Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge en deze maand is het onderwerp vrijheid. Want op 4 mei herdenken we slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen. En op vijf mei vieren we onze vrijheid. Deze maand leek me daarom perfect om het thema vrijheid te kiezen. Dus ga er op uit met je camera en fotografeer. Door te oefenen en te experimenten, leer je steeds meer.

Vrijheid is niet iets wat je ‘vast kunt pakken’. Ik realiseer me echt wel dat dit thema daarom een behoorlijke uitdaging is, maar ik weet zeker dat jullie ‘m aankunnen.

Voor mij is vrijheid bijvoorbeeld kunnen gaan en staan waar ik wil, evenals liefhebben wie ik wil. Ik ervaar een groot gevoel van vrijheid als ik boven op een bergtop sta, maar ook als ik ergens in mijn eentje op een mooie plek aan het fotograferen ben en voor de rest van de dag geen afspraken heb.

Wanneer ervaar jij vrijheid? Hoe ziet vrijheid er volgens jou uit? Wat betekent vrijheid voor jou?

Bij de foto’s kun je het thema vrijheid vastleggen vanuit je eigen perspectief (dus je legt iets vast zoals jij het zelf ziet), maar je kunt natuurljk ook iemand anders in beeld plaatsen om zo het gevoel van vrijheid weer te geven. Succes, ik kijk enorm uit naar jullie inzendingen!

Je kunt geen foto’s meer uploaden voor deze challenge
Vanaf deze bergtop in Knuckles Mountain Range in Sri Lanka hadden we een mooi uitzicht op het stuwmeer.