precies vier jaar geleden dat ik fulltime als ondernemer aan de slag ging. Ik ben al mijn klanten, lezers en volgers daar ontzettend dankbaar voor. Het is een cliché, maar ik denk dat ik nooit meer voor een baas wil werken. ;)

Precies vier jaar fulltime ondernemer en 'eigen baas'

Precies vier jaar fulltime ondernemer en ‘eigen baas’

Natuurlijk ben ik erg trots als deze maand één van mijn instagramfoto’s in de FLOW wordt gepubliceerd.

Mijn foto in de FLOW!

Mijn foto in de FLOW!

Vrij last minute besluiten we nog een weekendje te gaan kamperen. Het is super lekker weer, maar omdat het hoogzomer is zijn bijna alle campings die ik bel volgeboekt. Gelukkig vinden we nog een klein plaatsje voor ons koepeltentje in Zeeland en genieten we van een heerlijk weekend.

2015-07-31 20.00.06-1.jpg

Aan de Zeeuwse kust..

Het verrast je vast niet als ik zeg dat Vink Academy echt ‘mijn kindje’ is. Maar dit kindje is inmiddels wel zo groot geworden, dat ik het niet allemaal alleen kan. Gelukkig zijn er drie fantastische dames nauw betrokken bij Vink Academy. Zo doet Sofie veel van de mail, houdt Kim onder andere een deel van de social media bij en regelt Liseth drukwerk en grafisch ontwerp. Ik trakteerde de dames op een etentje om ze nog eens extra te bedanken voor hun geweldige inzet.

Van links naar rechts: Sofie, ik, Kim, Liseth!

Van links naar rechts: Sofie, ik, Kim, Liseth!

In de tweede helft van augustus ging ik nog een weekje naar Frankrijk met de zweefvliegclub. Twee jaar geleden heb ik daar leren zweefvliegen en hoewel ik het niet heel actief bijhoud, mocht ik toch weer een aantal solovluchten alleen maken. :)

Zweefvliegen bij mijn clubbie GAE in Frankrijk

Zweefvliegen bij mijn clubbie GAE in Frankrijk

Ik maakte maar weinig foto's, maar bij deze gave lucht pakte ik toch mijn camera erbij

Ik maakte maar weinig foto’s, maar bij deze gave lucht pakte ik toch mijn camera erbij

Ohja.. van de parachutespringlcub op hetzelfde terrein kregen we een geweldige aanbieding ook eens uit het vliegtuig te springen. Je begrijpt dat ik daar geen nee tegen zei ;)

Die grijns op mijn gezicht zegt denk ik genoeg ;)

Net geland na de (duo)parachutesprong. Die grijns op mijn gezicht zegt denk ik genoeg ;)

Traditiegetrouw is het laatste weekend gereserveerd om met vrienden op pad te gaan. Dit keer gingen we naar Texel!

Op het strand van Texel

Op het strand van Texel

September

Eind september geef ik twee workshops in Rotterdam, waaronder de workshop kinderfotografie.

Gemaakt tijdens de workshop Kinderfotografie

Gemaakt tijdens de workshop Kinderfotografie

Hieronder zie je twee behind-the-scenes van de workshop kinderfotografie, gemaakt door de mama van deze twee knappe meiden.

Ik weet niet eens meer wat ik hier precies doe. Maar een beetje gek doen werkt altijd als je kinderen fotografeert ;) [Foto: Annemarie Andriessen - klik-klak.nl]

Ik weet niet eens meer wat ik hier precies doe. Maar een beetje gek doen werkt altijd als je kinderen fotografeert ;)
[Foto: Annemarie Andriessen – klik-klak.nl]

Works every time! [Foto: Annemarie Andriessen - klik-klak.nl]

Works every time!
[Foto: Annemarie Andriessen – klik-klak.nl]

De week erop geef ik de laatste workshops in Oldebroek. Het zijn de enige workshops die ik dit jaar geef, en tegelijkertijd voor onbepaalde tijd ook de laatste. (Dus voor de duidelijkheid; er staan nu ook geen workshops voor 2016 op de planning. Maar mocht dit veranderen, dan lees je dit als eerst in de nieuwsbrief)

Tussen de twee workshopweekenden door gaan Rabin en ik doordeweeks op bezoek in Angeren. Een maandje ervoor is er een nestje Beauceronpuppys geboren en wij zijn één van de gelukkigen die er straks eentje mee naar huis mogen nemen. Gezinsuitbreiding dus! :)

JJ (toen nog 'meisje rood') 1 maand oud. Is het geen dotje?

Onze pup (‘meisje rood’) 1 maand oud. Is het geen dotje?

Oktober

De pups worden snel groot en we gaan er bijna elk week wel heen deze maand. Half oktober weten we dat ‘meisje rood’ straks bij ons komt wonen. We noemen haar JJ (naar Jennifer Jareau van onze favoriete serie Criminal Minds) en ze is precies 8 weken oud als we haar mogen ophalen. Je begrijpt dat er heel veel foto’s gemaakt worden ;)

Gezinsuitbreiding! JJ is hier 7 weken oud.

Gezinsuitbreiding! JJ is hier 7 weken oud.

JJ: 8 weken oud. Ze kruipt nog graag onder de bank

JJ: 8 weken oud. Ze kruipt nog graag onder de bank

JJ tussen de herfstblaadjes. Hier is ze 9 weken oud.

JJ tussen de herfstblaadjes. Hier is ze 9 weken oud.

Ik en onze pup JJ!

Ik en JJ samen. Hier is ze 9 weken.

November

November staat vrijwel geheel in het teken van een kleine ondeugende pup in huis. Ik ga met haar naar de puppycursus, zorg dat ze niet in de tafel bijt of op de bank springt en we gaan regelmatig wandelen. En natuurlijk heel veel knuffelen. Ze houdt me aardig van het werk af en het is aanpoten om alles te combineren, maar gelukkig komt het goed!

December

Op 3 december stap ik voor de laatste keer van het jaar in het vliegtuig. Samen met een vriend ga ik paar dagen naar Marrakesh. Deels voor ontspanning, deels werk. (Nieuwsgierig wat ik daar deed, daarover in 2016 meer!) Zoals je ziet mocht Ducky ook mee :)

In Marrakesh

Tadaaa, ducky is ook mee!

De toffe straatjes van Marrakesh

De toffe straatjes van Marrakesh

Kruiden op de markt

Kruiden op de markt

Verder zette ik in december natuurlijk de kerstboom op, en nam ik deze kerstvideo voor je op!

Kerstgroetvideo

Kerstgroetvideo. Klik op het plaatje om de video te bekijken.

Volgens Instagram: #2015best9

Ik had dit blogje al geschreven toen ik de hashtag #2015bestnine (en #2015best9) tegen kwam. Volgens Instagram zijn dit de foto’s met de meeste likes van het afgelopen jaar. Grappig om te zien dat ik dezelfde foto’s al in dit artikel had geplaatst, voordat ik deze negen met de meeste likes had gevonden.

Mijn 9 foto's met de meeste likes in 2015 #2015bestnine

Mijn 9 foto’s met de meeste likes in 2015 #2015bestnine

Toepasselijke blogjes hierbij zijn (foto 1, linksboven) waarom je niet met mij op vakantie wilt, (foto 3, rechtsboven) fotograferen in de mist, (foto 4, linksmidden) verhaal achter de foto van de bloedmaan, foto 7 (linksonder) fotograferen van een zonsopkomst/zonsondergang.

Dankjewel 2015. Je was geweldig. Welkom 2016, ik kijk naar je uit en hoop dat je net zo fantastisch wordt!