Het thema van de maand februari is winter. In januari hebben we al een paar dagen gehad dat het land onder een witte deken lag en ook vroor het toen flink. Natuurlijk hoop ik dat dit in februari doorzet, maar ook zonder vorst of sneeuw kun je je deze maand opnieuw uitleven met fotograferen. Denk aan de donkere dagen, lichtjes en de kale bomen. En misschien heb je wel een fijne wintersport achter de rug en heb je daar mooie foto’s kunnen maken van sneeuwlandschappen, ijs, ijspegels of van schaatsende of skiënde mensen.

Ik daag je uit; ga met je camera op pad en kijk eens met andere ogen naar de kale bomen, grijze landschappen of mooie sneeuwlandschappen. Van de gemaakte foto’s mag je er drie uploaden met het formulier hieronder en wie weet staat jouw foto straks in de Hall of Fame!

Voor fotografietips in de winter kun je de volgende blogs (nog) eens doorlezen: 9 tips voor het fotograferen in de sneeuw, 10 tips voor wintersport fotografie, tips voor het fotograferen in extreme kou.

Voor nog meer inspiratie kun een kijkje nemen op mijn Pinterest winter board!

Nieuw in 2019: instagram-account

De opzet van de fotografie challenge is hetzelfde als voorgaande jaren. Je mag 3 foto’s uploaden van maximaal 6 maanden oud en de foto’s plaats ik in de Hall of Fame op de site en op Facebook. Maar er is één kleine aanpassing. Bij het uploadformulier vraag ik je ook naar je Instagram-gebruikersnaam. Heb je die niet? Dan verandert er niets. Heb je die wél, dan kan ik je vertellen dat ik hier het volgende mee van plan ben:

  1.  Onderaan de foto’s in de Hall of Fame op deze site plaats ik een opsomming met de links naar de Instagram-accounts die in de Hall of Fame staan. Een voorbeeld hiervan zie je bij de Hall of Fame van januari. Ik hoop dat het de fotografen meer volgers oplevert (altijd leuk!) en dat het tegelijkertijd een mooie manier is om nieuwe, onbekende accounts te ontdekken.
  2. Door je accountnaam te geven maakt het ’t mij ook makkelijker om de ingestuurde foto te delen in mijn eigen Instagram Stories. Uiteraard mits je de ingestuurde foto ook geüpload hebt naar je Instagram, je een publiek account hebt (zonder slotje) en bij de instellingen ‘Opnieuw delen in Stories’ toegestaan hebt. Ik wil je hiermee een soort extra ‘spotlight’ geven voor 24 uur. Ik heb op dit moment meer dan 13 duizend volgers en de Stories worden door meestal zo’n 2200+ personen bekeken, dus wie weet wat het je oplevert.

Je kunt je foto’s uploaden tot sowieso de 26ste van de maand. Ergens vanaf de 27ste gaat het formulier offline (op het moment dat ik ga selecteren) en dan kun je niet meer insturen. Maar houd dus vooral de 26ste als uiterste deadline aan!

Je kunt de foto’s niet meer uploaden.

Peter Oslanec

Peter Oslanec