Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. Ga op pad met je camera en doe mee. Door te oefenen en te experimenten, zul je elke keer weer meer leren! In 2014 was de fotografie challenge en groot succes en ook in 2015 gaan we hier dus vrolijk mee door. Het onderwerp van eerste maand van het nieuwe jaar is “Het blauwe uurtje”.

Het blauwe uurtje is een periode waarbij de lucht tijdens de schemering een helder blauwe kleur krijgt. Het gebeurt tijdens de overgang tussen nacht en daglicht (of andersom). De lucht wordt dan eerst helder blauw, voordat het donker (zwart) wordt. De periode wordt het blauwe uurtje genoemd, maar duurt in feite niet altijd een uur. Lees hier meer over het fotograferen tijdens het blauwe uurtje. Ook handig om te lezen zijn de tips voor het fotograferen in de avond.

Wat is het blauwe uurtje?

Voor de maand januari betekent dit dat  je het blauwe uurtje in de ochtend van globaal 7:45 (begin van de maand) / 8:05 (eind van de maand) tot ongeveer 8:30 (begin van de maand) / 8:45 (eind van de maand) hebt.

In de avond is het blauwe uurtje in januari van ongeveer 16:45 (begin van de maand) / 17:15 (eind van de maand) tot ongeveer 17:30 (begin van de maand) / 18:00 (eind van de maand).

De fotografie challenge is afgelopen (januari 2015). Klik hier om de Hall of Fame foto’s van deze fotografie challenge te bekijken!