Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. Het onderwerp van de fotografie challenge van deze laatste maand van het jaar is iets anders dan anders. Dit keer is er namelijk geen specifiek thema, maar ben ik op zoek naar jouw favoriete foto van 2014!

Het maakt hierbij niet uit wat het onderwerp is van jouw favoriete foto. Misschien een foto van je kinderen, een foto gemaakt op vakantie, een foto in de natuur? Wellicht heb je ook gelijk een specifieke foto in gedachten die voor jou een absolute favoriet is. Misschien ook niet. Voor de één zal het een gemakkelijke keuze zijn, voor de andere een moeilijke keuze. En misschien heb je zelfs het idee dat je jouw beste foto van 2014 nog moet maken, dat kan natuurlijk. De mooiste foto’s verdienen natuurlijk weer een plekje in de Hall of Fame.

En extra leuk: als je deze maand meedoet aan de fotografie challenge, dan maak je kans op het winnen van de online fotografie cursus “Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen”.

Uit alle inzendingen zal willekeurig iemand geloot worden die deze prijs wint. Het maakt dus niet uit of je de Hall of Fame haalt of niet! Heb jij de afgelopen fotografie challenges ook mee gedaan? Dan maak je zelf extra kans! Voor elke maand dat je mee hebt gedaan wordt één extra (digitaal) lootje in de trommel gestopt, waarbij het dus ook niet uitmaakte of je de Hall of Fame had gehaald of niet. Hiervoor hoef je niets te doen, dat regel ik allemaal voor je ;).

Mijn favoriete foto van 2014Paar tips voor het insturen voor deze fotografie challenge, aangezien de keuze natuurlijk reuze is deze maand ;)

  • Werk je in Lightroom met vlaggetjes? Selecteer dan aan de linkerkant in de bibliotheek module ‘Alle foto’s in de Catalogus’ en zet daarna een filter aan met vlaggetjes. Zo heb je direct al een grove selectie gemaakt.
  • Kiezen is een kunst! Helemaal als het om veel foto’s gaat. Neem daarom rustig de tijd hiervoor, en bepaal eerst jouw (maximaal) 3 favorieten voor je begint met insturen. Heb je te veel favorieten? Slaap er dan nog even een nachtje over.
  • Wacht eventueel nog met het insturen van de laatste foto tot en met 26 december, voor het geval dat je jouw beste foto nog moet maken. ;)
  • Een kritische blik bij het selecteren kan geen kwaad.

Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat van een jaar lang fotograferen :)

De fotografie challenge is afgelopen (december 2014). Klik hier om de Hall of Fame foto’s van deze fotografie challenge te bekijken!