Het thema van de fotografiechallenge van oktober was paddestoelen. En wat was het er een perfecte maand voor! Bij in ieder stukje natuur waar ik keek zag ik wel verschillende exemplaren. In de nieuwsbrief vroeg ik jullie om massaal je mooiste paddestoelfoto’s in te sturen en het mij lekker moeilijk te maken. Nou, dat heb ik geweten ook. Jullie stuurden totaal 1016 foto’s in! Dat is zelfs een record aantal en daarmee is het thema winter van afgelopen februari van de troon gegooid met 826 inzendingen.

Ik heb natuurlijk de foto’s stuk voor stuk bekeken en genoten van al het moois. Ik zag vaak de bekende rood-met-witte-stippen-vliegenzwam voorbij komen, net als parasolzwammen en beukentaailingen. Maar ook zag ik exemplaren die ik nog nooit heb gezien, laat staan dat ik weet hoe ze heten. Ik wil iedereen onwijs bedanken voor alle inzendingen. De keuze was lastig, maar ik vond het heel leuk om te doen! Hieronder een selectie van 15 foto’s (12 was dit keer echt onmogelijk) die volgens Rabin en mij een plekje in de Hall of Fame verdienen.

Klik op de foto om ze groter te bekijken. Onder iedere foto staat de naam van de fotograaf. Bekijk onderaan ook het lijstje met de Instagram-account van de fotografen.

Instagram-accounts