Witte stranden, helder blauw water, prachtige palmbomen. Wie wil er nou niet naar van die mooie tropische eilanden?

Ik wilde graag meedoen met Expeditie Robinson, waarbij je moet overleven op een onbewoond tropisch eiland. Meedoen met het programma is het helaas niet geworden, maar toch mag ik niet klagen. Ik heb het geluk om al veel prachtige tropische eilanden te hebben bezocht, een aantal zelfs onbewoond! Hieronder deel ik (in willekeurige volgorde!) mijn mooiste stranden en eilanden die zo uit een bounty reclame kunnen komen.

WAARSCHUWING: Onderstaande foto’s zijn mogelijk jaloersmakend. Kijk vooral niet verder als je me daarna vervloekt om de mooie plaatsen die ik heb gezien. Word ook niet boos als je reislust oplaait met een oncontroleerbare drang om je koffer te pakken. Iedereen die gewoon even wil wegdromen, scroll gerust verder.

1. Rarotonga – Cook eilanden

Vijftien eilanden vormen samen de archipel de Cookeilanden. Ook wel The Cooks genoemd. Wij bezochten Rarotonga, het hoofdeiland en de atol Aitutaki. De foto’s spreken denk ik voor zich; puur paradijs! Mocht je toevallig in Nieuw-Zeeland zijn, vanaf daar is het nog een kleine drie uurtjes vliegen. The Cooks zijn voor de kiwi’s een beetje wat Griekenland voor ons is – maar dan mooier! ;)

Rarotonga, Cook eilanden

Rarotonga. Voor de kust ligt een ondiep rif met prachtig helder blauw water. Vanaf de boot zie je goed de heuvels op het eiland.

Het uitzicht vanaf de top van de berg

Het uitzicht vanaf de top van de berg fotograferen

Rarotonga, Cook eilanden

Zonsopkomst

Rarotonga, Cook eilanden

Rarotonga, Cookeilanden

Dit was zo’n 100m van ons hutje waar we sliepen <3

2. Honeymoon Island & One Foot Island, Aitutaki – Cook eilanden

Aitutaki is een atol en hoort ook bij de Cookeilanden. Om het eiland ligt een barrièrerif van koraal en binnen de ring heb je prachtig helder (licht)blauw water. Je zou kunnen zeggen dat Aitutaki eigenlijk uit meerdere kleinere eilanden bestaat binnen die ring van koraal. Eén van die eilanden heet One Foot Island omdat – als je het eiland van boven bekijkt – het eruit ziet als een voet met vijf tenen. Op het eiland is er niets meer dan palmbomen en een postkantoor, waar je een stempel voor je paspoort kunt halen. Overigens kun je bij dat postkantoor ook gewoon een biertje halen ;) (Drie keer raden wat je er dan krijgt. Jup, het begint met een H en eindigt op Eineken! ;))

Het eilandje in het midden is One Foot Island. Je kunt niet de tenen zien, maar begrijpt hopelijk wel hoe het zit met de vorm van de voet.

Zo kom je aanvliegen op Aitutaki, een lagune met daarin weer verschillende andere eilanden. Het eilandje in het midden is One Foot Island. Je kunt de tenen niet zien, maar begrijpt hopelijk wel hoe het zit met de vorm van de voet.

Stempel in mijn paspoort!

Stempel in mijn paspoort!

Oeh lala!

Zo kwamen we ‘aangelopen’ op One Foot Island.

One Foot Island, Aitutaki, Cookeilanden

Zo’n mooie plek!

Zie je jezelf al onder deze palmbomen liggen?

Een ander prachtig eilandje in deze atol is Honeymoon Island. Pasgetrouwde stellen werden (worden?) hier ’s avonds afgezet en de volgende dag weer opgehaald. Twintig jaar geleden was het eilandje niet meer dan een klein hoopje zand dat langzaamaan steeds groter wordt.

Paradijs! Honeymoon Island, Aitutaki

Honeymoon Island

Honeymoon Island

Het eiland achter de boot is Honeymoon Island

Het eiland achter de boot is Honeymoon Island

3. Kauai – Hawaï

Kauai is één van de eilanden van Hawaï. Hoewel veel mensen bij Hawaï het idee hebben als een eilandje zoals van de cooks, zijn de eilanden van Hawaï veel groter! Kauai is heel veelzijdig, van mooie stranden en baaien tot een geweldige rotskust en veel natuur.

