In de nieuwsbrief gaf ik jullie de keuze uit drie onderwerpen voor de maand juli. Het thema met de meeste stemmen werd wolkenluchten.

Toen ik leerde zweefvliegen, leerde ik een en ander over wolken. Als zweefvlieger wilt je het liefst Cumulus-wolken, want dat betekent opstijgende lucht (thermiek) en dat heb je weer nodig om je zweefvliegtuig in de lucht te houden.

Toen ik twee jaar geleden The Cloud Collector’s Handbook van een vriendin kreeg, ging ik nog vaker naar de wolken kijken. Ik probeer er dan achter te komen om welke soort het gaat. Cumulus, Cirrus, Castellanus. Nog best lastig, kan ik je vertellen!

Maar daarom vind ik het zo leuk dat jullie deze maand voor het thema wolkenluchten hebben gekozen. Zo kan ik mijn wolkennamen-kennis verder bijspijkeren. En natuurlijk gewoon genieten van alle gave wolkenluchten, want het mooie is dat ze nooit hetzelfde zijn.

Lees ook dit artikel over het fotograferen van wolken bij landschappen. Vier jaar geleden hadden we ook al dit thema voor de fotografiechallenge, dit waren toen de foto’s in de Hall of Fame.

Het is niet meer mogelijk om foto’s in te sturen voor deze challenge.