Als je graag fotografeert, heb je ongetwijfeld ook een aantal (of misschien wel heel veel) foto’s van de natuur in je collectie. De natuur zit namelijk boordevol kleur en inspiratie en leent zich perfect om te fotograferen! Maar wist je dat het kijken naar beelden (foto’s, posters, films) van de natuur stressverlagend is? Geen wonder dat wachtkamers van huisartsen en tandartsen vaak zijn aangekleed met rustgevende natuurfoto’s. Ze zorgen voor rust en helpen je ontspannen!

Wist je dat? Het bekijken van een natuurfoto werkt stressverlagend.

Terwijl de één dol is op ruige natuur, heeft de ander liever een strak aangelegd park. Maar als het om de ontspannende werking van natuurfoto’s gaat, maakt deze voorkeur niet uit. Het is wél belangrijk dat je ervaring hebt met natuur ‘in het echt’. Wie de rust en ontspannen sfeer van de natuur heeft ervaren, zal door het kijken naar natuurfoto’s tot rust komen.

Foto’s van de natuur aan je muur zijn dus helemaal niet zo’n gek idee. In je slaapkamer bijvoorbeeld, zodat je iedere avond rustig in slaap valt. Of in je kantoor, als tegenhanger tijdens stressvolle werkmomenten. Ga er dus vooral met je camera op uit, om de natuur te ervaren én vast te leggen. Van de foto’s die je maakt, kun je tijdens gespannen uurtjes nog veel profijt hebben.

Geen last van stress, maar wel van pijn? Kijk dan eens naar een foto van je geliefde, dat scheelt een heleboel!

(bron)