Topmenu

Fotografie Challenge Oktober: Fietsen

Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. Ga op pad met je camera en doe mee. Door te oefenen en te experimenten, zul je elke keer weer meer leren! Het onderwerp van oktober is “Fietsen”.

Nederland is een fietsland. Er zijn zelfs meer fietsen in Nederland dan inwoners! Bijna iedereen heeft een fiets en vaak zelfs meerdere. Of je nu op de fiets naar je werk gaat of graag mooie tochten fiets, deze maand staat geheel in het teken van deze tweewieler! Van oma-fiets tot racefiets, van bakfiets tot elektrische fiets. Fotografeer die fietsen! Het mooie van deze challenge is dat het thema zowel een zelfstandig naamwoord als werkwoord is, dus je kunt er alle kanten mee op. :)

Een paar korte tips:

  • Zorg dat de foto echt om de fiets(er) draait.
  • Let er op dat de foto niet te druk wordt. Laat afleidende zaken buiten beeld, bijvoorbeeld door een ander standpunt of andere compositie te kiezen.
  • Een mooie muur en een fietser zijn een goede combinatie. Lees erover in dit artikel over straatfotografie.
  • Beweging fotograferen? Je kunt op zeven manieren beweging fotograferen. Experimenteer ermee.
  • Vergeet ook de details niet!

Ik kijk uit naar de inzendingen!

Het uploadformulier voor de challenge is vernieuwd, jeeej! In plaats van dat je de foto’s één voor één te selecteren, kun je alledrie de foto’s tegelijkertijd uploaden. Handig! Na het selecteren van de foto(‘s) zie je dat ze al geupload worden. Is een bestand klaar om te verzenden, dan staat er een rood kruisje voor. Door op het rode kruisje te klikken, haal je dat bestand weer weg. Pas zodra je het hele formulier heb doorlopen en op de knop verzenden hebt geklikt, zijn je foto’s verstuurd.

Ik heb het formulier uitgebreid getest, maar mocht het niet werken, laat het me dan eventjes weten. Vertel me in dat geval WAT er niet werkt (krijg je een knop niet te zien? verschijnt de bestandsnaam niet?) en welke browser/besturingssysteem je gebruikt. Met de opmerking ‘het werkt niet’ kan ik de technische websitemannen niet aansturen. ;)

Klik hier om jouw foto in te sturen (tot en met de 26ste van de maand)

Foto: Viktor Kern

Foto: Quino Al

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie