Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. Net als vorig jaar doen we het onderwerp van december iets anders. Dit keer is er namelijk geen specifiek thema, maar ben ik op zoek naar jouw beste foto van 2015!

Het maakt hierbij niet uit wat het onderwerp is van jouw favoriete foto. Natuur, landschappen, macro, steden, sport, mensen, architectuur, dieren: alles mag. Stuur jouw beste, favoriete, knapste, bijzonderste, ontroerendste of gaafste foto op. Je mag maximaal 3 foto’s insturen; neem rustig de tijd om een selectie te maken. Misschien moet je de mooiste foto nog maken, dus wacht eventueel met het insturen van de laatste foto tot een paar dagen voor de deadline.

Omdat de keuze waarschijnlijk niet makkelijk is, hierbij nog een paar tips:

  • Werk je in Lightroom met vlaggetjes? Kies dan in de bibliotheek voor ‘Alle foto’s in de Catalogus’. Zet vervolgens het filter met de vlaggetjes aan. Zo heb je direct al een grove selectie gemaakt.
  • Maak eerst een selectie van maximaal 10 foto’s. Slaap er dan een nachtje over, en laat vervolgens elke keer één foto afvallen. Ga zo door totdat je er nog maar 3 over hebt.
  • Een kritische blik bij het selecteren kan geen kwaad.
  • Vraag eventueel vrienden of familie om advies. Of upload de foto’s naar je Instagram account, en kijk welke de meeste likes krijgt!

Ik kijk uit naar het resultaat van een jaar lang fotograferen. De mooiste foto’s van 2014 bekijk je in de Hall of Fame van december vorig jaar.

Mijn favoriete foto's van 2015

De fotografie challenge is afgelopen (december 2015). Klik hier om de Hall of Fame foto’s van deze challenge te bekijken.