Topmenu

Beter fotograferen? Start hier!

Vink Academy wil jou helpen met het beter (leren) fotograferen door middel van fotografie tips, fotografie inspiratie, fotografie eBooks, fotografie workshops, fotografie cursus en meer!

Foto door Marry Fermont

Hello! Ik ben Laura Vink, het gezicht achter Vink Academy.

Als je nieuw bent op deze website en/of je wilt graag beter leren fotograferen en mooiere foto’s maken; dan is deze pagina voor jou en vind je er alles wat je moet weten.

Ik begin graag met de visie van Vink Academy, want die is lekker kort én krachtig. Ik ben er 200% van overtuigd dat in iedereen een fotograaf schuilt. Daarom:

Iedereen kan leren fotograferen.

Iedereen kan mooie foto’s maken.

Het is mijn missie geworden om met deze site te laten zien dat fotografie helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn als wordt gedacht. Ik wil elke fotograaf, van beginners tot gevorderden, helpen met het ontwikkelen van de fotograaf in zichzelf! En dat doe ik zoveel mogelijk in Jip-en-Janneke-taal voor volwassenen. Want waarom zou je ergens ingewikkeld over doen als het ook makkelijk kan, toch?

Op deze pagina vind je dus een overzicht van de informatie en fotografielessen die je op Vink Academy kunt vinden om beter te fotograferen. Bekijk het filmpje bovenstaande, lees deze pagina van begin tot eind, of scroll omlaag langs de verschillende titels.

Fotografietips & inspiratie en meer

Om jou te helpen met het beter leren fotograferen, vind je op deze site meer dan 125 artikelen vol fotografietips.

fotografielessen-fotografietipsVoor een lijst van alle fotografietips op deze site, georganiseerd per onderwerp, ga je naar het fotografietips overzicht

Ben je beginnend fotograaf en vind je de termen als diafragma, sluitertijd en iso nog lastig? Dan zijn de artikelen in de categorie ‘basiskennis’ voor jou interessant. Ben je (iets) meer gevorderd, dan vind je veel interessante fototips over specifieke onderwerpen, zoals landschapsfotografie, natuurfotografie, portretfotografie en andere thema’s.

Ook vind je uitgebreide informatie over het bewerken en organiseren van je foto’s in Lightroom. Lightroom is een fantastisch fotobewerkingsprogramma waar ik enorm fan van ben. Lees het artikel ‘Adobe Photoshop of Lightroom?’ als je graag wilt weten wat de mogelijkheden van het programma o.a. zijn en wat het verschil is tussen beide programma’s!

De fotografietips zijn allen super interessant, maar alleen lezen over fotografie en kijken naar andermans foto’s is vaak niet voldoende als het gaat om het verbeteren van je foto’s. Het is belangrijk dat je ook DOET. Dat is de reden waarom er hier elke maand een nieuwe fotografie challenge online komt. Elke maand een onderwerp of thema, waarvoor jij foto’s kunt maken en insturen. Zodat jij jezelf kunt uitdagen en nieuwe dingen kunt proberen. Om te experimenteren. En dus te LEREN! De mooiste foto’s worden aan het eind van de maand in de Hall of Fame op de blog geplaatst, wie weet binnenkort ook die van jou?

Op de blog deel ik naast de fotografietips ook foto’s gemaakt door mij en door andere fotografen om jou te inspireren. Op de blog moet je vooral geen camerareviews verwachten, of mededelingen dat er nieuwe objectieven gaan uitkomen of blogjes met ik-deel-allemaal-fotos-van-andere-fotograferen-omdat-ik-er-zelf-eigenlijk-niets-van-kan. Daar zijn immers al genoeg websites van te vinden. Met Vink Academy wil ik juist het verschil maken en jou de waardevolle en duidelijk beschreven informatie geven waar je écht iets mee kan om jouw fotografie te verbeteren.

Iedere week komen er nieuwe artikelen/blogs/berichten bij, dus zet deze site bij je favorieten en kom regelmatig terug!

