Topmenu

Zomertour 2018: Vlog + Foto’s

Van 4 tot 13 juli deed ik een kleine zomertour door Nederland. In vier verschillende plaatsen gaf ik een lezing over reisfotografie en organiseerde ik meet-ups. Bij de meet-ups ging het om gezellig samen fotograferen, elkaar inspireren en kletsen over fotografie. In deze blog deel ik de video van de zomertour en de foto’s.

De zomertour ging van de provincie Zeeland, naar Brabant, Limburg, Utrecht, Drente en eindigde in Groningen. Met heerlijk zomerweer en een paar nachten kamperen, voelde het echt als vakantie, waarbij ik dan tussendoor af en toe een lezing gaf en gezellig mocht babbelen over fotografie. :)

Ik heb de lezingen met heel veel plezier gegeven. Bij alle boekhandels kwamen er iedere keer meer mensen opdagen dan waar de boekhandel op gerekend had. Ik zag dan enige stress bij de winkeleigenaar, maar met een beetje schuiven en creativiteit paste het toch iedere keer. Voor wie er bij was: bedankt dat jullie zulk leuk publiek waren.

Ook heb ik veel lol gehad met met de handjes in de lucht voor de fotokeuze (ik liet het publiek telkens uit twee foto’s kiezen waar ik dan wat over ging vertellen) en zag bij vele een stukje herkenning bij de tips. Als ik aan het eind van de lezing vroeg; “En.. zijn er nog vragen?” dan is het iedere keer een paar seconden stil. Een goed teken denk ik dan, want dan heb ik een hoop verteld dat nog even verwerkt moet worden!

Daarnaast waren ook de meet-ups een feest. Ik blijf het zeggen; ik vind het zó leuk om jullie te ontmoeten en te leren kennen. Je moet je voorstellen dat ik natuurlijk altijd gewoon achter mijn computer of laptop zit als ik de artikelen voor vinkacademy.nl schrijf, maar door deze meet-ups kreeg mijn publiek weer een gezicht. Echt, ik heb er van genoten! De middagen en avonden waren lekker ontspannen, iedereen stond open voor elkaars verhalen en volgens mij zijn er hier en daar ook wat mooie foto’s gemaakt!

Mijn allereerste vlog

Tijdens de dagen dat ik weg was, heb ik zoveel mogelijk gefilmd met als eindresultaat onderstaande vlog. Toegegeven; ik vind het nog wat onwennig om vloggend door het leven te gaan. En soms ook wel een beetje gênant, haha. Ik realiseer me dat ik nog een hoop te leren heb en merkte ook dat ik soms vergat te filmen – simpelweg omdat ik zo gezellig aan het kletsen was bijvoorbeeld. Het editen vond ik ook nog een helse klus, maaar.. het is gelukt. Mijn allereerste vlog is een feit! I hope you like it! 

(En zoja; laat dat vooral ook even weten. Wie weet blijft het dan niet bij één vlog)

Samenvatting
Mocht je geen tijd hebben om een vlog van een kwartier te bekijken, no worries. De samenvatting is dat ik in de video telkens vertel dat ik het “SUPER LEUK” vind, zeg ik voorafgaand aan een lezing of meet-up zo’n beetje iedere keer dat ik er “HEEL VEEL ZIN IN HEB” en zeg ik ook opvallend vaak “we gaan het zien”. Haha!

Verder heeft JJ een aardige bijrol gekregen en zij heeft er ook van genoten, en was ze daarna telkens bekaf. (Oh en voor wie afvraagt waar Rabin was; die was tijdens de eerste week zelf in het buitenland, die heeft ons dus niet gemist).

Komt er nog een meet-up? Zeker te weten! Wanneer het op de agenda komt, dat weet ik nog niet. Maar je leest er dan zeker over in de nieuwsbrief. Hieronder in ieder geval nog wat foto’s om je te laten zien wat je gemist hebt!

Dishoek

Strand van Dishoek

Strand van Dishoek

Meet-up Dishoek

Betrapt! Gefotografeerd terwijl ik aan het vloggen ben :)
Foto door Patrick Keijmel

JJ heeft die avond heeeeel veel gerend!

JJ heeft die avond heeeeel veel gerend!

