Topmenu

Zonder telefoon foto’s op Instagram zetten

Eerder schreef ik al een artikel hoe je je foto’s via de computer op Instagram plaatst. Het enige ‘minpunt’ aan de beschreven methodes is dat je voor het publiceren van de foto uiteindelijk toch altijd een smartphone (of tablet) nodig had. Maar dat is nu verleden tijd met een handige truc. In dit artikel lees je hoe je via de computer zonder smartphone een foto op Instagram zet. En het mooie is: je hoeft er ook geen programma’s voor te downloaden of ergens voor te betalen!

Als je op de computer naar Instagram.com gaat, dan kun je foto’s bekijken, reacties achterlaten, je profiel updaten. Noem maar op. Maar er is nergens een knop om een foto te uploaden. Jammer de bammer!

Maaaaar…. bekijk je instagram.com via een mobiele browser – dus op je smartphone of tablet – dan staat er onder in beeld wél een knop om een foto te uploaden. Het is het middelste icoontje met het cameraatje. Hè?! Jup. Het kan dus wel…

Daarom gaan wij nu Instagram voor de gek houden en doen alsof onze computer een telefoon is! Iets wat eigenlijk opvallend makkelijk is zelfs. ;)

Foto’s op Instagram zetten met Chrome

Als eerst de uitleg om zonder telefoon een foto op Instagram te zetten met de browser Chrome. Deze browser wordt het meest gebruikt door de lezers van Vink Academy. Aan de rechterzijkant van de browser, ter hoogte van de URL-balk, zie je drie puntjes boven elkaar staan. Als je daar op klikt, verschijnt er een menuutje. Ga met je muis naar Meer Hulpprogramma’s en kies vervolgens uit het submenu Hulpprogramma’s voor Ontwikkelaars. De sneltoets hiervoor is ALT + CMD + I bij Mac en bij Windows SHIFT + CTRL + I bij Windows.

Je scherm verandert nu van opzet. Waarschijnlijk zie je ook allerlei HTML of andere codes in beeld verschijnen. Niet schrikken, daar hoeven we niets mee te doen. Het enige wat jij moet doen is klikken op het icoontje waar je een smartphone en tablet ziet staan.

Het scherm verandert als je het hulpprogramma voor ontwikkelaars aangezet hebt. Klik nu op het icoontje met de tablet/smartphone.

Het scherm verandert als je het hulpprogramma voor ontwikkelaars aangezet hebt. Klik nu op het icoontje met de tablet/smartphone.

Het beeldscherm verandert opnieuw. Door nu te klikken op de balk boven in beeld (lichtgrijs, met een paar witte streepjes), geef je aan of je een mobieltje nabootst met je browser of een tablet. En kijk eens aan… onderin de pagina op Instagram heb je nu het icoontje om een foto te uploaden. Soms moet je hiervoor eventjes de pagina vernieuwen.

Met de balk bovenin geef je aan welk mobiel toestel je nabootst. Onderin verschijnt nu het icoontje om een foto te uploaden. (Verschijnt die niet gelijk? Vernieuw dan de pagina eventjes)

Met de balk bovenin geef je aan welk mobiel toestel je nabootst. Onderin verschijnt nu het icoontje om een foto te uploaden. (Verschijnt die niet gelijk? Vernieuw dan de pagina eventjes)

Instagrammen met Safari

Gebruik jij Safari als browser? Ook dan is de klus gemakkelijk geklaard. Open allereerst in het menu Voorkeuren. Ga naar het tabblad Geavanceerd en vink onderaan het hokje aan bij Toon ontwikkelmenu in menu-balk.

Om met Safari een foto zonder telefoon op Instagram te zetten, moet je eerst iets aanpassen bij de voorkeuren van de browser.

Om met Safari een foto zonder telefoon op Instagram te zetten, moet je eerst iets aanpassen bij de voorkeuren van de browser.

Bovenaan in de browser is er in het menu – tussen Bladwijzers en Venster – de tekst Ontwikkel verschenen. Je klikt nu op Ontwikkel en vervolgens op Schakel over naar adaptieve ontwerpmodus. Sneltoets CMD + SHIFT + R.

