Topmenu

Zonder telefoon foto’s op Instagram zetten

Eerder schreef ik al een artikel hoe je je foto’s via de computer op Instagram plaatst. Het enige ‘minpunt’ aan de beschreven methodes is dat je voor het publiceren van de foto uiteindelijk toch altijd een smartphone (of tablet) nodig had. Maar dat is nu verleden tijd met een handige truc. In dit artikel lees je hoe je via de computer zonder smartphone een foto op Instagram zet. En het mooie is: je hoeft er ook geen programma’s voor te downloaden of ergens voor te betalen!

Als je op de computer naar Instagram.com gaat, dan kun je foto’s bekijken, reacties achterlaten, je profiel updaten. Noem maar op. Maar er is nergens een knop om een foto te uploaden. Jammer de bammer!

Maaaaar…. bekijk je instagram.com via een mobiele browser – dus op je smartphone of tablet – dan staat er onder in beeld wél een knop om een foto te uploaden. Het is het middelste icoontje met het cameraatje. Hè?! Jup. Het kan dus wel…

Daarom gaan wij nu Instagram voor de gek houden en doen alsof onze computer een telefoon is! Iets wat eigenlijk opvallend makkelijk is zelfs. ;)

[Even een tip vooraf: lees alsjeblieft het HELE artikel goed en nauwkeurig door als het niet werkt, voordat je een reactie achterlaat met ‘het werkt niet’ of mij er een mailtje over stuurt]

Foto’s op Instagram zetten met Chrome

Als eerst de uitleg om zonder telefoon een foto op Instagram te zetten met de browser Chrome. Deze browser wordt het meest gebruikt door de lezers van Vink Academy. Aan de rechterzijkant van de browser, ter hoogte van de URL-balk, zie je drie puntjes boven elkaar staan. Als je daar op klikt, verschijnt er een menuutje. Ga met je muis naar Meer Hulpprogramma’s en kies vervolgens uit het submenu Hulpprogramma’s voor Ontwikkelaars. De sneltoets hiervoor is ALT + CMD + I bij Mac en bij Windows SHIFT + CTRL + I bij Windows.

Je scherm verandert nu van opzet. Waarschijnlijk zie je ook allerlei HTML of andere codes in beeld verschijnen. Niet schrikken, daar hoeven we niets mee te doen. Het enige wat jij moet doen is klikken op het icoontje waar je een smartphone en tablet ziet staan.

Het scherm verandert als je het hulpprogramma voor ontwikkelaars aangezet hebt. Klik nu op het icoontje met de tablet/smartphone.

Het scherm verandert als je het hulpprogramma voor ontwikkelaars aangezet hebt. Klik nu op het icoontje met de tablet/smartphone.

Het beeldscherm verandert opnieuw. Door nu te klikken op de balk boven in beeld (lichtgrijs, met een paar witte streepjes), geef je aan of je een mobieltje nabootst met je browser of een tablet. En kijk eens aan… onderin de pagina op Instagram heb je nu het icoontje om een foto te uploaden. Soms moet je hiervoor eventjes de pagina vernieuwen.

Met de balk bovenin geef je aan welk mobiel toestel je nabootst. Onderin verschijnt nu het icoontje om een foto te uploaden. (Verschijnt die niet gelijk? Vernieuw dan de pagina eventjes)

Met de balk bovenin geef je aan welk mobiel toestel je nabootst. Onderin verschijnt nu het icoontje om een foto te uploaden. (Verschijnt die niet gelijk? Vernieuw dan de pagina eventjes)

Instagrammen met Safari

Gebruik jij Safari als browser? Ook dan is de klus gemakkelijk geklaard. Open allereerst in het menu Voorkeuren. Ga naar het tabblad Geavanceerd en vink onderaan het hokje aan bij Toon ontwikkelmenu in menu-balk.

Om met Safari een foto zonder telefoon op Instagram te zetten, moet je eerst iets aanpassen bij de voorkeuren van de browser.

Om met Safari een foto zonder telefoon op Instagram te zetten, moet je eerst iets aanpassen bij de voorkeuren van de browser.

