Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. Ga op pad met je camera en doe mee. Door te oefenen en te experimenten, zul je elke keer weer meer leren! Het onderwerp van Februari is “Regen”.

Voor velen is regen een excuus om niet te fotograferen – ik doe dit zelf ook wel eens. Maar regen kan juist ook heel fotogeniek zijn. Ik daag je daarom uit deze maand de regen niet meer als iets vervelends te zien, maar juist de mogelijkheden ervan te ontdekken. Denk aan de druppels op bloemen en bladeren, voorbijgangers met paraplu’s, natte straten die verkeerslichten reflecteren, regenbogen (ze heten immers niet voor niets zo!), dreigende regenwolken of misschien maak je wel een portretfoto in de stromende regen! Bekijk op 500px deze foto’s eens voor prachtige inspiratie, en deze regenfoto’s van een Russische fotograaf.

Op 1 februari – het moment van publiceren van deze challenge – wordt er de meeste delen van Nederland tot en met Valentijnsdag vrijwel elke dag regen voorspelt. Kansen genoeg dus!

Hoewel je camera waarschijnlijk niet kapot gaat van een paar spetters, is een verzopen camera natuurlijk één van ergste nachtmerries van een fotograaf. Daarom heb ik een artikel geschreven om je camera en objectief tegen de regen de beschermen.

Nachtmerrie van een fotograaf: waterschade aan de camera

Druppels op de lens geven soms leuke effecten, maar over het algemeen probeer je deze zoveel mogelijk te voorkomen.

Bloemen met druppels fotograferen

Foto Idee: Regenboog

Druppels op het raam

De fotografie challenge is afgelopen (februari 2016). Klik hier om de regenachtige Hall of Fame foto’s van deze challenge te bekijken.