Met de adaptieve modus kies je bovenin een toestel om de mobiele browser na te bootsen. Onderin staat nu (eventueel na het verversen van de pagina) de knop om een foto vanaf je computer te uploaden.

Met de adaptieve modus kies je bovenin een toestel om de mobiele browser na te bootsen. Onderin staat nu (eventueel na het verversen van de pagina) de knop om een foto vanaf je computer te uploaden.

Klik bovenin op de icoontjes van een iPhone of iPad. En tadaa… ook nu is onderaan de pagina (eventueel na het verversen van de pagina) weer de knop om een foto te uploaden verschenen.

 

Instagramfoto plaatsen zonder telefoon

Zodra je Instagram voor de gek houdt dat je de pagina bezoekt als telefoon of tablet in plaats van een browser op de computer, verschijnt onder in beeld dus een icoontje met een camera. Klik daarop en selecteer de foto die je wilt uploaden. In het volgende scherm kies je of je de foto vierkant of niet-vierkant op Instagram wilt plaatsen.

Hier bepaal je de uitsnede van de foto, die je zonder telefoon op Instagram wilt zetten.

Hier bepaal je de uitsnede van de foto, die je zonder telefoon op Instagram wilt zetten.

(Kleine toevoeging: eerder kreeg ik op dezelfde pagina ook de optie om de foto te bewerken met de bekende Instagramfilters, maar op het moment van publiceren krijg ik dit niet meer in beeld. Heel gek!)

Klik nu op Volgende en geef vervolgens de beschrijving en eventueel de locatie van de foto. Alleen nog even klikken op de knop Delen en de foto staat op je Instagram, zonder een telefoon nodig te hebben gehad. Oh yeah! :)

Hier kun je de beschrijving van de foto geven. Met de knop Delen zet je de foto zonder telefoon/smartphone/tablet op Instgram!

Hier kun je de beschrijving van de foto geven. Met de knop Delen zet je de foto zonder telefoon/smartphone/tablet op Instgram!

Wat kan er niet op Instagram zonder smartphone/tablet?

Zoals ik hierboven al schreef; enkele weken voor het publiceren van dit artikel kreeg ik nog de optie om een foto in de browser te bewerken met de bekende Instagram filters. Maar op het moment van publiceren, zie ik dit niet meer in beeld, gek? Sowieso heb je dus een stuk minder bewerkingsmogelijkheden dan wanneer je de gewone smartphone app gebruikt. De vraag is natuurlijk of je die opties ook mist, als je de foto’s via een computer op Instagram wilt plaatsen. Waarschijnlijk heb je die foto’s gemaakt met een spiegelreflexcamera, systeemcamera of compactcamera. Die foto’s kun je dan beter op de computer bewerken met Lightroom of Photoshop, voordat je ze op Instagram zet.

Verder kun je geen personen taggen in de foto’s en aangeven of je de foto’s ook automatisch wilt plaatsen op Facebook, Twitter of Tumblr. Ik weet niet of dat opties zijn die veel gebruikt worden, zelf zou ik ze niet missen.

Wat vind je van deze methode? Denk je dat je nu vaker foto’s op Instagram zet? Laat het weten in de reacties!

P.s. Heb je wel een smartphone en wil je graag ‘vooruit’ werken met het plaatsen van je foto’s? Lees dan ook het artikel over het inplannen van foto’s naar Instagram.

24 reacties op Zonder telefoon foto’s op Instagram zetten

 1. lya 16 oktober 2017 at 14:24 #

  Wat ik ook doe, wat ik ook probeer, dit lukt me niet. Helaas.

  • Laura 16 oktober 2017 at 16:03 #

   Dat is jammer Lya, want hier heb ik het zojuist nog een keer gecheckt en werkt de truuc zonder problemen…

 2. Erna 14 oktober 2017 at 09:28 #

  Hi Laura, ik zie ook geen icoontje onderin staan, Blondie kijkt misschien verkeerd. Maar moet dat op Instagram staan of ergens onderaan bij het html gedeelte? Ik heb de pagina 3x ververst ;)
  Misschien heb je nog een tip haha, thnks

 3. mariska 13 oktober 2017 at 13:27 #

  Super oplossing. Dankje Laura voor de duidelijke uitleg.

