Topmenu

Fotografie Challenge Mei: Typisch Nederlands

Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. Ga op pad met je camera en doe mee. Door te oefenen en te experimenten, zul je elke keer weer meer leren! Het onderwerp van mei is ‘Typische Nederlands’.

Wat zijn de dingen die nou echt Nederlands zijn? Wat als eerst bij mij opkomst zijn de Delft blauwe bordjes, stroopwafels en natuurlijk niet te vergeten Koningsdag. Maar er is nog veel meer; de Keukenhof, de miljoenen fietsen in ons land, de de kaasmarkt in Gouda, polders, dropjes en ga zo maar door.

Om je gedachten hierover op gang te brengen kun je jezelf afvragen;

Wat zijn de dingen/zaken/evenementen die je – als je naar het buitenland zou emigreren –  herinneren aan thuis? Of die je heel erg zou missen? 

Natuurlijk mogen de Belgische volgers van Vink Academy ook foto’s insturen. Wellicht is deze challenge voor jullie iets uitdagender omdat je niet in Nederland woont. Maar misschien is het ook juist makkelijker, omdat jullie zelf geen Nederlander zijn en het iets ‘objectiever’ bekijken. ;)

Voor iedereen die op zoek is naar inspiratie zou ik zeggen, kijk eens een aflevering van Ik Hou Van Holland.

Bij de keukenhof

Bij de keukenhof

Je kunt geen foto’s meer insturen voor deze fotografie challenge. Elke eerste van de maand komt er een nieuwe challenge online!

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Lees hier lekker verder:

 

3 reacties op Fotografie Challenge Mei: Typisch Nederlands

 1. Arjen Kuiper 1 mei 2017 at 20:13 #

  Lastig mei challenge als je in Noorwegen woont!!

  • Rene Wolf 2 mei 2017 at 14:35 #

   Echt niet, ze zijn daar ook dol op stroopwafels en Hollandse kaas. 1 keer per maand is er in Trondheim een markt met een kraam met o.a. kaas en stroopwafels.

   • Peter Mulder 13 mei 2017 at 16:10 #

    En de taal is net Fries, dus kom je al een heel eind.

Geef een reactie