 

Download 3 gratis fotografie eBooks

Fotografie eBooksEen andere manier om regelmatig aan deze website herinnerd te worden en nog meer te leren, is door je aan te melden voor de nieuwsbrief. De frequentie van de nieuwsbrief varieert meestal tussen de 1 en 3 keer per maand, en wordt verzonden zodra er een nieuwe fotografietip (of tips) online is gekomen, maar ook met extra tips die je niet altijd online vind. Wees niet bang dat ik met mijn nieuwsbrief je mailbox zal doen overstromen of dat ik spam zal sturen, daar heb ik namelijk een enorme hekel aan. Je emailadres wordt daarom ook nooit gedeeld met anderen en je kunt bovendien je ook elk moment uitschrijven van de nieuwsbrief, maar ik beloof dat ik je niet zal teleurstellen. De nieuwsbrief wordt op dit moment door meer dan 25 duizend fotografen en fotografieliefhebbers ontvangen. Dat zegt vast genoeg toch?!

Bovendien krijg je maar liefst drie gratis eBooks wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief.

Stuur mij gratis de gratis eBook & updates

Gratis eBooks over fotografie

In korte tijd heel veel leren?

Goed leren fotograferen is -net zoals leren autorijden- niets iets wat je ‘even’ doet. Er gaat tijd overheen om informatie je eigen te maken, te oefenen, dingen uit te proberen en te leren van je fouten en vele mislukte foto’s. Dat is niet erg, maar als je het écht serieus wilt aanpakken en veel wilt leren in een korte periode, dan is een fotografie cursus of workshop iets voor! Jouw fotografie krijgt hiermee een kickstart en zal zich snel zichtbaar ontwikkelingen na een fotografieles bij Vink Academy.

Online fotografie cursus

Online fotografie cursusWil je beter leren hoe je de camera instelt in verschillende situaties? Dan is de online fotografie cursus van Vink Academy iets voor jou. De cursus is genaamd “Nooit meer op de automatische stand fotograferen”. En dat is ook precies wat je leert in deze cursus! Je leert alles zelf instellen van jouw camera, zoals wanneer je welke instellingen kiest, of dat nou is in een situatie met veel beweging of weinig licht. Maar ook gaat het over scherpstellen, scherptediepte, de belichtingsdriehoek, belichtingscorrecties, de camera en objectieven. En heel veel ander functies waarvan je waarschijnlijk niet weet wat deze doen op je camera of hoe je deze moet gebruiken, maar die wel heel belangrijk zijn als je het maximale uit je foto en de camera wilt halen.

De cursus is een combinatie van een uitgebreid eBook, meer dan 3 uur video’s, opdrachten die je zelf kun uitvoeren om het geleerde in de praktijk te brengen en toetsen zodat je na elke module jouw kennis kunt testen. Klik voor meer informatie over deze fotografie cursus.

Workshops

De afgelopen 5 jaar (2011-2015) heb ik in totaal meer dan 900 fotografen (in spé) mogen lesgeven over fotografie in verschillende soorten workshops. Op dit moment worden er geen workshops meer gegeven

Wat je verder nog moet weten…

Ik hoop dat alle informatie hierboven je een duidelijk beeld heeft gegeven wat Vink Academy voor jou kan betekenen. Heb je een vraag naar aanleiding van een artikel of blog? Laat dan gerust bij dat bericht een reactie achter, ik probeer deze zoveel mogelijk te beantwoorden! (Ook als je geen vraag hebt maar het artikel gewoon leuk/interessant vond, mag je natuurlijk een reactie achterlaten). Heb je een specifieke vraag over iets waar nog geen artikel over geschreven is, of een tip voor het schrijven van een nieuw artikel, dan kun je deze het beste insturen bij de ideeenbox!

Heb je een andere vraag of opmerking, bijvoorbeeld over een workshop, werkt iets niet goed op de site of heb je een suggestie, dan kun je me natuurlijk ook altijd een berichtje via het contact formulier sturen.

Aangekomen bij het eind van deze pagina wil ik je alleen nog maar zeggen: dankjewel voor het lezen. Iedere lezer maakt mij blij. Want zonder lezers, zou deze site immers niets waard. Dankjewel!

Groetjes, Laura

 

 

P.s. Vond je deze pagina nuttig/leuk/interessant? Klik dan op de vink ik leuk knop hieronder. Thanks!