Maak in een handomdraai prachtige kerstkaarten met een eigen foto met deze handige gratis templates. Om digitaal te versturen, of om af te drukken en op de post te doen!

Geen gedoe met het zoeken naar een passend lettertype of prutsen in de hoop dat het er een beetje professioneel uitziet. Met deze kerstkaart-templates maak je razendsnel prachtige kerstkaarten met je eigen foto, ook als je geen Photoshop op de computer hebt. Bekijk de video voor de stap-voor-stap uitleg.

Let op: heb jij een Android smartphone? Lees dan ook de tekst onder de video, want de optie van Foto’s combineren zit niet in de Android versie. 

Update 2023

Ik heb drie nieuwe templates toegevoegd. Je kunt nu dus kiezen uit 9 templates. :) Wie de nieuwsbrief van Vink Academy ontvangt, heeft op 12 december 2023 de downloadlinks ontvangen

Hoofdstukken video

 • [00:00] Introductie
 • [01:01] templates gebruiken in Photoshop
  • [01:20] foto in de kerstkaart zetten
  • [04:10] uitleg uitknipmasker
  • [05:25] kleuren aanpassen
 • [07:40] templates gebruiken in PS Express (voor iPhone gebruikers)
 • [10:48] extra tip

Voor Android: gebruik de app PhotoLayers

PS Express is er voor zowel iPhones als Android-smartphones. Maar…. de functionaliteiten zijn bij deze apps niet hetzelfde. De optie ‘Foto’s combineren‘ zit wél in PS Express voor Apple, maar niet voor Android. Heel verwarrend – en daar kwam ik helaas pas achter nadat de video was opgenomen! :(

Gelukkig kun je met een Android telefoon ook de templates gebruiken. Download hiervoor de gratis app photoLayers.

Het stappenplan om de kerstkaart is dan als volgt.

 1. Na het openen van de app tik je op Load Photo. Kies als eerste het kerstkaart-template dat je wilt gebruiken.
 2. Je hoeft het formaat niet aan te passen, je mag direct bovenin op Done tikken.
 3. Bovenin beeld tik je vervolgens op Add Photo.
 4. Voeg nu nóg een keer hetzelfde template toe. Deze stap voelt wat onlogisch, maar zorgt ervoor dat we gelijk de goede formaten hebben. Bovenin beeld klik je weer op Done.
 5. Tik nu onderin beeld op Fit. Je ziet dat het template nu precies even groot is als de achtergrond.
 6. Nu mag je de foto toevoegen. Je kiest dus weer Add Photo en selecteer nu de foto die je wilt gebruiken.
 7. Je hoeft weer niets te doen met het formaat, klik bovenin op Done.
 8. Schuif aan de linkerkant nu de foto tussen de twee templates in.
 9. Met het pijltje in de rechterhoek kun je de foto groter maken, zodat hij de gehele opening in de kerstkaart bedenkt. Je schuif uiteraard de foto ook de juiste plek.
 10. Tevreden met het resultaat? Rechts bovenin klik je op Save. Jouw foto is nu opgeslagen. :0

Klik hieronder op de afbeeldingen om ze groot te bekijken.

 

Kerstkaart-templates downloaden

Wie de nieuwsbrief van Vink Academy ontvangt, heeft op 12 december 2023 de downloadlinks ontvangen. Heb je die mail gemist of ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je dan op deze pagina aan voor de nieuwsbrief, zodat je toegang krijgt tot Laura’s Library met daarin gratis eBooks over fotografie én dus de kerstkaart-templates.

De templates komen in twee types: voor Photoshop en voor PS Express / Photo Layers. Photoshop gebruik je op de computer, je moet hiervoor dan een licentie hebben (voor Lightroom en Photoshop samen). Heb je die niet? Dan kun jij ook aan de slag met de templates in PS Express als je een iPhone hebt. En PhotoLayers voor als je Android gebruikt. Beide apps zijn gratis Voor PS Express je moet wel even een account aanmaken.

Handige links bij deze video: