Iedere maand begint er op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. Voor de maand februari liet ik jullie kiezen tussen twee onderwerpen. Het thema dat de meeste stemmen kreeg was OOG, en dat wordt dus ook het thema van deze maand. Pak je camera er bij en doe mee. Door te oefenen en te experimenten, ga je alleen maar meer leren.

Goed, iedereen heeft twee ogen, dus het is geen excuus dat je het onderwerp niet kon vinden voor deze challenge ;). Maar gewoon een portretfoto maken niet genoeg. Zorg echt dat de ogen het eerste zijn die de kijker opvallen. Zoals bijvoorbeeld bij de beroemde foto van het Afghaanse meisje van Steve McCurry. Maar je kunt natuurlijk ook heel goed een close-up foto maken, eventueel van een dier.

Tips voor deze challenge:

  • Scherpstellen op de ogen is natuurlijk ontzettend belangrijk, vooral als je met weinig scherptediepte fotografeert. Dit geldt voor portretfotografie, maar ook bij het fotograferen van honden en katten.
  • Ogen met een zogenaamde catch light erin trekken meer de aandacht; het maakt de ogen levendig. Dit lichtje kan een raam zijn, de lichte lucht of de vorm van een de flitslamp als je fotografeert in de studio. Kijk of het je lukt om het lichtje in de ogen te vangen!

Foto: Amanda Dalbjorn

Je kunt geen foto’s meer insturen voor deze fotografie challenge.