Wauw wauw wauw, ik denk dat dit mijn favoriete challenge van het jaar was. Het thema van de maand november was mistig. Ik had jullie de keuze gegeven tussen het onderwerp kunstlicht en mistig, waarbij jullie duidelijk de voorkeur hadden (72%) voor het laatste. Mistig, dat moest het worden! Maar stiekem was ik wel een beetje huiverig; wat als het nou niet mistig zou zijn? Je bent toch wel aangewezen op de omstandigheden!

Hoewel we in november volgens mij maar 1 of 2 dagen hadden dat het écht mistig was (vooral in het noorden van Nederland), waren er genoeg mistlaagjes boven het water en boven de velden. En jullie stuurden maar liefst 270 foto’s in! En had ik al gezegd? WAUW! Niet alleen de mist(lagen) stonden er goed op, jullie combineerden het vaak ook met prachtig licht van een zonsopkomst (of zonsondergang). Samen met de herfstkleuren deed de mist het ook super goed in het bos en zag ik hier en daar wat magische lichtstralen voorbijkomen. De selectie was met zoveel moois natuurlijk niet gemakkelijk, maar gelukkig kan ik altijd rekenen op hulptroepen. Dit keer schakelde ik collega Andre Ruiter in – dé meester van de mistfoto’s. Samen selecteerden we deze twaalf foto’s voor de Hall of Fame!

Klik op de foto’s om deze groter te bekijken. Je kunt de pijltjestoetsen gebruiken om door de foto’s heen te gaan. Onder elke foto staat de naam van de fotograaf. De foto’s staan in willekeurige volgorde.