Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. Ga op pad met je camera en doe mee. Door te oefenen en te experimenten, zul je elke keer weer meer leren! Het onderwerp van de maand juni is “Kikkerperspectief”.

Kikkerperspectief wordt ook wel kikvorsperspectief genoemd. Het Van Dale woordenboek geeft als definitie bij kikvorsperspectief: “perspectief waarbij het oogpunt zich onder het voorwerp bevindt”. Simpel gezegd betekent dit dus dat bij een kikkerperspectief het onderwerp gefotografeerd wordt uit een heel laag camerastandpunt. Je kijkt als fotograaf tegen het onderwerp op; net zoals een kikker tegen de mens op kijkt. Door het standpunt lijkt het onderwerp vaak groter en de horizon is hierbij meestal erg laag. Bij extreem kikkerperspectief kijk je recht naar boven.Fotograife challenge: kikkerperspectief

Wat je fotografeert maakt bij deze fotografiechallenge dus niet uit. Wees creatief en laat met het lage standpunt de wereld van een andere kant zien om een gaaf/grappig/interssant/cool effect in de foto creëren. Misschien moet je er wel voor op je rug gaan liggen! Maar wellicht maakt dat wel net het verschil en verovert jouw foto een plekje in de Hall of Fame.

Handige artikelen om hierbij te lezen zijn:

Fotograife challenge: kikkerperspectief

De fotografie challenge is afgelopen (juni 2014). Klik hier om de Hall of Fame foto’s van deze fotografie challenge te bekijken!