Met de fotografiechallenge van Vink Academy daag je jezelf uit. Het thema van de maand maart en april is Bewegingsonscherpte. Doe je mee? Je maakt met jouw foto kans op een plek in de Hall of Fame én kan een prijs winnen.

De term zegt het eigenlijk al; door beweging is een deel van de foto onscherp. De sluitertijd is niet kort genoeg om de beweging te bevriezen, maar maakt (een deel van) de foto juist onscherp. Zoals bijvoorbeeld een voorbijrijdende auto.

Wat zo boeiend is aan bewegingsonscherpte, is dat je de wereld vastlegt op een manier zoals je die niet direct ziet. Je ziet een auto voorbijrijdt zie je deze scherp (tenzij het Max Verstappen is vlak voor je neus voorbij sjeest). Maar op een foto kun jij de realiteit dus anders weergeven. Met bewegingsonscherpte kun je de foto boeiender en dynamischer maken, of de aandacht op een bepaalde plek sturen. En je kunt details verbergen door de bewegingsonscherpte, waardoor de foto soms ook rustiger is!

Superveel mogelijkheden dus!

's Avonds fotograferen geeft vaak heel andere foto's dan overdag. Dus vergeet niet je statief mee te nemen op reis. (Times Square, New York)

Door de lange sluitertijd bij deze zonsondergang in Kroatië is zowel het water als de lucht bewogen.

Maak kans op een prijs met jouw foto-inzending

Met de fotografiechallenge kun je een plek in de Hall of Fame verdienen met jouw foto. Maar iedereen die meedoet met de fotografiechallenge, maakt automatisch ook kans op een prijs – ongeacht of jouw foto geselecteerd wordt of niet. Iedere maand verschilt deze prijs en je hoeft niets extra’s te doen behalve het insturen van de foto, want de winnaar wordt willekeurig getrokken. Klinkt goed toch? Deze challenge maak je kans op mijn boek Iedereen FotoSMART. Bewegingsonscherpte is één van de ruim 150 fotografiebegrippen die in het boek uitgelegd worden.

Je kunt geen foto’s meer insturen voor deze challenge.