Geheugenkaarten zijn onmisbaar voor je digitale camera, maar vanwege hun kleine formaat raken vooral SD-kaartjes gemakkelijk in je fototas. Om die reden bewaar ik de geheugenkaartjes bij elkaar in een handig mapje dat ik kocht bij de HEMA.

Voor het bewaren van de geheugenkaarten voor je camera zijn er natuurlijk verschillende tasjes, mapjes of bewaardoosjes te koop bij diverse fotowinkels. Ik had jarenlang een tasje wat prima aan mijn wensen voldeed, tot het moment dat ik (vanwege een nieuwe camera) overstapte van de CF-geheugenkaartjes naar de kleinere SD-geheugenkaartjes. Het tasje wat ik had was veel te groot voor die paar SD-kaartjes. Ik ging daarom op zoek naar een nieuw en vooral kleiner mapje. Maar eerlijk is eerlijk; wat ik online tegen kwam vond ik toch vaak saai (zwart, lelijk) of onnodig duur.

Het nieuwe bewaarmapje vond ik verrassend genoeg niet bij een fotowinkel, maar gewoon bij de HEMA. Hoewel het er eigenlijk niet voor is bedoeld, zijn de OV-chipkaart mapjes namelijk heel geschikt om enkele geheugenkaartjes bij elkaar te bewaren. Je schuift de SD-kaarten onder het plastic’je waar je normaal een pasje bewaard en deze blijft hier hangen wanneer je ‘em goed doorschuift.Handig en goedkoop mapje voor SD geheugenkaartjes

Het mapje heeft twee ‘bewaarvakjes’. In de praktijk is dit ideaal om lege en gebruikte SD-geheugenkaarten uit elkaar te halen! Links bewaar ik de kaartjes die leeg en geformatteerd zijn; rechts de kaartjes die vol zijn en waarvan ik eerst de foto’s op de computer zetten wil.

En zeg nou zelf dames; ze zien er toch veel leuker uit dan ‘gewoon zwart’?

Leuke OV mapjes van de HEMA die je ook kunt gebruiken als bewaarmapje voor SD geheugenkaartjes

De OV-mapjes zijn bij de HEMA in verschillende kleurtjes/opdrukken/materialen te koop voor slecht een paar euro; ook online. (affiliatelink)

Lees hier meer over geheugenkaarten voor je camera.