Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. Ga op pad met je camera en doe mee. Door te oefenen en te experimenten, zul je elke keer weer meer leren! Het onderwerp van november is “mistig”.

In de laatste nieuwsbrief mochten jullie het onderwerp voor de fotografie challenge voor de maand november kiezen. Ik gaf jullie de keuze tussen mistig en kunstlicht… en jullie kozen massaal (72%) voor het onderwerp MISTIG! Leuk! En november is daar denk ik ook echt een perfecte maand voor, helemaal in combinatie met de herfst.

In dit artikel geef ik maar liefst 15 handige tips voor het fotograferen in de mist. Fotograferen in de mist kan hele gave foto’s opleveren, maar het vereist wel een andere aanpak én voorbereiding! Het is ook handig om te weten wanneer je mist kunt verwachten. Wist je dat de buienradar ook een mistradar heeft? Het hoeft trouwens geen hele dichte mist te zijn voor deze challenge. Een mistlaagje of wie weet wel mistig van de rook is al voldoende om hele sfeervolle plaatjes te schieten.

Ik kijk weer ontzettend uit naar al jullie inzendingen.

(Wil je meedoen? Lees dan ook even het nieuwe artikel met 10 redenen waarom jouw foto’s nog NIET in de Hall of Fame staan)

Het is niet meer mogelijk om foto’s in te sturen voor deze challenge.

fotografie challenge november mist

Arnold Dogelis

fotografie challenge november mist

Nuno Presa

De mist benadrukt de diepte in de foto, doordat de bomen telkens op een grotere afstand van de camera staan