Men neme een aantal miniatuur mensjes, gekocht bij een winkel die modeltreinen verkoopt, verft deze in de juiste kleuren en zet ze ergens op straat neer. Et voila! Het zou zomaar een tafereeltje van het Little People-project van artiest Slinkachu kunnen zijn. Maar wat zo makkelijk lijkt, kan nog best lastig zijn! Om zoveel mogelijk mensen aan te spreken met zijn kunst observeert Slinkachu veel. Aan een tafeltje in een café kijkt hij naar de mensen om hem heen, hij leest kranten en schetst. Tot er weer een fantastisch idee ontstaat voor een stukje straatkunst met Little People. Iets origineels, iets met humor, en soms met een boodschap.

Happy Christmas to one and all! ⛄

Een bericht gedeeld door Slinkachu (@slinkachu_official) op

SKYSCRAPING New York, 2011

Een bericht gedeeld door Slinkachu (@slinkachu_official) op

Slinkachu schildert de mini mensjes zodat ze passen bij zijn idee. Maar het uiteindelijke tafereeltje dat hij maakt, is vaak afhankelijk van wat hij op straat vindt. Een kapot bierflesje, een pinautomaat, een hek rondom een bouwterrein of een vuilniszak. Je kunt het zo gek niet bedenken of Slinkachu gebruikt het voor zijn Little People project. En daarna? Daarna laat hij zijn poppetjes staan en gaat hij er van door. Wat er met de Little People gebeurt, hangt af van de stad en de mensen die voorbij komen. Sommige van zijn installaties blijven maanden in tact!

DOWNPOUR London, 2010 #slinkachu #miniature #streetart

Een bericht gedeeld door Slinkachu (@slinkachu_official) op

Als artiest slaat Slinkachu twee vliegen in één klap. Kan hij zich eerst helemaal uitleven in het creëren van mooie straatkunst, daarna kan hij deze  als fotograaf ook nog eens perfect op de foto zetten. En dat doet hij als sinds hij in 2006 als hobby met het Little People-project begon. Inmiddels is zijn kunst wereldwijd bekend én te zien. Je moet er alleen je ogen goed voor open houden om het te zien…

BANK BALANCE London, 2013 #slinkachu #streetart #miniature

Een bericht gedeeld door Slinkachu (@slinkachu_official) op

Zelf heb ik ook eens een stel ‘Little People’ gefotografeerd, als onderdeel van de #miniexpo van Werk Aan de Muur. Als promotie voor hun site kregen ik en andere fotografen en beeldmakers een paar mini mensjes toegestuurd, inclusief onze mini-kunstwerken. Samen hebben we door heel Nederland een miniexpo opgezet, waarbij ik de foto’s rond het station in Eindhoven heb geëxposeerd heb neergezet (zie 1, 2, 3 en 4.).

Ik weet nog dat ik het heel leuk vond om op zoek te gaan naar een leuke plek waar ze zouden opvallen, maar tegelijkertijd ook weer niet teveel, zodat ze niet meteen weg zouden zijn. Je gaat dan ineens heel anders kijken naar een locatie waar je al honderden keren bent geweest.

Wil je meer foto’s zien van het Little People-project van Slinkachu? Bekijk dan eens het blog van Slinkachu.