Bovenaan in de browser is er in het menu – tussen Bladwijzers en Venster – de tekst Ontwikkel verschenen. Je klikt nu op Ontwikkel en vervolgens op Schakel over naar adaptieve ontwerpmodus. Sneltoets CMD + SHIFT + R.

Met de adaptieve modus kies je bovenin een toestel om de mobiele browser na te bootsen. Onderin staat nu (eventueel na het verversen van de pagina) de knop om een foto vanaf je computer te uploaden.

Met de adaptieve modus kies je bovenin een toestel om de mobiele browser na te bootsen. Onderin staat nu (eventueel na het verversen van de pagina) de knop om een foto vanaf je computer te uploaden.

Klik bovenin op de icoontjes van een iPhone of iPad. En tadaa… ook nu is onderaan de pagina (eventueel na het verversen van de pagina) weer de knop om een foto te uploaden verschenen.

 

Instagramfoto plaatsen zonder telefoon

Zodra je Instagram voor de gek houdt dat je de pagina bezoekt als telefoon of tablet in plaats van een browser op de computer, verschijnt onder in beeld dus een icoontje met een camera. Klik daarop en selecteer de foto die je wilt uploaden. In het volgende scherm kies je of je de foto vierkant of niet-vierkant op Instagram wilt plaatsen.

Hier bepaal je de uitsnede van de foto, die je zonder telefoon op Instagram wilt zetten.

Hier bepaal je de uitsnede van de foto, die je zonder telefoon op Instagram wilt zetten.

(Kleine toevoeging: eerder kreeg ik op dezelfde pagina ook de optie om de foto te bewerken met de bekende Instagramfilters, maar op het moment van publiceren krijg ik dit niet meer in beeld. Heel gek!)

Klik nu op Volgende en geef vervolgens de beschrijving en eventueel de locatie van de foto. Alleen nog even klikken op de knop Delen en de foto staat op je Instagram, zonder een telefoon nodig te hebben gehad. Oh yeah! :)

Hier kun je de beschrijving van de foto geven. Met de knop Delen zet je de foto zonder telefoon/smartphone/tablet op Instgram!

Hier kun je de beschrijving van de foto geven. Met de knop Delen zet je de foto zonder telefoon/smartphone/tablet op Instgram!

Wat kan er niet op Instagram zonder smartphone/tablet?

Zoals ik hierboven al schreef; enkele weken voor het publiceren van dit artikel kreeg ik nog de optie om een foto in de browser te bewerken met de bekende Instagram filters. Maar op het moment van publiceren, zie ik dit niet meer in beeld, gek? Sowieso heb je dus een stuk minder bewerkingsmogelijkheden dan wanneer je de gewone smartphone app gebruikt. De vraag is natuurlijk of je die opties ook mist, als je de foto’s via een computer op Instagram wilt plaatsen. Waarschijnlijk heb je die foto’s gemaakt met een spiegelreflexcamera, systeemcamera of compactcamera. Die foto’s kun je dan beter op de computer bewerken met Lightroom of Photoshop, voordat je ze op Instagram zet.

Verder kun je geen personen taggen in de foto’s en aangeven of je de foto’s ook automatisch wilt plaatsen op Facebook, Twitter of Tumblr. Ik weet niet of dat opties zijn die veel gebruikt worden, zelf zou ik ze niet missen.

Wat vind je van deze methode? Denk je dat je nu vaker foto’s op Instagram zet? Laat het weten in de reacties!

Update: omdat ik vaak in de reacties zie staan dat de methode niet werkt, zorg echt dat je de pagina ververst nadat je naar de mobiele weergave bent overgeschakeld. Voor een klein deel van de lezers werkt het dan nog steeds niet. Waarom dat zo is, is mij een grote vraag! Met een reactie “het werkt niet”, kan ik helaas niet zo veel. Maar als je er bij zet in welke browser + versie je het geprobeerd hebt en met welk besturingssysteem (mac/windows), dan komen we misschien tot een idee. Bij mij en veel anderen werkt het immers wel gewoon. Het enige wat ik je kan adviseren: probeer het dan eens in een andere browser en/of andere computer.

P.s. Heb je wel een smartphone en wil je graag ‘vooruit’ werken met het plaatsen van je foto’s? Lees dan ook het artikel over het inplannen van foto’s naar Instagram.

