Maak in een handomdraai prachtige kerstkaarten met een eigen foto met deze handige gratis templates. Om digitaal te versturen, of om af te drukken en op de post te doen!

Geen gedoe met het zoeken naar een passend lettertype of prutsen in de hoop dat het er een beetje professioneel uitziet. Met deze kerstkaart-templates maak je razendsnel prachtige kerstkaarten met je eigen foto, ook als je geen Photoshop op de computer hebt. Bekijk de video voor de stap-voor-stap uitleg.

Let op: heb jij een Android smartphone? Lees dan ook de tekst onder de video, want dan heb Photoshop Mix in plaats van PS Express nodig.

 

Hoofdstukken video

 • [00:00] Introductie
 • [01:01] templates gebruiken in Photoshop
  • [01:20] foto in de kerstkaart zetten
  • [04:10] uitleg uitknipmasker
  • [05:25] kleuren aanpassen
 • [07:40] templates gebruiken in PS Express (voor iPhone gebruikers)
 • [10:48] extra tip

iPhone versus Android: verschillende apps nodig

PS Express is er voor zowel iPhones als Android-smartphones. Maar…. de functionaliteiten zijn bij deze apps niet hetzelfde. Heel verwarrend! :(

De optie ‘Foto’s combineren‘ zit wél in PS Express voor Apple, maar niet voor Android. Voor Android smartphones heb je daarom de gratis app Photoshop Mix nodig om de kerstkaart templates te gebruiken.

Het stappenplan om de kerstkaart te maken lijkt veel op die van PS Express:

 1. Bij Mijn projecten klik je op het plus-icoon
 2. Selecteer het kerstkaart-template dat je wilt gebruiken
 3. Tik je op het plus-icoon bij de lagen om jouw foto te selecteren
 4. Verwissel de lagen van volgorde, zodat de kerstkaart template boven staat
 5. Verander de grootte van jouw foto eventueel zodat hij de kerstkaart goed invult
 6. Klik bovenin op het icoon om te delen (tweede van rechts) en dan ‘opslaan in gallery’.

Klik op de plaatjes hieronder om ze groter te bekijken.

 

Kerstkaart-templates downloaden

Wie de nieuwsbrief van Vink Academy ontvangt, heeft op 8 én 24 december 2022 de downloadlinks ontvangen. Heb je die mail gemist of ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je dan op deze pagina aan voor de nieuwsbrief, zodat je toegang krijgt tot Laura’s Library met daarin gratis eBooks over fotografie én dus de kerstkaart-templates.

De templates komen in twee types: voor Photoshop en voor PS Express / Photoshop Mix. Photoshop gebruik je op de computer, je moet hiervoor dan een licentie hebben (voor Lightroom en Photoshop samen). Heb je die niet? Dan kun jij ook aan de slag met de templates in PS Express als je een iPhone hebt. En Photoshop mix voor als je Android gebruikt. Dat zijn ook apps van Adobe die je gratis kunt gebruiken. Kost je niets, je moet wel een account aanmaken.

 

Handige links bij deze video: