Iedere maand vind je op Vink Academy een nieuwe fotografiechallenge. Ik daag je uit om foto’s te maken rondom een thema of onderwerp. Waarom? Allereerst omdat het gewoon leuk is. Maar nog meer omdat je zo jouw fotografie verder ontwikkelt. Je leert door te doen! Voor de maand september gaf ik jullie op Facebook en Instagram de keuze uit drie mogelijke onderwerpen. De meeste stemmen gingen voor het thema Minimalistisch: Less is more. Doe je ook mee?

Met een minimalistische foto ga je voor eenvoud in het beeld. Er ‘gebeurt’ niet veel. Vaak is er één duidelijk onderwerp met een rustige of ‘lege’ omgeving of achtergrond.
De kracht van een minimalistische foto is dat-ie simpel is, maar niet saai. Voor zo’n foto geldt: less is more. Minder in beeld zorgt juist voor een foto die mooier, spannender of sprekender is.

Als je twijfelt of een foto minimalistisch genoeg is, probeer dan te omschrijven wat je ziet. Als je meer dan drie zinnen nodig hebt, dan gebeurt er waarschijnlijk nog teveel in het beeld.

Interessant leesvoer bij deze challenge is het artikel over de kunst van het weglaten.

Het is niet meer mogelijk om foto’s voor deze challenge te uploaden.

Hetzelfde bloemetje, maar nu in de schaduw. Wat een verschil he? Door te spelen met licht geef je de foto echt een andere sfeer.