Het thema van de fotografiechallenge van februari was WINTER. Een maand die niet heel koud was, maar wel een recordaantal inzendingen kreeg.

Eind 2018 twijfelde ik even of ik dit thema voor januari of februari moest kiezen. Ik schakelde via Instagram jullie hulp in en jullie waren heel stellig: februari was beter. De maand begon met een beetje sneeuw en vrieskou, maar uiteindelijk bleek het een hele zachte februarimaand te worden. De laatste dagen van de maand waren zelfs de warmste februaridagen ooit gemeten! Dat geloof je toch niet? Maar ondanks dat februari niet echt een koude wintermaand was, was het aantal inzendingen van de challenge ongekend hoog. Maar liefst 832 foto’s stuurden jullie in! Dat is echt bizar veel. Het lijkt erop dat iedereen in januari, toen er een paar dagen sneeuw was, al op uitgetrokken was om mooie foto’s te maken. Super!

Maar ja… 832 foto’s doorspitten, dat was wel even een flinke klus. Bij het selecteren van de foto’s zag ik opvallend veel Schotse hooglanders, roodborstjes, (herfst)bladeren met een dun laagje ijs erop en besneeuwde bospaden. Maar ook besneeuwde landschappen in Nederland en verder daarbuiten natuurlijk. Wel vond ik opvallend weinig schaatsfoto’s, waren de omstandigheden daar niet goed voor? Anyway.. uiteindelijk ben ik best een tijd bezig geweest en maakte ik samen met Rabin deze selectie voor de Hall of Fame. Het zijn er vijftien geworden, want er maar twaalf kiezen met zoveel foto’s, dat was echt niet te doen. ;)

Klik op de foto’s om ze groter te bekijken. Onder iedere foto staat de naam van de fotograaf. De foto’s staan in willekeurige volgorde. Check onderaan ook het lijstje met de Instagram-accounts van een aantal fotografen!

 

Volg deze fotografen ook op Instagram

Jouw foto’s ook in de Hall of Fame? Doe iedere maand mee met de nieuwe fotografiechallenge!