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Lees hier lekker verder:

 

79 reacties op Zonder telefoon foto’s op Instagram zetten

 1. Nikolet 10 juli 2018 at 15:55 #

  hallo Laura, laat je weten dat het uiteindelijk via Firefox gelukt is! (de aanhouder wint :-) ) via Add-ons, Extentions zoeken naar plugin User Agent Switcher (andere kunnen ook) dan krijg je een icoontje links bovenin en de rest wijst zich vanzelf. Groet Nikolet

 2. Nikolet 10 juli 2018 at 14:05 #

  Dank Laura voor dit artikel! Het werkt, jippie! Helaas verkleuren de afbeeldingen helemaal roze als ik na het uploaden op Volgende klik. Heb je daar ook nog een tip voor hoe ik dat kan voorkomen? B.v.Dank

 3. Arie 21 juni 2018 at 23:00 #

  Hallo Laura.
  Ik heb zojuist een foto ge-upload naar Instagram met behulp van Gramblr. Dit is een gratis programma voor Windows. Gramblr kan ook video’s uploaden. Je moet een account aanmaken dat je vervolgens koppelt aan je instagram-account. Het programma kan croppen, en je kunt er captions aan je fotoos toevoegen. Ik vind het prettiger werken dan het inschakelen van de ontwikkelaarsopties.

  Arie

  • Laura 23 juni 2018 at 09:28 #

   Bedankt voor de toevoeging Arie! Toen ik dit artikel een paar jaar geleden schreef was Grambl nogal twijfelachtig in software, maar inmiddels is er natuurlijk ook een hoop verandert bij Instagram.

 4. Segrun 18 juni 2018 at 16:19 #

  Laura super, dank voor je duidelijk instructie!
  Is er ook een omweg om video’s via je computer op Instagram te krijgen?

  • Laura 20 juni 2018 at 08:11 #

   Dat kan alleen als je bijvoorbeeld de (betaalde?) versie van het programma Later gebruikt. Over Later heb ik in dit artikel geschreven.

 5. Liesbeth 18 juni 2018 at 00:06 #

  Hey Laura,

  Ik heb een Macbook Pro (2017 met touchbar). Ik kan enkel naar “systeemvoorkeuren” gaan (via m’n Dock niet in Safari) waar ik dan verschillende icoontjes te zien krijg om beeldscherm, enz. in te stellen. Ik kan nergens tabblad “geavanceerd” kiezen. Waarschijnlijk is deze optie bij mijn versie onder een bepaald icoontje/onderdeel ondergebracht, maar kan het dus niet terug vinden (ook niet via Siri)… Heb jij een idee hoe ik dit toch zou kunnen instellen aub?
  Alvast bedankt voor je hulp.

  • Laura 20 juni 2018 at 08:11 #

   Installeer even de browser Chrome en kijk of je het daar wel aan de praat krijgt, zou ik zeggen.

 6. Elske 14 juni 2018 at 15:18 #

  Super handig!! Veel fijner en sneller dan omslachtig eerst opsturen via de mail! :)

 7. Hanno de Vries 8 juni 2018 at 10:04 #

  Supergoed artikel! Mijn telefoon is zo traag geworden, dat hij Insta niet altijd meer trekt. Supergoeie optie dus. En, ik kan de aanschaf van een nieuwe telefoon nog even uitstellen…

  Maar is het ook mogelijk om via deze modus je bericht als concept op te slaan? En dan later alsnog via Insta te publiceren?

  • Laura 8 juni 2018 at 10:16 #

   Conceptmodus is volgens mij niet mogelijk op deze manier!

 8. odile Horjus 1 juni 2018 at 17:59 #

  Hai Laura,
  Wat ongelooflijk lief dat je dit uitlegt, ik was er zowat, maar:
  ben je verplicht het type telefoon aan te klikken die je hebt of een willekeurige.
  Mijn Samsung is niet één van de opties uit het lijstje, dus de laatste stap lukt me niet.
  Waarschijnlijk moet je vreselijk lachen om deze digibeet…. maar blond he?
  Liefs vanuit de Dominicaanse Republiek!

