Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. Ga op pad met je camera en doe mee. Door te oefenen en te experimenten, zul je elke keer weer meer leren! Het onderwerp van juli is “Vogelperspectief”.

Vogelperspectief houd in dat je iets van boven fotografeert, alsof je als een vogel boven het onderwerp hangt. Fotografeer je recht omlaag, dan verdwijnt te horizon helemaal. En dat gaan we doen met deze fotografie challenge! Lees hier meer over vogelperspectief.

Zoek voor deze challenge de hoogte op t.o.v. het onderwerp dat je fotograaft. Het maakt daarbij niet uit of je fotografeert vanuit het vliegtuig, vanaf een hoog gebouw, vanaf het keukentrapje of gewoon op je tenen staand. Zolang je maar duidelijk naar beneden fotografeert. Daar geldt in deze challenge; er mag geen horizon in de foto zichtbaar zijn. Zóver moet je minstens omlaag fotograferen. Hieronder zie je een aantal foto’s met een duidelijk vogelperspectief zonder horizon.

vogelpersectief-parijs

vogelperspectief-kinderportret

vogelperspectief-hawaii

Vogelperspectief

Vogelperspectief

Vogelperspectief

vogelperspectief-sanfransico

Eerder was er al een fotografie challenge met het tegenovergestelde onderwerp, namelijk kikkerperspectief. Bekijk de Hall of Fame foto’s van die challenge ter inspiratie.

De fotografie challenge is afgelopen (juli 2015). Klik hier om de Hall of Fame foto’s van deze fotografie challenge te bekijken!