Topmenu

Last van stress? Kijk eens naar de natuur!

Als je graag fotografeert, heb je ongetwijfeld ook een aantal (of misschien wel heel veel) foto’s van de natuur in je collectie. De natuur zit namelijk boordevol kleur en inspiratie en leent zich perfect om te fotograferen! Maar wist je dat het kijken naar beelden (foto’s, posters, films) van de natuur stressverlagend is? Geen wonder dat wachtkamers van huisartsen en tandartsen vaak zijn aangekleed met rustgevende natuurfoto’s. Ze zorgen voor rust en helpen je ontspannen!

Wist je dat? Het bekijken van een natuurfoto werkt stressverlagend.

Terwijl de één dol is op ruige natuur, heeft de ander liever een strak aangelegd park. Maar als het om de ontspannende werking van natuurfoto’s gaat, maakt deze voorkeur niet uit. Het is wél belangrijk dat je ervaring hebt met natuur ‘in het echt’. Wie de rust en ontspannen sfeer van de natuur heeft ervaren, zal door het kijken naar natuurfoto’s tot rust komen.

Foto’s van de natuur aan je muur zijn dus helemaal niet zo’n gek idee. In je slaapkamer bijvoorbeeld, zodat je iedere avond rustig in slaap valt. Of in je kantoor, als tegenhanger tijdens stressvolle werkmomenten. Ga er dus vooral met je camera op uit, om de natuur te ervaren én vast te leggen. Van de foto’s die je maakt, kun je tijdens gespannen uurtjes nog veel profijt hebben.

Geen last van stress, maar wel van pijn? Kijk dan eens naar een foto van je geliefde, dat scheelt een heleboel!

(bron)

Hi, ik ben Laura Vink

Een enthousiaste fotograaf en ondernemende duizendpoot. Mijn visie is kort maar krachtig: iedereen kan mooiere foto’s leren maken, met wat voor camera je ook fotografeert. Het is mijn missie om jou te helpen om de fotograaf in jezelf te ontwikkelen.

Ik ben Laura Vink

Bewaar dit artikel op Pinterest:


 

 

PAASACTIE!

Gebruik nu in het winkelmandje de kortingscode PAASHAAS en krijg 50,- korting op de online fotografiecursus Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen. 


eBook: Alles over Scherptediepte

Gratis eBook: Alles over Scherptediepte

Meld je net als 34 duizend anderen aan voor de nieuwsbrief van Vink Academy en krijg het eBook (62 pagina’s) helemaal gratis.

  

 

, ,

Een reactie op Last van stress? Kijk eens naar de natuur!

  1. Carine 11 april 2016 at 19:38 #

    En gelijk heb je, Laura. Niets is zo rustgevend als de natuur. Een fikse wandeling in de natuur, ondertussen fotograferend; dan pas kom ik tot rust. Bij het selecteren en het bewerken van de foto’s komt deze rust dan weer terug. Zelf gebruik ik mijn foto’s vooral als background op mijn desktop op het werk. Altijd leuk om te zien welke foto er tevoorschijn piept als je even een leeg scherm hebt. En dan is het weer volop genieten.

Geef een reactie

X