Topmenu

Fotografie Challenge Februari: Vóór negen uur ’s ochtends

Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. Ga op pad met je camera en doe mee. Door te oefenen en te experimenten, zul je elke keer weer meer leren! Het onderwerp van de maand februari is “voor 9 uur ’s ochtends”.

Dat betekent dat het niet uit maakt wát je fotografeert, zolang je de foto maar maakt vóór 9 uur ’s ochtends. Wat doe je allemaal in de tijd dat je wakker wordt tot 9 uur? Zorg dat je de camera in de ochtend bij de hand houd om de mooie plaatjes te maken. Neem bijvoorbeeld de camera mee naar je werk (één van de strategieën om meer tijd vrij te maken voor je fotografie), of als je de kinderen naar school brengt. Wat kom je tegen?

Misschien ben je wel een vroege vogel en fotografeer je tijdens het blauwe uurtje of de zonsopkomst, of als het buiten op straat nog helemaal stil is. Maar het mag ook gewoon thuis aan de ontbijttafel zijn!

Voor het insturen van je foto’s zijn twee dingen belangrijk:

 1. Zorg dat de klok van je camera goed ingesteld is (wintertijd, juiste tijdzone?)
 2. Behoud de metagegevens in de foto, zodat ik het opnametijdstip kan controleren.

 

New York Reisfotografie

Het is niet meer mogelijk om foto’s in te sturen.

* En omdat er altijd bij de handjes die zeggen.. “Ja maar, eigenlijk is het altijd voor de volgende ochtend 9 uur” en om te voorkomen dat het een ‘nacht challenge’ wordt, hanteer ik de grens vanaf half 5 ’s ochtends. Omdat daarna de meeste mensen pas opstaan. Ik tenminste wel…

 

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Lees hier lekker verder:

 

2 reacties op Fotografie Challenge Februari: Vóór negen uur ’s ochtends

 1. Wim van der Leur 26 februari 2017 at 19:10 #

  Dag Laura,

  Het onderwerp voor de maand februari komt wel erg laat in mijn mailbox, namelijk 24 februari. Nog vier dagen om een foto te maken en in te zenden. dat wordt krap dag, vind je ook niet?

  groet,

  Wim

  • Laura 26 februari 2017 at 21:02 #

   Hoi Wim, elke maand komt op de eerste van de dag een nieuwe challenge online. Ik heb het ook gedeeld op Facebook (meerdere keren), maar ga niet voor elke challenge een nieuwsbrief versturen (want het is niets NIEUWS). Dus als je graag wilt meedoen, gewoon aan het begin van de maand eventjes op de site spieken. :)

Geef een reactie