  • Laura 1 juni 2018 at 19:27 #

   Hahaha, ik moet er wel een beetje om lachen, maar ik denk vooral.. waarom heb je het niet gewoon even geprobeerd? Het gaat er niet om dat je het type telefoon kiest die jij zelf hebt.. we zijn Instagram toch al voor de gek aan het houden, dus het type maakt echt niet uit. :)

 9. henry 26 mei 2018 at 23:22 #

  bedankt !!. allemaal programma’s gedaan en vage dinge die niet werkte.
  via web browser werkt perfect .tnx!

 10. Joos Bakery 24 mei 2018 at 11:10 #

  Laura, je bent mijn held!!! dank je wel voor je simpele maar doeltreffende uitleg! Heel erg blij mee

 11. Julia 21 mei 2018 at 11:11 #

  Geweldig en simpel (zoals de meeste briljante ideeën). Het werkt bij mij in 1x.
  Nu Insta nog even toevoegen in de website ;-)

 12. Kelly 14 april 2018 at 15:11 #

  Wow, een nieuwe Instagram wereld gaat voor me open, bedankt voor dit geweldige artikel!

 13. Yvonne Smits 2 april 2018 at 10:45 #

  Geweldige tip Laura. Ben ik blij mee :))

 14. Paulien 10 maart 2018 at 15:24 #

  Hoi Laura, ik kom er net achter dat er ook een Instagram plugin is voor Lightroom. Zie https://www.lrinstagram.com/index.html
  Wellicht ook interessant voor jou … of wist je dat al?

 15. Debby 5 maart 2018 at 20:27 #

  Super tip! En dank je voor de reply, ik was er bijzonder mee geholpen.

 16. Under The Loupe 4 maart 2018 at 10:43 #

  Beste Laura,
  Voor mijn instagram-profiel Under The Loupe_ heb ik veel aan je tips. Bedankt voor je heldere uitleg, erg informatief en hulpzaam is het.

  Groetjes

 17. Michel 27 februari 2018 at 17:54 #

  Laura tot nu werkt het redelijk goed op mijn Mac. Zit alleen te worstelen hoe ik een geplaatst bericht kan veranderen. Op de foon kun. je op de 3 puntjes gaan staan en dan bewerken kiezen. Op de Mac werkt dit niet. Is daar een oplossing voor ?
  Vr Gr Michel

  • Laura 28 februari 2018 at 08:22 #

   Het aanpassen van een geplaatst bericht is niet mogelijk in de mobiele browser. En dus ook niet als je Instagram met deze truc voor de gek probeert te houden.

 18. Bart 17 februari 2018 at 10:53 #

  Super tip! Dank je wel, eindelijk een manier om mijn foto’s makkelijk naar instagram te krijgen. Bedankt!!!

 19. Ron de Waal 16 februari 2018 at 14:40 #

  Hoi Laura,

  Bedankt voor de tip. Ik kan nu eindelijk foto’s op Instagram zetten via mijn pc.Ik moet echter de instelling steeds opnieuw instellen als ik na het uploaden van de foto’s de pagina ververs. Hoe kan ik die instelling definitief maken zodat ik het niet steeds opnieuw hoef in te stellen?

  Groetjes,

  Ron

  • Laura 16 februari 2018 at 16:59 #

   Goede vraag, dat weet ik niet Ron! Maar als je de sneltoets gebruikt, dan zit je toch zo weer in het benodigde scherm?

   • Ron de Waal 16 februari 2018 at 17:35 #

    Hoe dat ik dat met een sneltoets?

 20. Chantal 12 februari 2018 at 19:06 #

  Super Laura, ik ben heel blij met dit artikel , dank je wel ♥

 21. nelle devisscher 16 januari 2018 at 22:03 #

  megaleuke tip!!

