Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. En in 2017 gaan we daar vrolijk mee door! Dus ga op pad en doe mee. Door te oefenen en te experimenten, zul je elke keer weer meer leren! Het onderwerp van januari is “Verdwijnpunt”.

In deze fotografie challenge draait het om het verdwijnpunt. Wat is dat? Nou…”Het verdwijnpunt is het punt waar lijnen die in werkelijkheid evenwijdig aan elkaar liggen, elkaar in het beeld snijden.” Poeh, dat is een hele mond vol. Het verdwijnpunt is een punt aan de horizon en bestaat door de werking van perspectief. Denk maar aan een weg met bomen aan weerszijde. De weg loopt weg in de verte en de bomen worden steeds kleiner. De randen van de weg wijzen naar het verdwijnpunt. En als je een lijn langs de boomtoppen trekt, dan komen die ook uit bij het verdwijnpunt.

Hier een aantal foto’s om je een idee te geven:

Verdwijnpunt

Verdwijnpunt

Verdwijnpunt

Verdwijnpunt

Dus ga op zoek naar het verdwijnpunt bij het fotograferen van wegen, bruggen, tunnels, gangen en ga zo maar door! Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, maar een symmetrische compositie werkt vaak erg goed bij deze foto’s. En fotografeer je in de mist? Mooi! Dat kan de foto een heel fijn mystieke sfeer geven, waarbij het verdwijnpunt letterlijk aan de horizon is verdwenen.

Voor meer inspiratie bekijk je de Instgram-account @vanishthatpoint

Bekijk hier de foto’s die bij deze challenge een plekje in de Hall of Fame hebben verdiend.