Topmenu

Fotografie Challenge: Oog

Iedere maand begint er op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. Voor de maand februari liet ik jullie kiezen tussen twee onderwerpen. Het thema dat de meeste stemmen kreeg was OOG, en dat wordt dus ook het thema van deze maand. Pak je camera er bij en doe mee. Door te oefenen en te experimenten, ga je alleen maar meer leren.

Goed, iedereen heeft twee ogen, dus het is geen excuus dat je het onderwerp niet kon vinden voor deze challenge ;). Maar gewoon een portretfoto maken niet genoeg. Zorg echt dat de ogen het eerste zijn die de kijker opvallen. Zoals bijvoorbeeld bij de beroemde foto van het Afghaanse meisje van Steve McCurry. Maar je kunt natuurlijk ook heel goed een close-up foto maken, eventueel van een dier.

Tips voor deze challenge:

 • Scherpstellen op de ogen is natuurlijk ontzettend belangrijk, vooral als je met weinig scherptediepte fotografeert. Dit geldt voor portretfotografie, maar ook bij het fotograferen van honden en katten.
 • Ogen met een zogenaamde catch light erin trekken meer de aandacht; het maakt de ogen levendig. Dit lichtje kan een raam zijn, de lichte lucht of de vorm van een de flitslamp als je fotografeert in de studio. Kijk of het je lukt om het lichtje in de ogen te vangen!

Foto: Amanda Dalbjorn

Je kunt geen foto’s meer insturen voor deze fotografie challenge.

Volg jij mij al op Instagram?

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Lees hier lekker verder:

 

8 reacties op Fotografie Challenge: Oog

 1. Barbara Schuts 27 februari 2018 at 15:42 #

  Ik wil even zeggen dat ik het super leuk vind om elke maand mee te doen en het heel inspirerend vind. Ben een zeer beginnende fotograaf en dit is een goede motivatie elke maand!
  Bedankt Laura!

 2. Ria 18 februari 2018 at 10:14 #

  Waar moet je een foto uploaden? Ikk ben nieuw

  • Laura 18 februari 2018 at 10:38 #

   Er staat een redelijke grote ;) balk met daarop “Klik hier om jouw foto in te sturen” :)

 3. jan van Leeuwen 14 februari 2018 at 17:06 #

  als ik een foto wil uploaden krijg ik een rood kruisje bij de foto.
  bestand is 540 kb, 1200 px bij 150

  Wat gaat er mis?

  • Laura 14 februari 2018 at 18:02 #

   Ik snap je verwarring. Het rode kruisje is er om het geselecteerde bestand weer te verwijderen. Je kunt de foto dus gewoon versturen als het rode kruisje ervoor staat.

 4. Myra 13 februari 2018 at 09:12 #

  Hoe weet ik of mijn inzending voor de oog challenge goed is ontvangen? Heb geen ontvangstbevestiging ontvangen en zie mijn foto ook nergens terug???

  • Laura 13 februari 2018 at 12:20 #

   Als je geen ontvangstbevestiging heb gehad, dan is de foto niet binnengekomen. De foto zie je sowieso nergens terug, alleen ik krijg de foto’s binnen.

Geef een reactie

X