Het thema van de fotografie challenge van september 2017 was ‘Strand’. Er werden maar liefst 351 foto’s ingestuurd; een absoluut record voor dit jaar! YES! Voor het gemak ga ik er maar even vanuit dat dit niet komt door de vernieuwde uploadmethode, maar dat het een thema was die veel van jullie aansprak. Maar zoveel foto’s betekende ook wel: een lastige selectie. Wat ik zo leuk vond aan de foto’s is dat jullie het strand met verschillende weertypen gefotografeerd hebben: niet alleen maar tijdens een typische zonnige stranddag, maar ook als het waaide of een regenachtige dag was!

Er is één dingetje die ik nog wel even kwijt wil over de foto’s. Ik zag opvallend vaak een scheve horizon in beeld. Zo vaak dat ik het zelfs even ging tellen en van het aantal als getal schrok ik best.  Bij grofweg 1/5 van de foto’s stond de horizon niet recht! Aiii… Soms was het een héle scheve horizon, soms een minimale kanteling (maar toch: scheef). En dat is jammer. Juist bij een foto waarbij de horizon zo duidelijk in beeld is, denk ik dat een rechte horizon belangrijk is. Daarom: ga je fotograferen op het strand? Let op die horizon. Eerder schreef ik al een artikel hoe je een scheve horizon voorkomt en weer rechtzet met bijvoorbeeld Photoshop of Lightroom.

Klik op de foto’s om deze groter te bekijken. Je kunt de pijltjestoetsen gebruiken om door de foto’s heen te gaan. Onder elke foto staat de naam van de fotograaf. De foto’s staan in willekeurige volgorde.