Hanalei beach

Deze schildpad deed ’s middags een lekker dutje op het strand. Toen het weer vloed werd, ging-ie er rustig vandoor.

Ke'e Beach. Ik heb ergens lezen dat hier deels Pirates Of the Caribbean (deel 4) opgenomen is. For your info: de eilanden van Hawaï liggen NIET in de caribische zee ;)

Ke’e Beach. Ik heb ergens gelezen dat hier op het strandje wat je beneden ziet een stuk van Pirates Of the Caribbean (deel 4) opgenomen is. For your info: de eilanden van Hawaï liggen NIET in de Caribische zee ;)

De prachtige ruige NaPali kust van Kauai. Die zou je kunnen herkennen uit de film Jurassic Park!

Dit strandje is alleen te bereiken met een zware tweedaagse hike!

4. Big Island – Hawaii

Het grootste eiland van Hawaï heet Big Island of Hawaï. Kortweg: Big Island. De oppervlakte is ongeveer een kwart van Nederland. Eigenlijk weet ik niet eens zeker of je de eilanden van Hawaï wel tropisch mag noemen, but who cares about definitions. Op genoeg plekken krijg je het ultieme bounty gevoel!

Big Island, Hawaii

Oh, zie je jezelf hier al liggen?

Omdat Big Island een vulkanisch eiland is, zijn er ook veel zwarte stranden.

Kijk dit geweldige jutters-strandhuisje dan!

Ja, het water was hier écht zo blauw. De zwarte rotsen op de voorkant zijn gestolde lava-stromen.

5. San Blas eilanden – Panama

Rabin en ik vierden het begin van het nieuwe jaar tijdens een zeiltocht langs de San Blas eilanden, voor de kust van Panama.

San Blas eilanden, Panama

Op deze zeilboot sliepen we, waarmee we langs verschillende eilanden voeren.

San Blas Islands

We waren niet de enige zeilboot die hier voor de kust lag.

San Blas, Panama San Blas, Panama

6. Ko Phi Phi – Thailand

Ko Phi Phi is één an de zuidelijke eilanden van Thailand. Dit eiland werd in 2004 op tweede kerstdag getroffen door een tsunami. Een vriend van mij was op het eiland Phuket, niet ver daar vandaan, op dat moment en ik weet nog dat het een paar spannende uren waren totdat we hoorden dat hij en zijn familie ok waren. Van de ongeveer 10.000 mensen die er toen op Ko Phi Phi waren, kwamen er volgens Wikipedia zo’n 1000 om. Nu zie je niets meer van de enorme schade die er toen aan het eiland was en is het een plek waar je prachtig kunt genieten (en ook feesten; heb ik begrepen).

Ko Phi Phi, Thailand

Ko Phi Phi, Thailand. (Check het artikel over het polarisatiefilter om te zien wat het effect ervan is)

Ko Phi Phi, Thailand

Ko Phi Phi, Thailand

Ko Phi Phi is eigenlijk de naam een groep van zes eilanden. Bovenstaande foto’s maakte ik op Ko Phi Phi Don. Het kleinere Ko Phi Phi Lee (ook wel geschreven als Koh Phi Phi Ley) ligt ernaast en is bekend omdat er de film The Beach werd opgenomen met Leonardo DiCaprio. Voor je denkt dat ik dit paradijsje voor mij alleen had; schijn bedriegt op deze foto’s. Het was er MEGA druk met toeristen ;)

Ko Phi Phi Lee, Thailand

Ik maakte deze foto vanaf het strandje waar The Beach opgenomen is. (En ik sta hier niet alleen, maar tussen honderd andere toeristen)

Ko Phi Phi Lee, Thailand

Ko Phi Phi Lee, Thailand

7. Similan eilanden – Thailand

Ik moet eerlijk bekennen; ik heb bij de Similan eilanden onderwater gefotografeerd dan boven water. We deden er een vijf-daagse liveaboard, waarbij je op de boot slaapt en langs verschillende eilanden vaart. Elke dag maakten we drie of vier duiken. Het voordeel van zo’n duiktrip is dat je veel verder van de kust af kunt duiken; veel eilanden zijn niet met een eendaagse-excursie vanaf het vaste land te bereiken.

Similan eilanden, Thailand

Similan eilanden, Thailand

Similan eilanden, Thailand

Gave rotsen he?!

Duiken!

Duiken!

Zonsondergang vanaf de boot, kijkend naar één van de similan eilanden