Het thema van de maand augustus is vlinders! Ik vroeg op Instagram om suggesties voor een nieuw onderwerp en vlinders werden door meerdere volgers genoemd. Bovendien las ik deze week in het nieuws dat er een vlinderexplosie gaande is. Het perfecte moment dus voor dit thema!

In de tuin, in het park, in de berm. Als je er op let, zie je ongetwijfeld wel een paar vlinders voorbij fladderen. Pak je camera erbij en zet ze op de foto. Lees van te voren ook het artikel met tips voor het fotograferen van vlinders.

Bij het beoordelen van de foto’s voor de Hall of Fame, kijk ik niet naar hoe bijzonder de gefotografeerde vlinder is. Waarom niet? Allereerst omdat ik geen vlinderexpert ben, ik zou het dus gewoonweg niet weten als jij een uniek exemplaar op de foto hebt gezet. Maar bovenal omdat het er vooral om gaat hoe jij die vlinder hebt gefotografeerd – zelfs als het een veelvoorkomende vlinder is ;) Vlinders fotograferen is immers al lastig genoeg, maar toch hoop ik dat je deze uitdaging met plezier aangaat!

Ook goed om te weten: een rups is weliswaar het voorstadium van een vlinder, maar doet toch niet mee met deze challenge. Er moeten vleugels aan zitten ;)

Ten slotte: in het artikel over vlinderfotografie staat ook een overzicht van overdekte vlindertuinen. Misschien een leuk uitstapje voor de maand augustus?

Het is niet meer mogelijk om foto’s voor deze challenge in te sturen.