Bekijk de video voor een complete uitleg hoe je een liggende foto zo groot mogelijk op Instagram plaatst, waarbij de kijker opzij swipet en zo het hele beeld kan bekijken. En hoe je deze liggende foto ook weergeeft met een witte rand er boven en onder. In de video worden twee foto’s besproken. Bij de eerste worden de foto’s geknipt in Photoshop op de computer, bij de tweede doe je alles op je smartphone met de (gratis) app PS Express.

Of je nu op vakantie gaat naar Terschelling,Tanzania,Tokio,Spanje.Schiermonnikoog,Slovenië,IJsland,Indonesië,

met deze masterclass leer je hoe je er prachtige foto's maakt.

Masterclass: Reisfoto’s met een WAUW-factor

Tips & inspiratie om adembenemende vakantiefoto’s te maken. Foto’s waar je jaloers op zou zijn, als je ze niet zelf had gemaakt. ;)

Instagram begon als een app waar je alleen vierkante foto’s kon uploaden. Gelukkig hoeven de foto’s niet langer vierkant te zijn op Instagram en mag je ook staande en liggende foto’s plaatsen. Alleen is er wel een nadeel: liggende foto’s worden op het beeldscherm van je smartphone wel erg klein weergegeven. Je kunt je smartphone niet kantelen waarbij de app het beeldscherm ook meedraait, zoals wel bij een YouTube-video gebeurt.

En in een app waarbij de aandachtsspanne voor je foto al heel kort is, is het toch wel fijn om je foto groter te laten zien. Dan valt-ie meer op. Een truc die veel fotografen toepassen, is dat ze een liggende foto laten zien in een staande uitsnede, waarbij je swipend het hele beeld kan bekijken.

Dat ziet er dan zo uit:

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Laura Vink (@lauravink)


Nog meer voorbeelden? Klik hier en hier.

Liggende foto zo groot mogelijk op Instagram zetten

Wil je weten hoe jij een foto op dezelfde manier kan uploaden? Bekijk dan de onderstaande video met de stap voor stap uitleg.

Klik op het icoontje met de horizontale streepjes boven elkaar om de hoofdstukken in deze video te gebruiken. Zo kun je snel van de ene uitleg naar de andere navigeren. De hoofdstukken zijn:

  • [0.17] Instagram formaten
  • [3:05] De beginfoto met beeldverhouding 8×5
  • [3:49] Methode 1: Foto’s knippen in Photoshop (desktop)
  • [7:51] Methode 2: Foto’s knippen in PS Express (smartphone)
  • [11:20] Uploaden naar Instagram

Handige links bij deze video: