Topmenu

Goedkoop en handig mapje voor het bewaren van SD-geheugenkaarten

Geheugenkaarten zijn onmisbaar voor je digitale camera, maar vanwege hun kleine formaat raken vooral SD-kaartjes gemakkelijk in je fototas. Om die reden bewaar ik de geheugenkaartjes bij elkaar in een handig mapje dat ik kocht bij de HEMA.

Voor het bewaren van de geheugenkaarten voor je camera zijn er natuurlijk verschillende tasjes, mapjes of bewaardoosjes te koop bij diverse fotowinkels. Ik had jarenlang een tasje wat prima aan mijn wensen voldeed, tot het moment dat ik (vanwege een nieuwe camera) overstapte van de CF-geheugenkaartjes naar de kleinere SD-geheugenkaartjes. Het tasje wat ik had was veel te groot voor die paar SD-kaartjes. Ik ging daarom op zoek naar een nieuw en vooral kleiner mapje. Maar eerlijk is eerlijk; wat ik online tegen kwam vond ik toch vaak saai (zwart, lelijk) of onnodig duur.

Het nieuwe bewaarmapje vond ik verrassend genoeg niet bij een fotowinkel, maar gewoon bij de HEMA. Hoewel het er eigenlijk niet voor is bedoeld, zijn de OV-chipkaart mapjes namelijk heel geschikt om enkele geheugenkaartjes bij elkaar te bewaren. Je schuift de SD-kaarten onder het plastic’je waar je normaal een pasje bewaard en deze blijft hier hangen wanneer je ‘em goed doorschuift.Handig en goedkoop mapje voor SD geheugenkaartjes

Het mapje heeft twee ‘bewaarvakjes’. In de praktijk is dit ideaal om lege en gebruikte SD-geheugenkaarten uit elkaar te halen! Links bewaar ik de kaartjes die leeg en geformatteerd zijn; rechts de kaartjes die vol zijn en waarvan ik eerst de foto’s op de computer zetten wil.

En zeg nou zelf dames; ze zien er toch veel leuker uit dan ‘gewoon zwart’?

Leuke OV mapjes van de HEMA die je ook kunt gebruiken als bewaarmapje voor SD geheugenkaartjes

De OV-mapjes zijn bij de HEMA in verschillende kleurtjes/opdrukken/materialen te koop voor slecht een paar euro; ook online. (affiliatelink)

Lees hier meer over geheugenkaarten voor je camera.

Hi, ik ben Laura Vink

Een enthousiaste fotograaf en ondernemende duizendpoot. Mijn visie is kort maar krachtig: iedereen kan mooiere foto’s leren maken, met wat voor camera je ook fotografeert. Het is mijn missie om jou te helpen om de fotograaf in jezelf te ontwikkelen.

Ik ben Laura Vink

Bewaar dit artikel op Pinterest:


 

 

PAASACTIE!

Gebruik nu in het winkelmandje de kortingscode PAASHAAS en krijg 50,- korting op de online fotografiecursus Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen. 


eBook: Alles over Scherptediepte

Gratis eBook: Alles over Scherptediepte

Meld je net als 34 duizend anderen aan voor de nieuwsbrief van Vink Academy en krijg het eBook (62 pagina’s) helemaal gratis.

  

 

,

6 reacties op Goedkoop en handig mapje voor het bewaren van SD-geheugenkaarten

 1. Anette Heetkamp 9 november 2017 at 12:41 #

  Heb je al ervaring met de XQD kaart?

 2. Thea Zonnenberg 13 november 2015 at 12:20 #

  Dat was wat ik nodig had bedankt, goede tips.

 3. Hermen Goud 23 juli 2015 at 10:12 #

  Volle kaartjes met de onderkant naar boven, lege met het etiket naar boven. Werkt voor mij al jaren op die manier.

 4. Annemarie Wolkers-Ven 17 juli 2015 at 08:41 #

  Leuk idee, maar je zult op de binnenkant toch een stickertje oid moeten doen. Want als je een mapje hebt zonder tekst op de buitenkant hoe houd je dan links en rechts uit elkaar?

  • Laura 17 juli 2015 at 10:54 #

   Goed punt, maar dat hangt natuurlijk van het mapje af. Die mapjes met tekst hebben een duidelijke voorkant. Andere methode is dat je de kaartjes een kwartslag draait t.o.v. het voorbeeld dat ik heb gegeven (zodat de tekst te lezen is); dan weet je ook wat links en rechts is :)

 5. Jan Greuter 16 juli 2015 at 21:31 #

  Ga vooral zo door, het wordt met aandacht gelezen!

Geef een reactie

X