 22. Ingrid Larmoyeur 7 januari 2018 at 15:58 #

  Hallo Laura. Super bedankt voor deze toptip! Ik wilde inderdaad een selectie van mijn foto’s van mijn recente rondreis naar Myanmar via de (Windows-)laptop op Instagram zetten. Dat lukte niet. Vind het nog steeds raar dat die mogelijkheid er niet is. Ik maak best veel foto’s met mijn iPhone en zet die normaal ook erop, maar nu heb ik ook veel foto’s met mijn net voor de reis nieuw aangeschafte Olympus OM-D E-M5 mark ii (en super 12-40mm PRO lens) gemaakt. Die wilde ik er ook opzetten. Met jouw tip ging dat heel makkelijk. Hoefde zelfs niet verversen. Dank dus voor het delen van je kennis!
  En voor wie wat sfeer over Myanmar wil proeven: je kunt me op Instagram vinden als @vinissima

 23. Judith 3 januari 2018 at 11:54 #

  Jaaaa…. het werkt! Alleen… geen video’s helaas en daarvoor wilde ik het nou zo graag. Waarom lukt het niet met video’s, weet jij dat?
  Maar tof dat je al deze info online hebt gezet!!

 24. Mirjam 3 januari 2018 at 00:55 #

  Hoi ik dacht dat dit trucje niet meer werkte maar ik oest idd verversen.
  Alleen heel gek…ik had een afbeelding in canva gemaakt zoals al eerder en wanneer ik deze wil opzoeken zie je deze niet…balen!

  Vind het irritant om teksten bij de foto’s te typen op mijn telefoon daarom toch weer via laptop geprobeerd…helaas!
  Zowel in downloads als in de dropbox ziet Insta de foto niet….irritirritaaaaantttt!

  Ik ga ook eens even dat “later” checken!

 25. Els 2 januari 2018 at 12:48 #

  Laura,
  ik zie ook geen icoontje staan.
  Hoe “ververs”je een pagina?

  • Laura 3 januari 2018 at 15:33 #

   Een pagina verversen in de browser doe je in Chrome door op het rondje (niet helemaal dicht) met pijltje te klikken, naast de adresbalk. Dit icoontje staat naast het huisje. Je kunt ook de URL in de adresbalk selecteren en nog een keer op enter drukken.

 26. Deborah 30 december 2017 at 17:07 #

  Is er echt zoveel info nodig? Het is makkelijker om de benodigde gegevens ergens te bestellen (add/programma). We zijn tenslotte niet allemaal programmeurs! Of Instagram moet er eindelijk iets aan doen, krijgen ze alleen maar meer klanten van.
  Jammer dat ik hieraan begonnen ben… :(

  • Laura 30 december 2017 at 19:07 #

   Hoi Deborah, als je de eerste regel van het artikel leest, dan zie je dat er meer manieren zijn om de foto’s op Instagram te zetten, bijvoorbeeld met een app. De methode in dit artikel is juist beschreven voor iedereen die dit zonder app of telefoon wilt regelen.

 27. anneke 6 december 2017 at 10:02 #

  ben je zeer dankbaar!
  nadeel wel van op de computer is dat je geen locatie kan toevoegen hè
  want dan pakt hij locatie van thuis neem ik aan?

  • Laura 6 december 2017 at 10:12 #

   Je kunt ook gewoon een andere locatie aangeven hoor. Je moet alleen eerst even toestaan dat Instagram je locatie weet, en daarna krijg je de optie om een specifieke locatie te zoeken.

  • Ingrid Larmoyeur 7 januari 2018 at 16:01 #

   Hallo Anneke. Heb ik ook gemerkt. Ik heb een paar foto’s erop gezet via laptop. En ben daarna met de iPhone naar de app gegaan en heb de locatie toegevoegd. Weer een trucje erbij, maar het werkt wel. Kan ook zelfs zoals ik nu net heb gedaan thuis terwijl ik allang terug ben uit Myanmar!

 28. Danique 6 december 2017 at 00:58 #

  Dit is echt geniaal! Ik maak inderdaad foto’s met een spiegelreflexcamera zonder wifi op het moment, en het is een heel gedoe altijd om ze dan weer naar mijn telefoon te krijgen. Ik ga dit vandaag dus direct proberen!

 29. Jos Hensens 4 december 2017 at 23:52 #

  Het werkt! Dank je wel voor deze tip Laura!

