Topmenu

Kijk eens naar boven!

Kijk jij vaak naar wat er boven je hoofd te zien is? Waarschijnlijk niet. Maar toch is het goed om tijdens het fotograferen eens wat vaker naar boven te kijken, want ook daar kun je prachtige plaatjes vinden. Dus kijk omhoog, of je nu binnen of buiten bent, en laat je verrassen door het moois dat je kunt zien! Door te fotograferen met een extreem kikkerperspectief zie je de wereld letterlijk eens van een andere kant. Bekijk de foto’s hieronder maar eens!

In Parc Guell in Barcelona vind je bijvoorbeeld deze prachtige mozaiekkunst van Gaudi aan het plafond.

Parc Guell in Barcelona, gefotografeerd vanuit een kikkerperspectief

Maar ook in de Sagrada Familia en Casa Batló, beiden ontworpen door Gaudi, is het de moeite waard om goed naar boven te kijken!Sagrada Familia, BarcelonaEen kroonluchter in casa batlo, gefotografeerd in Barcelona

Ook op reis kijk ik vaak naar boven. Deze foto maakt ik in de Apple Store in New York. Fotograferen in deze stad is fantastisch, en zo inspirerend. In dit geval trokken de voetjes gelijk mijn aandacht.Kikkerperspectief in New YorkGefotografeerd in New YorkIn de Jungle van ThailandJerash, JordanieFotograferen tijdens het blauwe uurtje

Ook ’s avonds moet je vooral niet vergeten omhoog te kijken. Veel gebouwen zijn mooi verlicht, zoals hieronder het SonyCenter in Berlijn en Casa Mila in Barcelona. De kleuren geven bij avondfotografie een heel andere sfeer dan overdag en is ook erg gaaf tijdens het blauwe uurtje.

SonyCenter, Berlijn heeft in de avond prachtige kleurenCasa Mila, Barcelona
De drie foto’s hieronder zijn gemaakt in Parijs. Het zijn twee bekende hoogtepunten, herken jij ze? Lees er meer over in dit artikel met tips voor het fotograferen in Parijs.

Het trappenhuis in de Arc de TriomphArc de Triomph met laag standpunt

Het plafond van het Louvre, Parijs

Kerken en historische gebouwen hebben ook vaak prachtige plafonds, zoals het Pantheon en het Vaticaan.

De koepel van het Pantheon, Rome

Het vaticaan

Overigens hoef je echt niet op reis of ver weg te zijn om interessante en inspirerende foto’s te maken. Bij het fotograferen van de herfst vind je vaak prachtige kleuren boven je hoofd in je eigen straat!

In de herfst vind je prachtige herfstkleuren boven je hoofdEn soms kan een simpele wolkenlucht in de foto ook heel mooi zijn! Dit wil je toch niet missen?Prachtige wolkenlucht

Hi, ik ben Laura Vink

Een enthousiaste fotograaf en ondernemende duizendpoot. Mijn visie is kort maar krachtig: iedereen kan mooiere foto’s leren maken, met wat voor camera je ook fotografeert. Het is mijn missie om jou te helpen om de fotograaf in jezelf te ontwikkelen.

Ik ben Laura Vink

Bewaar dit artikel op Pinterest:


 

 

PAASACTIE!

Gebruik nu in het winkelmandje de kortingscode PAASHAAS en krijg 50,- korting op de online fotografiecursus Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen. 


eBook: Alles over Scherptediepte

Gratis eBook: Alles over Scherptediepte

Meld je net als 34 duizend anderen aan voor de nieuwsbrief van Vink Academy en krijg het eBook (62 pagina’s) helemaal gratis.

  

 

,

3 reacties op Kijk eens naar boven!

  1. Mirjam 26 mei 2017 at 09:27 #

    Inspirerend! Ik zocht iets over: goed kijken voor mijn danslessen… En kwam hier terecht. Dank je wel

  2. Estrella 11 juni 2014 at 00:09 #

    Mooie foto’s!

  3. Theo Blokker 1 juni 2014 at 20:31 #

    Dank je wel voor deze wijze adviezen. Liefs. T xx

Geef een reactie

X