Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. Net als voorgaande jaren is december anders dan anders. Deze maand heeft geen specifiek thema, maar gaat om jouw beste foto van dit jaar.

De decembermaand is al druk genoeg natuurlijk, dus je hoeft niet specifiek op pad voor deze challenge, al mag het natuurlijk wel. Het leuke van deze maand challenge is dat alle onderwerpen mogen: natuur, landschappen, macro, steden, sport, mensen, architectuur, dieren en ga zo maar door. Stuur jouw beste, favoriete, knapste, bijzonderste, ontroerendste of gaafste foto op. Tot en met de kerstdagen mag maximaal drie foto’s insturen; neem rustig de tijd om een selectie te maken. Misschien moet je de mooiste foto nog maken, dus wacht eventueel met het insturen van de laatste foto tot een paar dagen voor de deadline.

Omdat de keuze waarschijnlijk niet makkelijk is, hierbij nog een paar tips:

  • Werk je in Lightroom met vlaggetjes? Kies dan in de bibliotheek voor ‘Alle foto’s in de Catalogus’. Zet vervolgens het filter met de vlaggetjes aan. Zo heb je direct al een grove selectie gemaakt.
  • Maak eerst een selectie van maximaal 10 foto’s. Slaap er dan een nachtje over, en laat vervolgens elke keer één foto afvallen. Ga zo door totdat je er nog maar 3 over hebt.
  • Een kritische blik bij het selecteren kan geen kwaad.
  • Vraag eventueel vrienden of familie om advies. Of upload de foto’s naar je Instagram account, en kijk welke de meeste likes krijgt!

Zowel in 2014 als in 2015 werden er heel veel gave foto’s ingestuurd. Bekijk hier de Hall of Fame van december 2014 en hier van 2015.

Je kunt geen foto’s meer insturen.

Badeend foto's