Topmenu

Fotografie Challenge Oktober: Fietsen

Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. Ga op pad met je camera en doe mee. Door te oefenen en te experimenten, zul je elke keer weer meer leren! Het onderwerp van oktober is “Fietsen”.

Nederland is een fietsland. Er zijn zelfs meer fietsen in Nederland dan inwoners! Bijna iedereen heeft een fiets en vaak zelfs meerdere. Of je nu op de fiets naar je werk gaat of graag mooie tochten fiets, deze maand staat geheel in het teken van deze tweewieler! Van oma-fiets tot racefiets, van bakfiets tot elektrische fiets. Fotografeer die fietsen! Het mooie van deze challenge is dat het thema zowel een zelfstandig naamwoord als werkwoord is, dus je kunt er alle kanten mee op. :)

Een paar korte tips:

 • Zorg dat de foto echt om de fiets(er) draait.
 • Let er op dat de foto niet te druk wordt. Laat afleidende zaken buiten beeld, bijvoorbeeld door een ander standpunt of andere compositie te kiezen.
 • Een mooie muur en een fietser zijn een goede combinatie. Lees erover in dit artikel over straatfotografie.
 • Beweging fotograferen? Je kunt op zeven manieren beweging fotograferen. Experimenteer ermee.
 • Vergeet ook de details niet!

Ik kijk uit naar de inzendingen!

 

Foto: Viktor Kern

Foto: Quino Al

Het is niet meer mogelijk om foto’s in te sturen.

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Lees hier lekker verder:

 

2 reacties op Fotografie Challenge Oktober: Fietsen

 1. Nicole Coppelmans 26 oktober 2017 at 17:58 #

  Toch weer leuk om een doel voor jezelf te kunnen stellen. Na het maken van de foto’s ga je nog kritischer kijken en zie je dingen die je de volgende keer anders zal doen.

  Leuk!

 2. Jan van der Meijden 26 oktober 2017 at 08:03 #

  Foto is niet recent gemaakt, maar ik vind dit een foto die niet zomaar iedereen zal maken van zijn/haar fiets. Daarom heb ik deze foto ingestuurd.

Geef een reactie