 4. Monique 10 oktober 2017 at 07:52 #

  Dank je wel voor de tip. Hoef ik niet eerst meer een omweg te maken en kan ze nu rechtstreeks plaatsen.

 5. tugba 9 oktober 2017 at 13:42 #

  wow dit is echt een super handige tip niet te geloven dat het me is gelukt. Hartelijk bedankt!

 6. Mirjam Verbeek 7 oktober 2017 at 12:45 #

  Superhandig deze tool!! eindelijk!

 7. Tim 4 oktober 2017 at 15:47 #

  Heel handige tip, ga ik zeker verl toepassen. Deed het daarvoor via dropbox om ze zo op men telefoon te zetten maar is toch wel omslagtig. Dat is nu dus verleden tijd 😃👌

 8. Gerda 4 oktober 2017 at 13:32 #

  Ik gebruik Firefox, maar de laatste stap lukt me niet. Ik krijg nergens de mogelijkheid om bovenaan een apparaat te kiezen, zoals je schrijft.

  • Laura 9 oktober 2017 at 14:48 #

   Ik heb zojuist het stukje over Firefox verwijderd. Ik had dit toegevoegd naar aanleiding van een tip van een lezer, maar het blijkt toch dat je hiervoor nog iets van een plugin/add-on nodig hebt. Sorry voor de verwarring. Het is makkelijker om eventjes Chrome te downloaden denk ik :)

 9. Ingrid 3 oktober 2017 at 05:45 #

  Super handig, ik vond het altijd zo’n gedoe, bedankt!

 10. Maarten 2 oktober 2017 at 23:38 #

  In Edge is het F12 – Developer tools (ik gok in het Nederlands: Ontwikkelgereedschap) en vervolgens Emulation!

 11. Annemieke 2 oktober 2017 at 10:49 #

  Superhandige tip is dit! Dank voor je artikel. Ik ga dit zeker gebruiken.

 12. Robert 2 oktober 2017 at 00:22 #

  Hoi Laura,

  Werkt dit al niet meer of zo?

  Het lukt me allemaal zoals je beschrijft, maar krijg daarna in Chrome geen icoontje te zien om foto’s te uploaden

  Groet,

  Robert

  • Laura 2 oktober 2017 at 14:36 #

   Heb je de pagina wel vernieuwd, zoals ook in de tekst staat? Bij mij in Chrome werkt het gewoon nog.

 13. Joyce 1 oktober 2017 at 21:35 #

  Wat ik ook doe, ik krijg het camera icoontje niet in beeld in Chrome. Het heeft wel gewerkt…. Iemand misschien een idee?

 14. Le Clos du Papoune 30 september 2017 at 14:46 #

  superbedankt met deze duidelijke uitleg :-). Dankzij jou poste ik zonet mijn eerste foto via de computer. Prettig weekend

 15. cobi 29 september 2017 at 12:03 #

  Hoi Laura

  kun jij mij laten weten hoe ik meerdere accounts van instagram kan openen op mijn laotop

  • Laura 29 september 2017 at 12:08 #

   Goede vraag! Dat switchen niet zo handig als in de app. Daarvoor moet je echt eventjes uitloggen en daarna weer met de andere account inloggen.

 16. Senna 28 september 2017 at 13:50 #

  Haha dit is zo slim! Dankjewel voor de tip :)

  Voor chrome in windows is de sneltoets trouwens ctrl + shift + I (of rechtermuisknop –> ‘inspecteren’)

  • Laura 28 september 2017 at 15:52 #

   Thanks Senna voor het doorgeven. Ik heb het aangepast in het artikel! :)

 17. José 27 september 2017 at 19:26 #

  Laura ik ben super blij met al je fotografie tips en vooral de duidelijke omschrijving er van. Het is gewoon heel prettig om je dingen op deze manier eigen gaan temaken.

Geef een reactie