 30. Natacha Dimovska 27 november 2017 at 22:54 #

  Super… merci merci merci :-)

 31. jacky walraet 27 november 2017 at 08:50 #

  Bedankt Laura / Inderdaad, refreshen is de boodschap / ook het her-instellen of switchen van de Safari ios versie ( boven rechts) kan helpen, zeker als er daar een geel waarschuwingsdriehoekje verschijnt.
  All the best.
  PS: bij mij verschijn er + icoontje (in een vierkantje) ipv een fototoestel-icoontje. Werkt evengoed.

 32. Annetta Van Balen 12 november 2017 at 14:01 #

  Bedankt Laura voor je duidelijke uitleg!
  Ik kan op mijn Mac helaas niet het icoontje camera in beeld ‘vinden’.
  Zou geweldig zijn als ik op deze manier fotos zou kunnen uploaden en met mijn Instagram kan beginnen.
  Met hartelijke groet,
  Annetta

 33. Betty Heideman 6 november 2017 at 20:42 #

  ik was blij met je uitleg maar helaas ik zie nog altijd niet het scherm waar jij het over hebt. En nog steeds de foutboodschap “Je hebt geen toegang tot je Instagram-account gegeven aan apps.” Ik werk met Google Chrome. Ik zou zo blij zijn als iemand mij kan helpen om Instagram op mijn computer aan de gang te krijgen, ik heb nl geen Smartphone. Groetjes Betty

  • Laura 6 november 2017 at 21:12 #

   Begrijp ik het goed dat je nog nooit een foto hebt geupload naar je Instagram? Ik heb geen idee waar de foutmelding vandaan komt of wat je hier aan kan doen. Wie weet dat de methode hierboven niet werkt als je nog nooit ingelogd bent via de smartphone app?

 34. Marijn 1 november 2017 at 15:21 #

  Ha Laura, grappig dat ik via Google op jouw site terecht kom. Wat handig, ik ergerde me er al zolang aan dat ik niets kon uploaden via de computer. Bedankt voor de informatie!

  Groetjes,
  Marijn Hoeksel

 35. sara 30 oktober 2017 at 09:33 #

  hallo,

  ik stoot op het probleem dat de certificaat vergrendeld is, weet je hier een snelle manier voor om dit te openen? zo niet zoek ik later wel verder ;)

  groetjes
  Sara

  • Laura 31 oktober 2017 at 18:42 #

   Ik heb geen idee wat je hiermee bedoeld, helaas kan ik je dus niet verder helpen.

 36. Patricia 21 oktober 2017 at 10:01 #

  Het is gelukt, Bedankt voor de heldere uitleg. Maar…. is het niet mogelijk om via de computer meerdere foto’s tegelijk te selecteren? Op de telefoon heb j deze optie wel.

 37. Joyce Dobbe 20 oktober 2017 at 12:05 #

  Hoi Laura, ik zocht hoe je een filmpje kan downloaden via mijn pc. Dus kwam ik hier terecht… en idd een fotootje dowloaden kan zoals jij het heel duidelijk uitlegt, super!! Alleen ;-( filmpje pakt het dus niet …jammmer nou moet ik toch mijn filmpje overzetten naar mijn mobieltje hahaha dus als je wat weet? groetjes Joyce

 38. Gerda 18 oktober 2017 at 10:42 #

  Ik krijg het helaas ook niet voor elkaar. Wel hele heldere uitleg.

 39. Erna 14 oktober 2017 at 09:28 #

  Hi Laura, ik zie ook geen icoontje onderin staan, Blondie kijkt misschien verkeerd. Maar moet dat op Instagram staan of ergens onderaan bij het html gedeelte? Ik heb de pagina 3x ververst ;)
  Misschien heb je nog een tip haha, thnks

 40. mariska 13 oktober 2017 at 13:27 #

  Super oplossing. Dankje Laura voor de duidelijke uitleg.

 41. Monique 10 oktober 2017 at 07:52 #

  Dank je wel voor de tip. Hoef ik niet eerst meer een omweg te maken en kan ze nu rechtstreeks plaatsen.

 42. tugba 9 oktober 2017 at 13:42 #

  wow dit is echt een super handige tip niet te geloven dat het me is gelukt. Hartelijk bedankt!

 43. Mirjam Verbeek 7 oktober 2017 at 12:45 #

  Superhandig deze tool!! eindelijk!

