Complete gids voor Instagram

Alles wat je moet weten…

Het is één van de populairste social media-kanalen van het moment: Instagram. Terecht, want Instagram is dé online plek om je mooiste foto’s te delen en inspiratie op te doen bij andere fotografen. Op deze pagina lees je hoe je alles uit je Instagram-account kunt halen, meer volgers kunt krijgen en nog veel meer Instagram tips.

Hi! Mijn naam is Laura Vink, de fotograaf achter deze website. Op Vink Academy help ik jou om nog betere foto’s te maken door het delen fotografietips, inspiratie, challenges en webinars. Ik heb het boek Reisfotografie geschreven en geef een online fotografiecursus. En natuurlijk ben ik gek op Instagram!

Met deze pagina hoop ik je veel interessante en nuttige informatie over Instagram te geven. Of je nu beginner bent of al langer op het populaire platform zit. Omdat het allemaal wel een erg lange tekst werd, heb ik ‘m opgevuld met een paar van mijn eigen favoriete Instaposts. Voor als je het leuk vind om me te volgen, mijn account is @lauravink.

Instagram voor beginners: wat is het?

Laten we bij het begin beginnen: wat is Instagram precies? Instagram is een social media-kanaal met maar liefst 1 miljard gebruikers wereldwijd en 6 miljoen gebruikers in Nederland. Instagram was oorspronkelijk bedoeld om mooie foto’s te delen, maar tegenwoordig is het veel meer. Het kanaal is ideaal om je verhaal te vertellen: over jezelf, over je fotografie of over bepaalde onderwerpen waar je veel van weet. Met Instagram kun je inspireren, kennis overbrengen en in contact komen met mensen die dezelfde passie hebben als jij.

Je deelt foto’s op Insta in je feed, een overzicht van al je foto’s, verdeeld in rijen van drie. Dit is jouw gallerij. Je volgers kunnen deze foto’s liken (leuk vinden) en van commentaar voorzien. Dat kun jij uiteraard ook bij de mensen doen die jij volgt. Daarnaast kun je losse foto’s en filmpjes delen op Instagram Stories. De stories blijven maar 24 uur staan, daarna verdwijnen ze weer.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Laura Vink (@lauravink) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Laura Vink (@lauravink) op