Op Vink Academy organiseer ik iedere maand een fotografiechallenge. Er is dan één thema of onderwerp, waarvoor jij dan foto’s kunt maken en die vervolgens instuurt via de site. De mooiste foto’s verdienen een plekje in de Hall of Fame. Alleen tja, een maand heeft slechts dertig dagen. Misschien ben jij na een middag al klaar en zijn je foto’s ingestuurd. Of wie weet heb je gewoon behoefte aan meer uitdaging. Daarom heb ik weer een 30 dagen fotochallenge gemaakt! Maak iedere dag een foto en vermaak jezelf zo een hele maand.

Eerder publiceerde ik al deze 30 dagen fotografiechallenge, met 30 uiteenlopende onderwerpen. Dit keer heb ik een speciale ’thuisblijf-editie’ gemaakt, met 30 onderwerpen en thema’s die je gewoon thuis kunt doen. Je hoeft er dus niet de deur voor uit! Ideaal in een tijd van (zelf)quarantaine of (semi)lock-down vanwege het coronavirus.

Voor de dertig dagen challenge zijn er geen regels. Of beter gezegd; je mag je eigen regels bepalen. Je hoeft niet per se de eerste van de maand te starten met deze challenge, ieder moment mag! Beslis bijvoorbeeld vooraf dat je op de eerste dag van de maand opdracht 1 doet en de dag erna opdracht 2. Of je kiest iedere keer een thema uit dat je die dag inspireert en maakt er een soort afstreepkalender van. Jouw challenge, jouw regels, jouw feestje! En is het een maand van 31 dagen? Dan kun je 1 dag vrij nemen. ;)

Bij een aantal onderwerpen zie je een link staan. Dit onderwerp is dan eerder bij de maandelijkse fotografiechallenge geweest. Klik op de link om de bijbehorende Hall of Fame te zien. Wie weet geven die foto’s je leuke ideeën of extra inspiratie.

Ik wens je veel fotoplezier!

Klik hier voor een downloadbare lijst van deze challenge.

30 dagen fotochallenge

1. groente of fruit
2. vanuit het raam
3. zwart-wit
4. ondersteboven
5. iets van vroeger
6. ’s ochtends
7. technologie
8. (zelf)portret
9. less is more
10. letters
11. tegenstelling
12. eten & drinken
13. kamerplant
14. bokehbollen
15. typisch Nederlands
16. stilleven
17. schoen
18. blauw
19. textuur
20. tijd
21. druppels
22. scheef
23. hobby
24. spel
25. zacht
26. scherp
27. kunstlicht
28. sleutel
29. duo
30. geel

Dertig dagen fotografiechallenge thuisblijf editie