Iedere maand is er een nieuwe fotografiechallenge met een thema. Maak foto’s van dit thema en stuur ze in, want wie weet staat jouw foto straks wel in de Hall of Fame. Dit keer is er een bijzondere challenge met als thema Drieluik.

Een drieluik zijn drie foto’s die bij elkaar horen. Een soort mini-serie, waarbij de foto’s samen een mooi geheel vormen. Lees vooral ook het artikel over het maken van een drieluik voor meer informatie, inspiratie en tips.

Drieluik Metropol Parasol in Sevilla

Omdat je nu niet één foto maar drie foto’s tegelijkertijd uploadt, is deze challenge wel een beetje anders dan anders. En niet alleen omdat je nu twee maanden te tijd krijgt.

Hieronder lees je de aangepaste ‘spelregels’ en waar je op moet letten:

  • De challenge loopt tot en met 26 juli. Je hebt dus bijna twee maanden de tijd om aan een drieluik te werken.
  • Gewoonlijk mag je maximaal drie foto’s uploaden, maar nu mag je drie keer drie foto’s uploaden. Drie drieluiken dus. Je kunt met het formulier op deze pagina per keer 3 foto’s insturen, dus één drieluik per keer. Wil je daarna nog een drieluik insturen? Na het verzenden ope je de pagina opnieuw, zodat het formulier weer leeg is.
  • Het doel van de fotografiechallenge is altijd dat je met je camera op pad gaat, want daar leer je van. Het is geen wedstrijdje wie-kan-zijn-mooiste-archieffoto-insturen en daarom mogen de ingestuurde foto’s maximaal 6 maanden oud zijn. Voor een drieluik is dat wellicht wat te beperkt. Daarom moet minimaal 1 foto van het drieluik recent genomen zijn (niet langer dan een half jaar geleden). De overige foto(‘s) mag je wel uit je archief halen. Zo kun je voortborduren op de foto’s die je al hebt!
  • De volgorde van foto’s in een drieluik zijn erg bepalend en het is daarom heel belangrijk dat je de bestandsnaam zo kiest dat ik weet welke foto’s bij elkaar horen en wat de volgorde is. Als bestandsnaam kies je dus bijvoorbeeld: drieluik-bloem-1.jpg, drieluik-bloem-2.jpg en drieluik-bloem-3.jpg. Zo kan er niets misgaan :)
  • Jij upload de drie losse foto’s, ik maak er het uiteindelijke drieluik van. Je hoeft dus geen Photoshop of ander fotobewerkingsprogramma te hebben. Ik wil de drieluiken graag uniform op de site presenteren, vandaar dat ik de foto’s naast elkaar zet, gescheiden door een dun wit randje. (Net zoals het artikel over drieluiken). Upload jij de collage met daarin al de drie foto’s zelf, dan doet deze (helaas) niet mee.
  • Een subtiel watermerk in de foto vind ik nooit een probleem. Maar bij een drieluik is een watermerk in iedere foto wel iets teveel van het goede. Als je een watermerk wilt gebruiken, doe dat dan bij maximaal 1 foto. Staat je watermerk linksonder in beeld? Plaats het watermerk dan in de eerste foto van het drieluik. Heb je het watermerk altijd rechtsonder in beeld, dan kies je de laatste foto om het watermerk in de plaatsen. Zo staat het watermerk ook in het drieluik mooi in de hoek.

Ik kijk enorm uit naar jullie inzendingen!

Deze challenge is gesloten, je kunt geen foto’s meer uploaden.