Daag jezelf uit met deze 30 dagen fotografiechallenge. Maak een maandlang iedere dag een foto van een specifiek thema. Van een challenge leer je beter fotograferen, dus daag jezelf uit en doe mee.

Op Vink Academy is er altijd een maandelijkse fotografiechallenge. Maar wat als jij nou nog meer uitdaging zoekt? Dan heb ik hier voor jou de 30 dagen challenge, met 30 onderwerpen en thema’s om te fotograferen.

Zo’n challenge leent zich natuurlijk uitstekend om de maand mee te beginnen. Maar je mag ook halverwege de maand starten. Ik wil je vooral niets opleggen, bepaal gerust zelf jouw regels voor de challenge. Maak iedere dag één foto in volgorde van de lijst hieronder. Of kies iedere dag juist een onderwerp uit waarvan je denkt dat je daar die dag goed mee aan de slag kan.

Wie weet maak je als regel dat je de foto iedere dag in je middagpauze maakt of dat je na je werk nog even op pad gaat met je spiegelreflexcamera. Maar natuurlijk mag je de foto’s ook gewoon met je smartphone maken.

Dus nogmaals: vul de regels helemaal zelf in, alles kan! Het gaat er vooral om dat je fotografeert en doet, want dat is hetgeen waar je van leert. Het enige wat ik wil meegeven is: bepaal jouw regels vooraf én beloof jezelf iets leuk al je de challenge voltooid hebt. Dat zorgt ervoor dat je meer gemotiveerd bent en blijft. (In een ander artikel staan nog meer tips voor het volhouden van een fotoproject)

De losse onderwerpen van deze dertig dagen challenge heb ik gekozen op basis van eerdere maandelijkse fotografiechallenges op deze site. Hierbij het ik gezorgd dat je iedere dag met zo’n onderwerp aan de slag kan, ongeacht het seizoen. Klik op het onderwerp om naar de betreffende Hall of Fame te gaan. Daar vind je nog wat meer informatie over het onderwerp, eventuele tips naar nuttige artikelen en je hebt gelijk een aantal foto’s ter inspiratie!

Heel veel succes!

Klik hier voor een downloadbare lijst van deze challenge.

30 dagen challenge

1.   Schaduw
2.   Rond
3.   Water
4.   Boek
5.   Symmetrie
6.   Wolkenlucht
7.   Architectuur
8.   Silhouet
9.   Gestreept
10.   Klein & dichtbij

11.   Oranje
12.   Landschap
13.   Koffie & thee
14.   Verdwijnpunt
15.   Kikkerperspectief
16.   Bloem
17.   Huisdier
18.   Cijfer
19.   Reflectie
20.  Fiets
21.  Deur
22.  Muziek
23.  Driehoek
24.  Vroeg
25.  Oog
26.  Plezier
27.  Groen
28.  Kader
29.  Zoet
30.  Vogel

30 dagen fotochallenge

30 verschillende onderwerpen om een maand lang te fotograferen30 verschillende onderwerpen om een maand lang te fotograferen

30 verschillende onderwerpen om een maand lang te fotograferen

Daag jezelf uit en doe met de fotografie challenge: 30 dagen lang

Dertig dagen fotografie challenge met verschillende onderwerpen

Dertig dagen fotografie challenge met verschillende onderwerpen

30 dagen fotochallenge: doe je ook mee