December is voor velen een drukke maand. Sinterklaas- of kerstinkopen doen, kerstdiners en eindejaarsborrels, of misschien wel familiebezoeken aan de andere kant van het land. In combinatie met de donkere dagen zorgt dat ervoor dat het fotograferen er nog wel eens bij in schiet. Daarom mag je deze maand voor de fotografie challenge jouw allermooiste foto van dit jaar insturen. Geen specifiek thema, geen onderwerp, alles mag. Zolang je de foto maar in 2017 maakte!

Met de opdracht om jouw mooiste, favoriete of beste foto in te sturen, zetten we de traditie sinds 2014 voort. Bekijk zeker ook even welke foto’s in 2014, 2015 en 2016 een plekje in de Hall of Fame veroverden.

Maar hoe weet je nou wat je beste foto is? Tja, goede vraag!

Soms is het een gevoel. Dan weet je gewoon: dit is ‘m! Tegelijkertijd: wat jij jouw beste foto vindt, daar kan een ander heel anders over denken. Daarover lees je in dit artikel.

Een andere keer kun je het ‘meten’ hoe een foto scoort aan de hoeveelheid reacties of likes de foto kreeg op social media. Met de website bestnine2017 zie je bijvoorbeeld gemakkelijk wat jouw meest gelikete foto van 2017 was op Instagram.

Natuurlijk mag je ook deze maand weer drie foto’s insturen en ik zou zeggen; gebruik dat maximale aantal ook. Wie niet waagt wie niet wint, toch? Maar… kies verstandig en stuur bijvoorbeeld niet drie foto’s op die erg op elkaar lijken. Insturen kan weer tot en met de 26ste, zodat ik voor het einde van het jaar de Hall of Fame nog online kan zetten.

Het is niet meer mogelijk om foto’s in te sturen voor deze challenge. Binnenkort komen de foto’s in de Hall of Fame.