Van 4 tot 13 juli deed ik een kleine zomertour door Nederland. In vier verschillende plaatsen gaf ik een lezing over reisfotografie en organiseerde ik meet-ups. Bij de meet-ups ging het om gezellig samen fotograferen, elkaar inspireren en kletsen over fotografie. In deze blog deel ik de video van de zomertour en de foto’s.

De zomertour ging van de provincie Zeeland, naar Brabant, Limburg, Utrecht, Drente en eindigde in Groningen. Met heerlijk zomerweer en een paar nachten kamperen, voelde het echt als vakantie, waarbij ik dan tussendoor af en toe een lezing gaf en gezellig mocht babbelen over fotografie. :)

Ik heb de lezingen met heel veel plezier gegeven. Bij alle boekhandels kwamen er iedere keer meer mensen opdagen dan waar de boekhandel op gerekend had. Ik zag dan enige stress bij de winkeleigenaar, maar met een beetje schuiven en creativiteit paste het toch iedere keer. Voor wie er bij was: bedankt dat jullie zulk leuk publiek waren.

Ook heb ik veel lol gehad met met de handjes in de lucht voor de fotokeuze (ik liet het publiek telkens uit twee foto’s kiezen waar ik dan wat over ging vertellen) en zag bij vele een stukje herkenning bij de tips. Als ik aan het eind van de lezing vroeg; “En.. zijn er nog vragen?” dan is het iedere keer een paar seconden stil. Een goed teken denk ik dan, want dan heb ik een hoop verteld dat nog even verwerkt moet worden!

Daarnaast waren ook de meet-ups een feest. Ik blijf het zeggen; ik vind het zó leuk om jullie te ontmoeten en te leren kennen. Je moet je voorstellen dat ik natuurlijk altijd gewoon achter mijn computer of laptop zit als ik de artikelen voor vinkacademy.nl schrijf, maar door deze meet-ups kreeg mijn publiek weer een gezicht. Echt, ik heb er van genoten! De middagen en avonden waren lekker ontspannen, iedereen stond open voor elkaars verhalen en volgens mij zijn er hier en daar ook wat mooie foto’s gemaakt!

Mijn allereerste vlog

Tijdens de dagen dat ik weg was, heb ik zoveel mogelijk gefilmd met als eindresultaat onderstaande vlog. Toegegeven; ik vind het nog wat onwennig om vloggend door het leven te gaan. En soms ook wel een beetje gênant, haha. Ik realiseer me dat ik nog een hoop te leren heb en merkte ook dat ik soms vergat te filmen – simpelweg omdat ik zo gezellig aan het kletsen was bijvoorbeeld. Het editen vond ik ook nog een helse klus, maaar.. het is gelukt. Mijn allereerste vlog is een feit! I hope you like it! 

(En zoja; laat dat vooral ook even weten. Wie weet blijft het dan niet bij één vlog)

Samenvatting
Mocht je geen tijd hebben om een vlog van een kwartier te bekijken, no worries. De samenvatting is dat ik in de video telkens vertel dat ik het “SUPER LEUK” vind, zeg ik voorafgaand aan een lezing of meet-up zo’n beetje iedere keer dat ik er “HEEL VEEL ZIN IN HEB” en zeg ik ook opvallend vaak “we gaan het zien”. Haha!

Verder heeft JJ een aardige bijrol gekregen en zij heeft er ook van genoten, en was ze daarna telkens bekaf. (Oh en voor wie afvraagt waar Rabin was; die was tijdens de eerste week zelf in het buitenland, die heeft ons dus niet gemist).

Komt er nog een meet-up? Zeker te weten! Wanneer het op de agenda komt, dat weet ik nog niet. Maar je leest er dan zeker over in de nieuwsbrief. Hieronder in ieder geval nog wat foto’s om je te laten zien wat je gemist hebt!

Dishoek

Strand van Dishoek

Strand van Dishoek

Meet-up Dishoek

Betrapt! Gefotografeerd terwijl ik aan het vloggen ben :)
Foto door Patrick Keijmel

JJ heeft die avond heeeeel veel gerend!

JJ heeft die avond heeeeel veel gerend!

We zagen de zon mooi in de zee zakken!

We zagen de zon mooi in de zee zakken!

Breda

Photowalk met @ilovebreda na de lezing

Amersfoort

Meet-up in Amersfoort

Meet-up in Amersfoort

Zo’n leuk stadje is Amersfoort!

Wandelen langs de muurhuizen in Amersfoort. Absoluut een aanrader voor mooie steegjes!

Groningen

Meet-up Groningen

Ik heb me laten vertellen dat vanaf hier het vaakst gefotografeerd wordt in Groningen :)

Wat klopt hier niet?

Wat klopt hier niet?

JJ tijdens de meet-up in Groningen