We zagen de zon mooi in de zee zakken!

We zagen de zon mooi in de zee zakken!

Breda

Photowalk met @ilovebreda na de lezing

Amersfoort

Meet-up in Amersfoort

Meet-up in Amersfoort

Zo’n leuk stadje is Amersfoort!

Wandelen langs de muurhuizen in Amersfoort. Absoluut een aanrader voor mooie steegjes!

Groningen

Meet-up Groningen

Ik heb me laten vertellen dat vanaf hier het vaakst gefotografeerd wordt in Groningen :)

Wat klopt hier niet?

Wat klopt hier niet?

JJ tijdens de meet-up in Groningen

Volg jij mij al op Instagram?

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Lees hier lekker verder:

 

,

14 reacties op Zomertour 2018: Vlog + Foto’s

 1. Henkjan 25 juli 2018 at 05:01 #

  Zoveel enthousiasme, een volgende keer wil ik ook.

 2. Peter 24 juli 2018 at 19:20 #

  Leuk gedaan hoor en jouw manier van spontaniteit is zoals ie is.
  Ik vind het fris en leuk hoe je het allemaal doet en weergeeft.

 3. Frits Liebers-Allon 22 juli 2018 at 14:24 #

  Leuke Vlog laura !!zal inderdaad best spannend zijn geweest de eerste keer ,maar goed gedaan hoop bij een volgende meet up er een keer bij te zijn,Groet frits .

 4. Reitse Eskens 22 juli 2018 at 11:42 #

  Leuke vlog Laura! Het was ook mooi om eens met gelijkgestoorden 😉 door Groningen te lopen en te proberen anders te kijken.

 5. Marja 22 juli 2018 at 09:02 #

  Jammer dat ik de meet-ups gemist heb. De keer dat je een beetje in de buurt was paste helaas niet in mijn agenda. Hopelijk geef je snel weer ergens een lezing of organiseer je een meet-up. Je log is super leuk geworden!
  Lees elke keer met heel veel interesse je leuke nieuwsbrief.

 6. GJ van Dieren 21 juli 2018 at 16:57 #

  Leuke vlog. Ik heb er met veel plezier naar gekeken. Idee is heel leuk.
  Maar waar haal jij de energie telkens vandaan?

 7. Lesley 20 juli 2018 at 18:51 #

  Ik vond het ook bijzonder leuk! Je zei dat het enorm veel werk was dus bedankt dat je de tijd er voor genomen hebt. Hopelijk doe je het snel weer. Groetjes

 8. Ilse 20 juli 2018 at 14:01 #

  Ik heb genoten van een stukje zomertour … en om dit nu ook even terug te zien in ee vlog is wel leuk!
  Komt er nu ook een herfst-, winter-, en lentetour? ;) Als je terug vlakbij de Belgiche grens komt, dan wil ik er zeker weer bij zijn!

 9. Elly C.E. Blauw 19 juli 2018 at 17:18 #

  Joh, wat een leuke tour heb je gedaan. Ik heb genoten van je enthousiasme tijdens ’t vloggen.
  Wellicht een volgende keer ook Boekhandel Colofon in Arnhem proberen warm te krijgen? Wat mij betreft een prima combi: mooie boekhandel met super-aardige medewerkers en dan jij daar als Kers op de taart met je enthousiasme en know-how… Yes!

  • Laura 19 juli 2018 at 18:03 #

   He Elly, mijn boekvertegenwoordiger heeft een hoop boekhandels benaderd, of deze er bij zat weet ik niet. Ik weet niet of er binnenkort (of volgend jaar) weer deze lezingen ga geven in een boekhandel. Het was super leuk, maar ook erg tijdrovend. Een losse meet-up is dan makkelijker te plannen als ik daar toch in de buurt moet zijn.

 10. Henri 19 juli 2018 at 16:50 #

  Mooie blog Laura en leuk je te hebben ontmoet. Voor herhaling vatbaar!

 11. Ingrid 19 juli 2018 at 16:49 #

  Ja hoor.. dit mag je zeker vaker doen, super leuk!

 12. wim van de bult 19 juli 2018 at 10:35 #

  Mooie vlog geworden en zeker voor de eerste keer super.

Geef een reactie

X