Voor de maand oktober mochten jullie op Facebook en Instagram weer meebeslissen wat het onderwerp van de challenge werd. Het thema met de meeste stemmen was overduidelijk DRUPPELS. Denk aan dauwdruppels, regendruppels, druppels op het raam, spetters van een fontein en ga zo maar door. Gezien de weersvoorspelling voor de komende weken heb je aan druppels geen tekort. En anders kun je altijd nog met een plantenspuit aan de gang ;)

Enerzijds biedt deze challenge je veel vrijheid, maar tegelijkertijd verwacht ik stiekem dat er ook veel dezelfde soort foto’s ingestuurd gaan worden. Bijvoorbeeld waterdruppels in olie met een gekleurde achtergrond, waarover ik in het artikel met thuisblijf-fotoprojecten schreef. Zo’n foto is superleuk om te maken, maar realiseer je wel dat voor een plek in de Hall of Fame jouw foto dus knettergoed moet zijn. Simpelweg omdat ik niet zes foto’s van druppels in olie selecteer voor de Hall of Fame, hoe fantastisch ze allemaal ook zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik wil met dit bericht niemand ontmoedigen. Maar je juist motiveren om origineel en creatief te zijn. In het artikel  Waarom jouw foto’s nog niet in de Hall of Fame staan lees je hier meer over met betrekking tot het selectieproces.

Voor een close-up van druppels heb je wellicht een macro-lens nodig. Heb je die niet? Laat je dan ook zeker niet ontmoedigen, er zijn genoeg andere toffe foto’s mogelijk!

Verder interessant leesvoer voor deze challenge:

Let op: het minimale en optimale formaat waarin je de foto’s upload is aangepast! Helaas worden er iedere challenge meerdere (gave) foto’s ingestuurd die écht klein zijn (waarschijnlijk omdat ze via de smartphone geupload worden) en daardoor niet geselecteerd kunnen worden! :(

Het is niet meer mogelijk om foto’s te uploaden voor deze challenge.