 44. Tim 4 oktober 2017 at 15:47 #

  Heel handige tip, ga ik zeker verl toepassen. Deed het daarvoor via dropbox om ze zo op men telefoon te zetten maar is toch wel omslagtig. Dat is nu dus verleden tijd ??

 45. Gerda 4 oktober 2017 at 13:32 #

  Ik gebruik Firefox, maar de laatste stap lukt me niet. Ik krijg nergens de mogelijkheid om bovenaan een apparaat te kiezen, zoals je schrijft.

  • Laura 9 oktober 2017 at 14:48 #

   Ik heb zojuist het stukje over Firefox verwijderd. Ik had dit toegevoegd naar aanleiding van een tip van een lezer, maar het blijkt toch dat je hiervoor nog iets van een plugin/add-on nodig hebt. Sorry voor de verwarring. Het is makkelijker om eventjes Chrome te downloaden denk ik :)

   • Gerrit Jan Ruijg 22 oktober 2017 at 17:49 #

    Het lijkt erop dat mozilla bij de laatste update iets in de responsive design modus heeft veranderd. Balen!

   • Gerrit Jan Ruijg 18 november 2017 at 20:26 #

    Beste Laura, het lukt ons met Firefox gewoon weer op de manier die jij eerder beschreef. Groeten, Gerrit Jan

 46. Ingrid 3 oktober 2017 at 05:45 #

  Super handig, ik vond het altijd zo’n gedoe, bedankt!

 47. Maarten 2 oktober 2017 at 23:38 #

  In Edge is het F12 – Developer tools (ik gok in het Nederlands: Ontwikkelgereedschap) en vervolgens Emulation!

 48. Annemieke 2 oktober 2017 at 10:49 #

  Superhandige tip is dit! Dank voor je artikel. Ik ga dit zeker gebruiken.

 49. Robert 2 oktober 2017 at 00:22 #

  Hoi Laura,

  Werkt dit al niet meer of zo?

  Het lukt me allemaal zoals je beschrijft, maar krijg daarna in Chrome geen icoontje te zien om foto’s te uploaden

  Groet,

  Robert

  • Laura 2 oktober 2017 at 14:36 #

   Heb je de pagina wel vernieuwd, zoals ook in de tekst staat? Bij mij in Chrome werkt het gewoon nog.

   • Giovanni 17 februari 2018 at 00:03 #

    Ik heb het al 5 keer vernieuwd, maar geen icoontje. Trouwens, als ik naar beneden scroll komt er geen einde aan en de pagina blijft maar afbeeldingen laden.

   • Laura 17 februari 2018 at 09:09 #

    Je hoeft ook niet naar beneden te scrollen, het verschijnt aan de onderkant van het beeld. Zoals ik ook aan het einde van het artikel schrijf, met alleen het bericht dat het niet werkt kan ik niet zoveel. Als je meer info geeft over welke browser + versie, welke besturingssysteem, dan komen we er misschien achter waar het aan ligt.

 50. Le Clos du Papoune 30 september 2017 at 14:46 #

  superbedankt met deze duidelijke uitleg :-). Dankzij jou poste ik zonet mijn eerste foto via de computer. Prettig weekend

 51. cobi 29 september 2017 at 12:03 #

  Hoi Laura

  kun jij mij laten weten hoe ik meerdere accounts van instagram kan openen op mijn laotop

  • Laura 29 september 2017 at 12:08 #

   Goede vraag! Dat switchen niet zo handig als in de app. Daarvoor moet je echt eventjes uitloggen en daarna weer met de andere account inloggen.

 52. Senna 28 september 2017 at 13:50 #

  Haha dit is zo slim! Dankjewel voor de tip :)

  Voor chrome in windows is de sneltoets trouwens ctrl + shift + I (of rechtermuisknop –> ‘inspecteren’)

  • Laura 28 september 2017 at 15:52 #

   Thanks Senna voor het doorgeven. Ik heb het aangepast in het artikel! :)

 53. José 27 september 2017 at 19:26 #

  Laura ik ben super blij met al je fotografie tips en vooral de duidelijke omschrijving er van. Het is gewoon heel prettig om je dingen op deze manier eigen gaan temaken.

Geef een reactie