Het is de nachtmerrie van menig fotograaf: Je camera kwijtraken. Eenmaal verloren wordt de kans dat je ‘m terugvindt elke dag kleiner. Op facebook verschijnt zo nu en dan een oproepje over een gevonden camera, in de hoop dat iemand de mensen op de foto’s herkent. En zo kan het zijn dat je via internet dan tóch je camera weer in handen krijgt. Soms krijgt zo’n verhaal wel een hele bijzondere wending:

Toen een Nederlander tijdens een duik op Aruba zijn waterdichte camera verloor, had hij weinig hoop deze ooit nog terug te zien. Zijn collega grapte nog dat de camera zomaar ergens kon opduiken, maar niemand die had verwacht dat dát zou gebeuren! En nog veel specialer: Er stond een filmpje op de gevonden camera, gemaakt door niemand minder dan een zeeschildpad. Wow! Verstrikt in het cameralint had de schildpad de camera niet alleen meegenomen, maar ook perongeluk geactiveerd. Tot de batterij op was filmde hij zo zichzelf en zijn tocht door zee. Zes maanden nadat de camera was verloren, werd deze aan de kust in Florida teruggevonden. De vinder verspreidde het filmpje via Youtube en vond uiteindelijk de eigenaar van de camera. Bijzonder! In de video hieronder zie je een kort stukje van wat de schildpad had gefilmd.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Cookies en privacy.
Ik Accepteer

Gelukkig kun je ook ook prachtige onderwater foto’s maken zonder je camera zes maanden uit te lenen aan een zeedier. Ben je van plan om te duiken en/of onderwater te fotograferen? Lees hier mijn tips voor onderwaterfotografie.

Een Nederlander verloor zijn onderwatercamera bij Aruba, maar die werd 6 maanden later teruggevonden voor de kust van Florida. Een schildpad had de camera meegenomen en onderweg een stukje gefilmd.(bron)