Op 23 april is het Wereldboekendag. Ook wel bekend als “Internationale dag van het boek en de auteursrechten”. Als auteur van twee boeken sta ik hier natuurlijk graag even bij stil. In deze blog deel ik daarom mijn favoriete boeken met jou.

Ik lees graag als op reis ben, in de tuin in de zon, maar ook voor het slapen gaan. Meestal op mijn eReader, maar van sommige boeken móet ik gewoon de papieren versie hebben. De boeken die ik lees zijn meestal zogenaamde chicklits (literatuur voor chicks – al zou ik het zeker geen literatuur noemen hoor) en feelgood romans. Daarnaast ik dol op boeken die je in de categorie Management, Zelf-ontwikkeling of Psychologie kan plaatsen.

Mijn favoriete boeken

Hieronder mijn lievelingsboeken – de meeste heb ik meerdere keren gelezen – in willekeurige volgorde.

Ik wist het – Chantal van Gastel

Ik ben enorm fan van deze Nederlandse schrijfster en heb al haar boeken gelezen. Dit boek is mijn favoriet, omdat er verschillende verwijzingen in zitten naar de andere boeken die ze heeft geschreven. Zeg nou zelf; hoe tof is het dat er ineens een personage uit een ander boek in voorkomt?!

The Happiness Equation – Neil Pasricha

Ik kocht het boek op Schiphol, toen ik onderweg was naar Gambia. Twee dagen later was het uit.  In het boek leer je wat de simpelste formule is voor geluk. Het boek is in het Engels, maar super makkelijk te volgen en luchtig geschreven. Wat mij betreft daarom echt een aanrader.

Getting Things Done – David Allen

Het boek heb ik al jaaaaaaaaaren geleden gelezen, maar nog steeds gebruik ik verschillende principes uit het boek voor het organiseren en afhandelen van mijn mail, to-do’s en projectplanning.

Harry Potter en de steen der wijzen – J.K. Rowling

Tja, want wat is de wereld nou zonder een beetje magie. Dit boek is waar het allemaal mee begon. Als je alleen de films hebt gezien, ga dan alsjeblief ook de boeken van J.K. Rowling lezen. Ik heb de gehele serie al twee (of drie?) keer uitgelezen.

Four hour workweek- Timothy Ferriss

Het is een illusie om maar vier uur per week te werken. Het is ook niet mijn streven, want ik vind mijn werk veel te leuk. Toch is het een heel inspirerend boek dat ik (op reis) meerdere keren heb gelezen en waar ik veel handigheidjes uit heb gehaald. Zo was dit boek eigenlijk ook de concrete aanleiding om een assistente aan te nemen. Dat werd vriendin Sofie en inmiddels helpt zij mij al bijna 5 jaar met de mail, administratie en andere zaken. Ik las het Engelse eBook, maar  heb ook een Nederlandse paperback in mijn boekenkast.

Zomernacht – Kristin Hannah

Oh dit is toch zo’n mooi boek. Over vriendschap, liefde, verdriet… Er zijn best wat tranen over mijn wangen gegleden bij het lezen van dit boek. Ook de andere boeken van Kristin Hanna zijn absoluut een aanrader. Ze heeft een mooie schrijfstijl en haar verhalen zijn net vaak even wat anders dan het bekende vrouw-wordt-verliefd-op-man-moeilijk-moeilijk-en-ze-leefden-nog-lang-en-gelukkig.

Een paar van mijn favoriete boeken

Een paar van mijn favoriete (plus eigen) boeken

Let me stay for a day – Ramon Stoppelenberg

Achttien jaar was ik en droomde ervan om de wereld rond te reizen. Ramon deed het en dat zonder een cent op zak, dankzij zijn website letmestayforday.com. We hebben het hier over het begin van het millenium, toen er nog geen Twitter, Facebook of Youtube was. Ik verslond het boek van voor tot achter. En het staat nog steeds in mijn boekenkast, vooral ook omdat Ramon het boek persoonlijk voor me signeerde.

Ierse Honing – Victoria Kleyton

Nog een boek dat ik op het vliegveld kocht. Gewoon een mooi romantisch verhaal dat zich afspeelt in Ierland.

Waanzinnige plannen! (en hoe ze te realiseren) – Marcel van Driel

Ik hoefde het boek niet eens uit te lezen, om het waanzinnige plan – waar ik al jaren van droomde – te realiseren. Maar het gaf me wel het zetje dat ik nodig had om samen met Rabin een lange, verre reis te gaan maken. We noemden het geen wereldreis (maar The Big Trip), maar het was wel een reis die onze wereld veranderde. (Want door de reis schreef ik mijn tweede boek!)

Nooit Meer Te Druk – Tony Crabbe

Dit boek staat al enige tijd in de top 100 van populairste boeken in Nederland en ik snap wel waarom. Hoe krijg je een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld? Als jij denkt dat je te weinig tijd heb om dit boek te lezen, dan moet je ‘m juist zéker kopen!

Heb jij één van deze boeken ook gelezen?

Wil je meer suggesties van leuke boeken, maar dan die over fotografie gaan? Die vind je in de blog met cadeautips voor fotografen.
Uiteraard vind ik dat mijn twee boeken ook niet in jouw boekenkast mogen ontbreken :)

Boek Reisfotografie - Explore Discover Capture

Reisfotografie

Met 376 pagina’s is het ’t dikste Nederlandstalige boek over Reisfotografie dat er te koop is.
Online Fotografie Cursus Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen

Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen

De titel zegt genoeg, toch? Dit boek (inmiddels derde druk) is alleen verkrijgbaar als onderdeel van het PLUS-pakket van de gelijknamige fotocursus.
(Dit artikel bevat affiliate links. Lees er hier meer over.)