Iedere maand start er op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. Daag jezelf uit en doe mee! Fotografie leer je door vooral te doen en een challenge is dan vaak een goede stok achter de deur. Deze maand is het thema “Mooie muur + voorbijganger”, een knipoog naar het artikel over straatfotografie dat ik een paar maanden geleden schreef.

Ben je nog niet bekend met de methode, lees dan eerst het artikel over de mooie-muur-wacht-op-juiste-voorbijganger-methode. In het kort is het een manier om te starten met straatfotografie. Eentje die niet eng is, maar wel hele toffe resultaten kan opleveren.

Een paar toevoegingen voor de challenge:

  • “Mooie muur” is voor deze challenge een breed begrip. Het hoeft niet per se echt een muur te zijn. Een gevel, winkeletalage, steegje mag ook. Leef je uit! Zolang de achtergrond natuurlijk wel interessant en/of mooi is.
  • De voorbijganger kan een wildvreemde zijn, maar je mag het voor deze challenge natuurlijk ook in scene zetten. Laat dan een bekende voorbij wandelen en herhaal dit net zo vaak totdat de foto perfect is. Mijn tip is om de ander ook echt te laten wandelen; een pose waarbij iemand doét alsof-ie wandelt, ziet er toch vaak nep uit.
  • Natuurlijk mag een voorbijganger ook de op fiets zitten.
  • Onthoud dat niet elke voorbijganger ‘goed genoeg’ is. Probeer echt te wachten op de juiste voorbijganger! In het artikel vertel ik er meer over. Is de voorbijganger een bekende; kijk dan of je de kleding op de achtergrond kan afstemmen.

Klik hier om de foto’s in de Hall of Fame te bekijken.

Gefotografeerd met een groothoeklens, zodat ik veel van het gebouw op de foto kreeg. Omdat ik aan de overkant van een drukke straat stond, was het vooral een uitdaging om een voorbijganger in beeld te krijgen zonder andere fietsers of langsrijdende auto's.

De toffe straatjes van Marrakesh