Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. Ga op pad met je camera en doe mee. Door te oefenen en te experimenten, leer je elke keer weer en til je jouw fotografie naar een hoger niveau. Het onderwerp van juni is “driehoek”.

Wat is er allemaal driehoekig, behalve verkeersborden en piramides? Heb je er wel eens op gelet? Doe mee met de challenge en je ziet deze maand ongetwijfeld meer driehoeken dan je eerder was opgevallen! :)

Een paar tips voor deze challenge:

  • Zorg dat de driehoek of driehoeken een belangrijke focus hebben in de foto. Als het driehoek niet direct opvalt, maar je er echt naar moet zoeken, dan is de foto waarschijnlijk niet heel erg geschikt om in te sturen voor de challenge.
  • Het onderwerp zelf hoeft niet perse driehoekig te zijn, maar kan door de manier van fotograferen wel driehoekig worden. Bij een vierkant doe je dat bijvoorbeeld door je camera een beetje te draaien en één helft van het vierkant buiten beeld te houden.
  • Kijk eens goed naar gebouwen. Zie je daar driehoeken in terug?
  • Driehoeken zijn symmetrisch. Een symmetrische compositie zorgt niet per se voor een geslaagde foto, maar werkt wel vaak erg goed.
  • Speel met schaduw en licht, met uitsnedes, met verschillende onderwerpen of materialen. Leef je uit en maak een origineel beeld! Dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn, zie je wel aan de foto hieronder.

Je kunt geen foto’s meer insturen voor deze challenge.

Andrej Lisakov

Foto: Andrej Lisakov

Louvre, Parijs, Frankrijk

The Blob, Eindhoven