Humans of New York is het project en de website van fotograaf Brandon Stanton. Hij verhuisde naar NY nadat hij zijn baan had verloren en begon met het fotograferen van onbekenden op straat. Hij stelde zich daarbij een ambitieus doel: hij wilde 10.000 New Yorkers op de foto zetten!

© Brandon Stanton - Humans of New York

© Brandon Stanton – Humans of New York

Het project groeide snel en werd online ontzettend populair. Naarmate het project groter werd, begon hij ook verhalen en quotes bij de portretfoto’s te verzamelen. De ene keer grappig, de andere keer aangrijpend, soms vol wijsheid of soms juist geheel onzinnig. Je krijgt wel elke keer in kijkje in het leven van de ander en dat maakt het zo mooi. Humans of New York (afgekort HONY) is een heel mooi voorbeeld van ‘visual storytelling’ en ik kan er persoonlijk ook geen genoeg van krijgen. Als je net als ik ook eens in New York bent geweest is het nog leuker, omdat je dan de achtergrond en locaties gaat herkennen.

© Brandon Stanton - Humans of New York

© Brandon Stanton – Humans of New York

In 2013 heeft Brandon zijn project naar een nieuw level gebracht en een prachtig boek uitgegeven* met meer dan 400 foto’s, waaronder foto’s die nog nooit online zijn vertoond en exclusieve verhalen. Je snapt het; ook dit boek is een absolute aanrader en staat bij mij te pronken in de boekenkast!

Het staat nog steeds op mijn bucketlist om ooit enkele maanden in New York te gaan wonen. Wanneer dat zo ver is, dan ga ik er werkelijk alles aan doen om Brandon te ontmoeten, om hem persoonlijk te kunnen bedanken voor alle prachtige foto’s en verhalen.

Volg Humans of New York ook op Facebook (al meer dan 11 miljoen volgers, wow!)
* Bij bestelling via deze link, ontvang ik een kleine vergoeding.